Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umřel mi děda, jak se s tím vyrovnat?

Od: nick887 odpovědí: 4 změna:

ahoj,

umřel mi děda. Jak se s tím vyrovnat? střídají se ve mě emoce, chvilkama beznaděj, lítost, pak klid.

Bohužel nejsem člověk, který dává své city ani pocity najevo. strašně moc mi chybí :(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. Ten čas truchlení si, bohužel, musíte odžít. Časem se ta bolest otupí a beznaděj vystřídá smíření se s realitou. Je jasné, že Vám děda bude chybět, ale budete už moci na něho vzpomínat s menším žalem v srdci. Chce to opravdu čas, ale nestyďte se prožít si ten čas slz, truchlení, lítosti a smutku. Nedržte to v sobě. Myslete na to, že teď už dědu nic nebolí, ani netrápí. Vzpomínejte na něj jen v dobrém. Upřimnou soustrast!

hodnocení

1x
To si každý musí prožít. I když se to nezdá, čas to opravdu otupí. Už to nebude tak bolet při každé vzpomínce. Dejte tomu čas.

kepler*
hodnocení

0x

I já jsem kdysi oplakal babičku, kterou jsem měl rád. Časem z té vzpomínky zůstane jen to hezké a pokud to tam budeš mít, tak pro tebe vlastně dědeček neumřel. Pamatuj, že smrt je součástí života a je spravedlivá úplně ke každému. A až se čas nachýlí, bude spravedlivá i k tobě.

smode*
hodnocení

0x
Ahoj, nech emocím volný průchod a i když se budou občas vracet je to tak v pořádku. Je to jediná možnost jak se s tím vyrovnat co nejdříve. Všichi zde stejně žijeme v určité "hře" a nikdo ve skutečnosti neví co bylo před narozením či bude po smrti. Není třeba se tedy trápit. O nic vlastně totiž nejde. Po úmrtí mého dědy se mi zdál sen kdy se on na mě doma usmíval, vypadal stejně jako dřív, a velice se divil že jsem smutný protože je mu prý moc dobře. Ráno jsem se probudil a bylo mi o mnoho lépe. Už jsem věděl jedno: některé věci se prostě stávají a tvůj dědeček by určitě nebyl rád aby ses kvůli tomu zbytečně trápil/a.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]