Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak kvalitně spát?

Od: rodic odpovědí: 5 změna:

Abych se dobře vyspal, tak si musím vzít 1mg rivotrilu, Beru ho tak 1 výjmečně 2x za týden, abych nezískal návyk. Pokud jsem bez prášku, tak se velmi často v noci budím, stalo se mi, že i po 5 minutách a spím klidně jen 4 hodiny a přes den po mě moc není. Dřív jsem býval nadmíru spavý, dnes bývám strašně unavený, ale spánek nic moc. Jinak napřed byly příznaky a až potom jsem si začal brát ten rivotril, aby někdo nenapsal, že je to projev závislosti.

doplněno 17.05.19 10:24:

Děkuji rádcům za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Taky je možné před spaním vypít horké mléko s medem nebo malého(!) panáčka alkoholu, někomu zabere pivo, někomu procházka na vzduchu. A samozřejmě je dobré dodržovat pokud možno stejnou hodinu, kdy jít do postele a kdy vstávat - víkendová změna dokáže rozhodit spaní na zbytek týdne.

liska5
hodnocení

2x

Na noc k bylinkám spolknout hořčík a počítací metodu 478. Na 4 doby nádech, 7 dob zadržení dechu, 8 co nejpomalejší výdech. Sníží hladinu kyslíku v krvi.

hodnocení

1x

Zkuste místo léků kapky z kozlíkun lékařského a čaj z meduňky.

hodnocení

0x

Rivotril je pěkný svinstvo ! Pokud jej už bereš, snaž se jej postupně přestat brát. Naráz to nejde, dostaneš "absťák" jako narkoman. Postupné odvykání (snižuješ dávku po troškách) trvá někdy i půl roku, i víc. A co s týče spánku, důležité je si odzkoušet a vytvořit vhodný režim. Chodit spát i později, ale zase to "nepřetáhnout". Pak se déle a hůř usíná. A pro dobrý spánek je poměrně dobré si před spaním uvařit silnější čaj z meduňky. Vše co píši, jsou mé vlastní zkušenosti. ;)

,

kralovi*
hodnocení

0x
Co takhle zkusit ASMR? Mně osobně to pomáhá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]