Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Chystáme se jet autem v 4 lidech do Francie (Paříž) odjezd v pátek kolem 10 večer, příjezd v neděli. Jaká je nejlepší trasa z Prahy, na co si dát cestou pozor. Jaké je to s parkováním po Paříži. Díky za všechny vaše tipy a rady.
Pozor si dejte na modrou (nekdy i jina barva) slabou čáru podél plné čáry souvislé v odstavnem pruhu. Do tet jsem nepřišel proč tam je a stále ji sledují při jízdě francouzkou dálnicí. Tak at i Vás nerozptyluje a nesledujete kde konci ...nekončí
Ve Francii jsem byl zrovna nedavno autem. Trošku zmatečné mají značení silnic a dálnic, přesně opačně než u nás (dálnice modře, silnice zeleně). Na dálnici jsou vždy po úsecích mýtné brány, kde lze zaplatit v pohodě kartou. Německé dálnice jsou zdarma pro osobní auta.
Cesta z Prahy na Norimberk, Heilbronn, Kaiserslautern, Saarbruken, Metz, Reims a Paříž. Určitě je lepší nechat auto na kraji města a doject buď "sdílenou elektrokoloběžkou" nebo hromadnou dopravou.
Určitě je zbytečně cestu natahovat z pátka do neděle. Je to jen 1000km, s 2 přestávkama jsem jel 9 hodin (pro 2 řidiče ideální, i v jednom to není nějak moc).
Dotaz na 23it23. A je tam klid, pořádek a bezpečno? Myslím na imigranty. Známá se vrátila, že už to není ta Paříž, kterou znala z mládí.
V centru se to zdá OK, skoro na každém rohu tedy hlídá policie. Jelikož moje mládí bylo nedávno, spíše ještě tvdá (r.n.94), tak nemohu posoudit jak to tam vypadalo dříve.
Trošku zmatečné mají značení silnic a dálnic, přesně opačně než u nás (dálnice modře, silnice zeleně)
Podle Vídeňské úmluvy mohou být dálniční cedule modré nebo zelené. Státy si rozhodují samy. Předpokládám, že ČR je chtěla odlišit od směrových cedulí běžných a rychlostních silnic, které jsou u nás modré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.