Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s očima - vidím kolečka

Od: ondrah* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Už delší dobu mám problém s očima, když jsem venku na světle tak prostě vidím očima jakoby nějaké předměty(kolečka,čárky) nevím jak bych to popsal, nevím možná je to normální tak se chci zeptat jestli se stím někdo nesetkal.

Za případné odpovědi děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pravděpodobně se jedná o skvrny ve sklivci, což není nikterak nebezpečné, spousta lidí tímto problémem trpí, ne každému však až tak moc vadí. Pro jistotu navštivte odborného lékaře, který vám sice sdělí, že věc je neškodná, nicméně by vám měl nastínit možnost odstranění problému...(je to problém spíše u krátkozrakých)

hodnocení

2x

Ty skvrny na sklivci, o nichž píše strec, se často projevují jakoby plujícími skvrnkami, nitkami nebo tak. O mne se to objevuje (a vadí) spíš večer při četbě knížky v spíše slabším osvětlení, dá se s tím žít (objevují se mi cě), ale otravuje to. K očaři každopádně jděte (kontrolní prohlídka nezaškodí ani člověku, který si myslí, že má oči zdravé.

kytka*
hodnocení

0x

Jakékoliv náznaky špatného či neostrého vidění je třeba konzultovat s očním lékařem . Ten zjistí závadu a určí léčbu. Na nic nečekejte a vydejte se hned v pondělí k němu.

doplněno 20.02.10 20:04:

Myslím i když je to neškodné jak píše strejc, tak mít rozostřené vidění není nic příjemného, proto bych šla k očaři

ondrah*
hodnocení

Dobře, co nejdříve zajdu k očnímu lékaři, jinak děkuji všem za odpovědi.

Přesně znám Váš problém, mě to začlo po 40 roce. K oční lékařce chodím pravidelně, mám brýle na blízko i na dálku. Jmenuje se to Zákalky ve sklivci. Dávají na to kapky jodid draselný, ale mě to nepomáhá.Jinak na to nic není, byla jsem i na ultraz. očí, vše mám v pořádku, ale někdy ty plující skvrny jsou velmi nepříjemné, ale prý se na to musí zvyknout.Není to jinak nebezpečné, jen nepříjemné...Očního lékaře navštivte, a něco si prostudujte na internetu, je tam dost diskusí, stejně postižených lidí...

hodnocení

0x

A pak ještě koukněte jen jedním okem a pak druhým. Je to fakt v oku? A ve kterém? *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]