Já jenom nechápu co si všichni vy depresívní pacienti od toho psychiatra slibujete? Vždyť má jenom v arzenálu prášky z nichž většinu vám může předepsat obvoďák, k tomu přidá moudré rady, kterými můžeme posloužit taky tady my chytří rádci na našem webu Poraďte.czTak se všichni objednávají k psychiatrovi ale ten za vás vaše osobní problémy nevyřeší a ty jsou nejčastější příčinou těch depresí, teda kromě oněch léků, které mohou být příčinou depresí taky. Není co se podivovat organismu, který na tu záplavu antidepresív a Ibalginů reaguje depresemi. Vysedávat u compu a žehrat na to jak se těžko dostat k psychiatrovi, což bývá příčinou depresí taky, není dobrý způsob jak se dostat z depresí. To pak nezbývá než přebít depresi dalšími a silnějšími antidepresívy anebo poslouchat ty stále nářky, jak je všechno na ... a pak aby ten psychiatr dělal stále přesčasy, psychiatrů není dost a nebude, já bych teda psychiatra dělat nechtěl. Časem aby jeden psychiatr dělal psychiatra druhému, protože je to obor na palici, stále řešit, však si ty komentáře dejte vedle sebe dohromady a co vám vyjde:..." Mám doporučení. Deprese . A objednali mě takhle dlouho. (deprese)" 2 "Pak ať se nediví že spousta lidí spáchá sebevraždu.." 3 "Žeru Ibalgin..na bolavé srdce . Vždy se sfetuju a pak mě je líp.." 3 "A co mám dělat. Terapeutka na mě kašle . Psichyatři zaneprázdněný. A obvodnímu nevěřím." 4 "Psala jsem email. A tel neberou" 5 "Já jsem na neschopence.. tudíž mám omezené vycházky ..a nebudu jezdit po psychiatrech osobně..páč pak mají akorát zavreno.. když podle internetu mají mít otevřeno..a zkouším všechny možné tel." 6 "Berou občas. Ale až mě objednájí tak bude pozdě" (nechápu, to se dříve pose..te anebo se raději nežli čekat oběsíte?) 7 "Beru 400 rapid. A jedu na něm stále" 8 "Já potřebuju aby mě vzali hned (psychiatři) ,klidně si zaplatím"Tak vážená a milá slečno nebo paní tazatelko, ten psychiatr nemůže suplovat Vaši sociální samotu, která taky bývá příčinou depresí. Další příčinou depresí bývá kromě toho nedostatku hodných lidí kolem sebe ještě nedostatek pohybových aktivit. Psychiatr za Vás nemůže ani šlapat na rotopedu, zvedat činky nebo skákat na švihadle. Psychiatr nepůjde s Vámi ani na zdravotní procházku, máte přece stanovené vycházky, no tak tretry na nohy a vycházku abslovujte klusem v tretrách.Momo dobu stanovených vycházek si něco přečtěte o rozvíjení sociálních dovedností ať máte kolem sebe více lidí a ty slavné Ibalginy prosím pěkně přestaňte žrát, škodí Vám to ani nevíte jak. Psychiatrům nic neplaťte, jsou placeni pojišťovnou, oni ani za peníze Vám neposkytnou nic z toho co můžete poskytnout zadarmíko sama sobě.
Taky jsem přemýšlela nad tím, co kdyby sám psychiatr byl blázen nebo se zbláznil, měl nějakou diagnózu, tak jestli by sám šel k psychiatrovi nebo jako psychologové navštěvuje jiné psychiatry. Psychiatr asi by neměl mít žádnou psychiatrickou diagnózu, jinak by nemohl rozhodovat o tom, kdo je nebo není blázen, ne? Na mě doktorka psychiatrička vždycky kouká, jak se chovám a tvářím a tak. Jak dávám ruce, kouká.
Co se stane když se pychiatr zblázní anebo když psychicky onemocní? To samé jako když onemocní jiný lékař. V lehčích případech léčí se sám. Praktický lékař nejde s nachlazením ke kolegovi. Předepíše sám sobě lék a léčí se. Gastroenterolog s prdíkama neběží za kolegou, něco si předepíše anebo vezme z příruční lékárny v ordinaci. V závažnějších případech navštíví kolegu, kolonoskopii sám sobě neudělá. Jiná situace nastane když psycicky onemocní, když se zblázní psycholog. Psycholog v případech kdy potřebuje léky na předpis musí jít za psychiatrem Rozdíl mezi nimi je ten, že psychiatr je lékař, zabývá se (psychicky) nemocnými lidmi, zatímco psycholog se zabývá duševním zdravím zdravých lidí. Pojmy psychiatr a psycholog nejsou pojmy totožnými. Psychiatr užívá pojem pacient, psycholog používá pojem klient. Když psycholog v terapii nevystačí s potravinovými doplňky a jeho klient potřebuje lék na předpis anebo když jeví znaky duševní nemoci, odesílá klienta k psychiatrovi a ten se stává pacientem. Platí to rovněž pro psychiatra s drobným rozdílem že psychiatr se může léčit sám, pokud mu to teda rozsah jeho nemoci dovoluje. Samozřejmě že psychiatr může dělat psychologa, opačně to ale z výše uvedených důvodů nejde.
Přidám perličku. Spadl jsem ze schodů, zavolal si sanitku, odvezla mě 10 km do okresní nemocnice (100 000 obyvatel na okrese), zrengenovali páteř a dali doporučení.
Pro výsledek rengenu si zavolete tak za týden až 10 dní neboť čekáme až přijede nějaký lékař, který umí snímky popsat ! V okresní nemocnici se nenašel ani jeden lékař, který by se odborně mrkl na rengenový snímek. Dobrý, že?
Zavolal jsem kamaráda a jeli jsme 55 km do druhé nemocnice a za hodinu vylo vyšetření hotové.
Takže tazatelko, tři měsíce uteče jak voda, jsou i jíné způsoby jak přečkat tuto dobu. Zapojte mysl.
doplněno 20.05.19 16:23:
P.S. Bylo to dopoledne, ne někdy v noci, kdy by snad mohl lékař chybět.
Naprosto normální, já si vždycky říkám, že to trvá tak dlouho jelikož čekají zda neumřu a ZP nebude muset léčení platit. Pokud je to akutní a bez objednání prosedím v čekárně celý den.
Omlouvám se všem, koho to pohoršilo, ale nemohla jsem odolat, je to geniální výrok.
A vím, že je to strašné, můj syn s bipolární poruchou čekal na konzultaci u psychiatra také tři měsíce. Nemusím dodávat, že jsme ho hlídali a moc nespali. Pěkně děkuji za takové zdravotnictví.
Na Ibalgin si dávat pozor! Užívat jen jednorázově při bolesti hlavy, zad. apod. Dlouhodobé užívání může být smrtelné.
Látka tlumící bolest zvyšuje možnost mozkové mrtvice, infarktu a smrti způsobené srdečními komplikacemi.Ze svého okolí znám několik takových smrtelných případů častého užívání tohoto léku.
Vy nemůžete sednout na autobus nebo na vlak a dojet si do ordinace,kam se chcete nechat zapsat? Nebo se obraťte na svou zdravotní pojišťovnu.
Vy spíše nechcete. Je pro Vás pohodlnější narvat se ibalginem.
tazatelka
Já jsem na neschopence.. tudíž mám omezené vycházky ..a nebudu jezdit po psychiatrech osobně..páč pak mají akorát zavreno.. když podle internetu mají mít otevřeno..a zkouším všechny možné tel.
Pokud "normální" = "běžné" pak ano. Stejně tak např. exémy, které trápí občas mého syna - objednáte se na kožním, protože 10 dnů to nesleze a je to stále horší - objednají vás za 3-4 měsíce, do té doby buď sleze kůže nebo se to vyléčí něčím alternativním... Vyjádření pak z kožního je "simulant - přišel a nic mu není".
Stejně tak rehabilitace po úrazech - nejdůležitější jsou přitom první týdny ... a oni vás objednají za půl roku.
Pokud svému praktickému lékaři nevěříte, změňte ho.
Navštivte krizové centrum, v pracovní dny tam bývá psychiatrická služba. Na vycházky se neohlížejte, návštěva lékaře v PN je omluvená, jen si nechte vystavit potvrzení o návštěvě lékaře.
V jakém jste městě?
Rozhodně doporučuju antidepresiva, opravdu se to tím zlepší.
tazatelka
Okres Jičín. Zkoušela jsem tamní psichyatrické oddělení ..zatím žádná odezva . Novou Paku. Hradec.
Zkoušejte Hradec, Liberec, Pardubice, Prahu (to je teda ale už docela daleko), možná i Mladou Boleslav, Ústí. Pokud Vám nevvadí placený psycholog, počítejte s cenou kolem 800 Kč na hodinu.
Ibalgin především škodí srdci! Nic sama neberte. Víc, jak Vám to pomůže, tak uškodí svými vedlejšími účinky. Jedině, tak hořčík a B vitamin, ty jsou na nervy. Ale po měsíci na pár týdnů u Béčka pauza.
Desetiletí, to snad nemyslíte vážně?!? Každý jsme jiný, ale škodí každá tableta a to se časem sčítá. Já za svých 70 let spolkla celkem asi 10 tablet Ibalginu. Za posledních 13 let žádnou.
Těch deset tisíc tablet mne nijak nepoznamenalo. Není pravda, že organismus "počítá" každou tabletu. Počítá to, co je nad nějakou jeho prahovou hodnotou. Ta je vrozena, vybudována léty a ovlivněna další zátěží. Jsem abstinent, nekuřák s bolavými zády. A nebýt ibuprofenu, dávno jsem si hodil mašli nebo byl permanentně sjetý antidepresivy. Nebo měl zničená játra paracetamolem doporučovaným ve výše uvedeném článku. Mimochodem, jed zvaný paracetamol u nás ročně zabije víc lidí, než AIDS.
Neřekl bych, že především. Ibuprofen (účinná látka v ibalginu) může zvyšovat riziko trombozy a tím i infarktu nebo mrtvice, ale z vedlejších účinků dominuje snížení ochranné vrstvy v žaludku, která může vést až ke vzniku vředů nebo krvácení do trávicícího traktu.
a co takhle trochu přemýšlet,někdo z rodiny vezme auto a objedete různé kliniky třeba i soukromé,nemocnice v krajském městě?Nebo si najít v googlu na internetu adresy na doktory?Nedávno sháněl známý zubaře v okresním městě,nikdo nechtěl přijmout nového člověka.A stačilo si vzít telefonní seznam na internetu,zubaři v krajském městě ,obvolat a hned se našel zubař,který ho vzal.Nebo nevolat,jen si najít adresy a pak tam jet autem.V krajských městech je plno doktorů i soukromých,soukromých klinik,lékařských domů.Jen se trochu namáhat a myslet.Někdy platí,že čím větší zapadákov tím horší doktoři a lékařská péče
doplněno 20.05.19 19:13:
než brát chemické sajraty,ibalginy je lepší kapky z konopí.Dají se sehnat nebo vyrobit.Nebo pěstovat konopí pro kapky doma pro léčení.To je dovoleno.Stačí kapka,dvě na noc
Ano,je to normální a to nejste dítě...já se snažím několik měsíců objednat děti a když už jsem se někam dovolala ,tak mají plno na celý rok. a tam kde měli místo,tak to bylo za půl roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.