Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se dá jít?

Od: rodic odpovědí: 11 změna:

Pevně doufám, že k této situaci nedojde, že bych musel opustit rodinu (situace tu je značně složitá), kvůli svému zdraví, ale kdyby už k tomu došlo, hledám možnosti kam jít. Mám nejvyšší stupen důchodu, takže rada, najdi si víc zaměstnání by nefungovala. Já nejsem schopen fungovat doma, natož někde v práci. Nejlepší by pro mě bylo, kromě toho tu zůstat, tak mít aspoň někde vlastní pokoj izolovaný od ostatních. Jenže kde bych na to vzal, když bych platil na 4 děti. Vrátit se k rodičům by sice šlo, ale byl jsem tam jen pár dní a tak jsme si navzájem lezli na nervy, že by to bylo z bláta do louže. Je to malý byt, nikde žádné soukromý. Jít na ulici, tak to mě totálně psychicky semele, takže blbost. A žádná další možnost mě nenapadá.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Poznámka: Tady je několik osob, kteří vystupují pod stejnou přezdívkou rodic. Vycházím z těch dotazů a reakcí na ně. Není to tak dávno, kdy se jeden rodic distancoval od toho, co bylo napsáno pod jeho nickem. Odlište se!

Tak si rodic zaregistrujte a bude vymalováno.

rodic
hodnocení

Ten distancující jsem byl já, ptal jsem se na auto, na rostliny, okolo školy a dítěte.

hodnocení

1x

Bez peněz budete bydlení těžko hledat - snad jedině nějaká ubytovna, ale ta taky nebude vašim požadavkům vyhovovat. Možná ještě chráněné bydlení, ale podmínky byste si musel zjistit.

rodic
hodnocení

Děkuji za reakci a za radu. Bez peněz to řešení nemá a peníze nemám kde vzít, takže je to všechno začarovaný kruh.

Nějaké příspěvky?

rodic
hodnocení

Jaké, příjem mám a to že by tento příjem šel většinově na děti, to už se nezohledňuje, takže tudy cesta taky nevede.

hodnocení

1x

Proč byste musel odejít od rodiny? Jste nemocen a proto Vás vyhazují? Nějak jsem nepochopila, proč musí člověk odejít, když je nemocen. Myslím, že právě naopak, nemocný je rodinou opečováván.

Jinak - domovy důchodců. Nevím, jak jste starý, ale přijímají i mladší lidi, než skutečné starobní důchodce, pokud tito mají nějaký zdrav. problém či postižení. Musejí být ale poživateli důchodu, starobního, nebo invalidního.

Pak ještě existují domovy s pečovatelskou službou. Tam si člověk pronajme byteček, většinou je to 1 + 1 s příslušenstvím. Vybaví si ho vlastním nábytkem. A tam žije, vaří si, chodí kam chce, není tam žádný režim. Prostě tam bydlí plno lidí. V budově mají sídlo zdrav. sestry, které v případě potřeby pomohou. Není to až tak drahé. Máme tam tetu už několik let a moc si to tam pochvaluje. Vaří si, občas jí donese jídlo dcera. Kdo vařit nechce nebo nemůže, lze si zařídit dovoz obědů.

Věřte, že jednou o něčem podobném taky budu uvažovat. Jaga.

rodic
hodnocení

Nikdo mě nevyhazuje, jen se stává, že je pro mě těžko akceptovatelné chování mých dětí, od 7-15 se kterým jsem denně konfrontován. Víc to nechci rozebírat. Mám invalidní důchod, psychiatrická diagnoza. Když vezmu, kolik bych musel platit na 4 děti, kolik peněz by mně zbylo?

Promiňte, ale proč máte tolik dětí, když nejste schopen je uživit? Nebo to nejsou všechny Vaše? Nedivím se, že to nezvladate. Tím nemyslím jen finančně.
rodic
hodnocení

Omlouvám se, ale nechci na tuto otázku odpovídat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]