Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, byl jsem objednán praktikem na vzdálené pracoviště až do nemocnice Olomouc. Po vyšetření mně byl předepsán a rovnou aplikován injekční lék Nebido - zaplatil jsem 1500Kč. Lékař mě sdělil, že vzhledem k tomu, že jsem ze Zlínského kraje, musím si najít nějaké pracoviště, kde mi lék prodají za dostupnou cenu 1500,- a rovnou aplikují. K nim to mám daleko. V lékárně je to k dispozici za cenu 2800,-, podle slov tohoto doktora. Moje otázka zní, kde najdu takové pracoviště ve Zlíně? Podle všeho jsem pochopil, že by se mělo jednat o pracoviště urologa nebo sexuologa, když jsem ale volal na pracoviště v místní nemocnici Zlín (urologie), sdělili mně, že si musím dojít nejdříve do lékárny pro lék za přibližně 2800Kč a následně mi to tam píchnou, takže jsem docela zmatený z této situace, kde teda dostanu informaci o pracovišti, kde dostanu lék za 1500Kč jako v OL nemocnici? Napadlo mě kontaktovat pouze distributora Nebida pro ČR, ten ovšem bez reakce. Nějaký konstruktivní nápad?
Lék Nebido je injekce a jmenuje se tak. nejde o účinnou látku. Aplikuje se při nedostatku testosteronu. Podávají je nejčastěji na endokrinologických ambulancích. Vím o tom, že Plzen to dělá tak, že pacient v této ambulanci /FN Plzeň/ přijde, zaplatí v pokladně 1500,- a injekce je mu aplikovana. Samozřejmě musí být v této ambulanci vedený a vyšetřovaný. Bez receptu nelze získat a v lékárnách opravdu stojí 2800,-. Lék se aplikuje 1x za 3 měsíce, tedy 4x do roka. Je to dost hlídané, protože testosteron se dá zneužívat v boxu a jiných sportech, proto ho bez lékařského předpisu neseženete. levnější jsou jen tabletky, jmenují se jinak, ale musí se brát několikrát denně a nejsou tak účinné/dle lékaře/. Obvolejte endokrinologie ve vašem okolí a zeptejte se na možnosti. Tam pak musíte chodit na kontroly a léčit se. Lékárny tohle neví, protože to odebírají ty nemocnice ve velkém a pak s tím nakládají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.