Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mají na to právo?

Od: viktor® odpovědí: 14 změna:

Zdravím,před rokem jsem si koupil sim kartu u T-mobile,mám ji jako náhradní v náhradním mobilu,kdybych ten můj ztratil,nebo mi ho ukradli,no a ted mi napsali at si koukám koupit kredit,podotýkám,že jsem ji koupil za 200kč a 100kč mi na ní zbývá,no a at si koukám nabít,nebo že mě ji 20tého zruší.Já nevím proč by mě ji měly rušit,když tam mám peníze,koupil jsem si,ji a oni mě tak vlastně nutí,abych u nich utratil peníze,mají na to nárok?a mohu se případně nějak bránit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

2x

Kredit na sim kartě platí jeden rok, když si zadáte kontrolu kreditu, napíše vám zůstatek i platnost do. Jestli mají nárok, to je otázka, jakmile číslo nepoužíváte zruší se a po nějaké době ho prodají někomu jinému.

Nevím jestli prodají jinému. Ale na to zrušit ji mají nárok-stačí si přečíst podmínky v přebalu SIMkarty.Vůbec se neptají a zruší ji a že tam někdo má peníze? to je jedno propadnou dané společnosti.
To tazatel-Buďte rád že vás měsíc předem informovali-máte možnost provolat onu stovku kartu zahodit a pořídit jinou nebo nabít a část provolat.

pet32

Samozřejmě né hned, ale třeba za 2-3 roky, se zrušené číslo znovu dostane do oběhu.

hodnocení

Oni mi zruší za 2 dny 20tého,je pravda,že jsem nic načetl,to je něco nového,né vždyt mám první simku u nich 20roků a nikdy takto nevysírali,já jsem ji používal,napsal jsem z ní několik smsek,každopádně mě serou,to je jako kdybych si koupil nový auto a z prodejny mě napsali,že nejezdím,nekupuju benzín,tak mě auto bez náhrady seberou.

re4zon
Ne to neni totez. Kredit neni vec, je to defakto poukaz na pouzivani sluzeb s urcitou hodnotou. Kdyz si koupite poukaz na ubytovani, taky ma nejakou platnost. Cislo se da znovu k pouziti tusim po trech letech. Je to i zajisteni k recyklaci cisel, bez toho uz by jich byly statisice az miliony nepouzitelnych, proc myslite ze se tolikrat navysil pocet predvoleb.

nikdy takto nevysírali -tak to tedy moc nevíte. Nevím jestli O2 reps.tehdejší Eurotel (od něj mám číslo cca20 roků ) , ale Pegas (T-Mobile) i Oskar (Vodafon) mne takto před cca19-18? roky zrušili bez varování i s nějakým obnosem.Dříve toto také dělali, ale NEUPOZORNILI ,pokud si to člověk nehlídal.

radisto
hodnocení

2x

Přečtěte si smluvní podmínky- těmi se musíte řídit.

V případě, že se po určitou dobu na SIM kartu nedobije kredit, má operátor právo telefonní číslo odpojit od sítě, deaktivovat jej a po uplynutí karanční doby jej opětovně prodat.

doplněno 18.05.19 22:46:

Ještě k doplnění.. Právo na to má a to podle níže uvedeného ustanovení.

odst. 3, čl. 3.3, všeobecných podmínek ve znění "Smlouva na předplacenou Službu zaniká z důvodů uvedených v čl. 2.6 a rovněž v případě, že neprovedete Dobití ve lhůtě 12 měsíců od posledního Dobití."

odst. 2 čl. 2.6 všeobecných podmínek hovoří o ukončení Smlouvy ve znění "Smlouva zaniká dohodou, výpovědí, odstoupením, smrtí nebo zánikem některé ze stran Smlouvy bez právního nástupce."

Operátor je v tomto případě v právu a to zejména na základě výše uvedeného ujednání.

Ve smyslu tohoto ustanovení má operátor právo provoz čísla ukončit.

olinl
hodnocení

1x

Jak píšou ostatní-kredit/peníze propadají společnosti. V Bruselu se řeší české pomazánkové máslo, Rum, počet chovaných hosp. zvířat, pěstovaných plodin, výkony vysavačů a vláknových žárovek, které "běží" pár hodin v roce, ale budiž- jakožto i igelitové tašky; vylepšení ochrany soukromí GDPR, "vylepšování" aut o elektronické nesmysly, atd. Takových drobností, jakých se dopouští vědomě telefonní operátoři při nevyčerpaných kreditech si nějak ne a ne všimnout. Podobně je to s "úpravami" nebo hlučností motorových vozidel, převážně čtyřkolek a silnějších motorek, kde otevřené okno v blízkosti silnic je o vzbuzení dětí nebo člověka po noční šichtě. V Německu už jezdí s policií i "odborníci" na auta, kteří kontrolují u zastavených vozidel, zda mají buď homologované nebo "originální" díly na autě. Už aby to bylo i u nás, takovou kontrolu vozidel rád ze svých daní zaplatím.

hodnocení

0x

Pokud jsi chtěl kartu pro nouzové použití, měl sis u VOD vyžádat kartu s takzvaným nulovým tarifem. Platí se 0 měsíčně, ale když ji použiješ tak je to tuším za 15 Kč na minutu. Ideální pro čistý příjem nebo pro náhodné použití.

hodnocení

Dobře a co když si teda kartu dobiju za 200 ale hned přestoupím k jinému operátorovi,ty prachy, těch asi 300kč mě tam zůstanou ne?nebo mě je stornují,nebo jak to,je.

Kredit mezi operátory se nepřenáší. Pokud nabijete u jednoho a přenesete číslo, tak o kredit od toho prvního přijdete.

Upřímně nechápu k čemu máte druhý telefon kdyby náhodou... To je takový problém v případě krádeže skočit na nejbližší poštu/benzínku/supermarket a nové číslo si koupit?

hodnocení

Děkuji za odpověd a skočit to bych si tam mohl,ale opatrně,abych si nezlámal berle...

re4zon
Pokud mate simku jen pro pripad kdyby vam starou ukradli, tak nechapu proc si nekoupite zabalenou s kreditem a nerozbalite ji az v pripade potreby.

hodnocení

0x

No vidíte, jak se to zlepšilo. Ten časový limit dobíjení býval půl roku. Mé staré mamince zrušili SIMku, i když měla dobito skoro 2000 Kč. Místní prodejce jí párkrát nakukal něco o výhodnosti dobití nad 500 Kč (nebo kolik to tenkrát bylo), ale neupozornil na tenhle háček. Pak se konečně naučila sledovat stav dobití a nedobíjela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]