Nejste přihlášen/a.
Přítel je dospělý a svéprávný. Pokud se Vám jeho přístup nelíbí, najděte si vhodnějšího partnera. Ale nechtějte dospělého chlapa vodit za ručičku a říkat mu, co má a nemá dělat. Ultimata, ani vyřizování věcí za něj, fungovat nebudou. Protože Váš přítel to řešit nechce. Pokud se Vám s ošklivým chrupem nelíbí a on s tím nehodlá nic dělat, je to na Vás, zda se ho budete držet dál..
Zdravím. Na rozdíl od ostatních, já vás spíš obdivuju. Pokud má váš přítel kaz skoro na každém zubu, když otevře pusu, musí to být stejné, jako když otevře žumpu. A takovou žumpu já bych blíž než na 10m nesnesla. Spíte v jedné místnosti? A vy se ráno vždycky probudíte? Jste silná žena. To není muž, to je bezohledné "prase" (promiňte), kterému na vás vůbec nezáleží. Zuby jsou vizitkou člověka. Utíkejte, jak nejrychleji a nejdál umíte. Ida
Jee, jako bych viděla sebe před 15 lety. Nedopadlo to z jiných důvodů, ale tehdy ho (37letého chlapa!) maminka objednala k zubaři... a on se bál... nešel tam. Rady pustit ho k vodě jsou sice logicky správné, ale to bychom pak mohli vztáhnout na každou prkotinu, která se nám na partnerovi nelíbí. A nebyly by žádné páry, žádné vztahy, žádná manželství.
Péče o chrup - aspoň v přiměřené míře (sem tam preventivka, opravit, co hrozí většími problémy) - je normální. Jen toho nedocílíte způsoby, kterými to zkoušíte teď, a který z něj dělají nesvéprávného jedince. Zkusila bych nevyčítavou domluvu ve stylu "jde mi o tvé zdraví" a "zubař je nejméně nepříjemný, když řeší menší problémy, s většími je víc bolesti". To druhé je i moje motto, problémy se zuby mám pořádné a u zubaře jsem prakticky pořád, protože chci mít vše řešené, dokud to není ještě horší (dokud tam není zánět, váček, dokud nehrozí ztráta zubu...). Protože pak teprve je návštěva u zubaře pořádně nepříjemná a bolestivá. Mluvte o tom s ním, naslouchejte jeho důvodům, ale zkuste ho přesvědčit, že vyhýbáním se tomu jen problémům je jen zhoršuje. Pomozte mu najít zubaře, který umí pracovat s úzkostnými pacienty. Za prvé takového, který při čištění kanálků nabídne anestetika, a za druhé takového, který se z projevů úzkosti nesloží - mám pocit, že zubaři jsou na to děsně hákliví :-/ také je možné, aby jakýkoliv zákrok podstoupil v mírné sedaci; já třeba jednu dobu brala u zubaře Oxazepam, protože mi čistil cystu v zánětu a nefungovala anestezie, bolest jako k*áva, a docela mě to odrovnalo a nemohla jsem další, byť sebelehčí zákroky, vůbec vydržet. Jo a novému zubaři jsem hned na začátku na rovinu řekla: "Pane doktore, bez anestezie se můžete maximálně jen dívat!"
Je to hodně o osobnosti doktora, dříve jsem chodil k paní zubařce a ta zásadně jakékoliv anestezie nepoužívala, nevím zda se jí to líbilo nebo jinak uspokojovalo když mi reflexivně tekly slzy po tváří a škubal jsem sebou fakt že to byl vždy očistec, vždycky jsem do toho šel s tím že musím vydržet to nutné "mučení"...někdy to došlo i tak daleko že jsem jí ruku s vrtačkou vyrazil ven z pusy, tehdy jsem nevěděl že to jde i jinak bylo mi 18-20 a měl jsem zato že je to tak nutné...Pak jsem se přestěhoval na "dědinu" a přihlásil se k tamnímu zubaři, použil poprvé umrtvení a já byl jako v Jiříkově vidění, najednou jsem nic necítil vše proběhlo v klidu bonus pro zubaře byl že mohl v klidu pracovat...Když jsem pak šel od něj tak jsem si říkal byl jsem vůbec u zubaře nebo to byl jen sen? Nyní mám ještě jiného mladého sympatického pohodového klučinu který rovněž umrtvuje (dle potřeby) a pohoda, takže z návštěvy nemám v podstatě obavy, zbývá jen starost o doplatky, jestli to dnes bude za 3 osum set nebo bude pracovat na zákroku za tisíce
Už to není jako dřív k zubaři = do mučírny kterou jsem musel vydržet
Čili hledat jiného zubaře bych doporučil, pak je to skoro jako návštěva holiče
Po tvrdém výcviku jímž jsem prošel u paní doktorky je to skoro legrace
P.S. Neřekl bych že zuby jsou jen o dobré hygieně, mám zato že hlavní slovo má v tomto genetika, když se vám v určitém věku začnou zuby třeba "drolit" jako u mých předků tak s tím nenaděláte nic a čistil jsem si je celý život a pak potkáte jednou tak starého člověka a on má za život jeden kaz..., nedělal pro to víc než já ba někteří na to kašlou úplně a zuby v pohodě, čím to asi bude, řekl bych že jen čištěním určitě ne...ony existují v medicíně jistá "klišé" jako třeba čisti si zuby sportuj žíj a stravuj se zdravě = budeš zdravý, ovšem v praxi to tak jednoduché není, závažně onemocní i ti co o své zdraví pečují a neničí si ho, kdyby to bylo tak jednoduché tak je polovina lékařů bez práce, jenže tak to není
A proč mu čistila kanálky bez umrtv.injekce?To mu nemůžete sehnat nějakou normální zubařku než takovou kozu?S injekcí by necítil nic,i kdyby mu to trhali.A když nestačí jedna,může dát ještě jednu.Existuje i možnost rajského plynu u zubaře.Dneska je to běžné nebo i někde uspávají.
stačí v Googlu najít telefonní seznam a obvolat zubaře.Někdo se najde.Lepší je krajské město
Jak 123. A to jste jí to i zaplatil? Píšete, že ta žena byla na hranici "bezdomovectví" a téměř bez zubů. To znamená zřejmě implantáty do celé pusy. Jeden stojí kolem 20.000 Kč a víc. Tak kde na to ta 38 letá "holčina", téměř žebračka, vzala peníze? Nebo máte takového zubaře, který pracuje charitativně?
Jinak být tazatelkou, tak bych se určitě pokoušela přítele přemluvit, aby si dal spravit zuby, ale ne nutit. Ale na druhou stranu se mu nedivím, že k Vám ztratil důvěru, když jste mu vyjednala zubařku, která mu v dnešní době čistila kanálky bez umrtvení. A dále píšete, že jste ho také z vlastní iniciativy objednala k očnímu. Proč? Tam také nechce jít? A čeho se bojí u očního? Netlačíte tak trochu na pilu? Nechápu proč dospělý chlap brečí, když má jít k očnímu lékaři.
Dobrý den, nechte toho (samostatně uvažujícího) člověka volně dýchat - ten Váš nátlak je až brutální. Muž není Vaše vlastnictví a nemusíte rozhodovat za něho. Zdravím!
P.S. Podívejte se na film Teorie tygra - poučné pro každou ženu.
Možná je škoda, že byl tento dotaz přejmenován. Nyní to svádí soustředit se v odpovědích jen na téma chrup. Původní název dotazu "Nezodpovědnost - už mě to vytáčí" více napovídá tomu, že tazatelku spíše mrzí, že její snaha o každodenní organizaci života partnera se nesetkává s jeho kladným ohlasem. Partner je neposlušný a dokonce by si snad chtěl o sobě rozhodovat sám, což si asi jako muž dovoluje moc .
@pola - sehnala jsem zubarku... objednala jsem nas
Vy jste jeho maminka nebo je on nesvéprávný? Buď ho nechte na pokoji nebo si najděte někoho, kdo vám bude vyhovovat víc.
Jinak s tím zubařem - zkuste mu v klidu navrhnout, zda by nebyl ochoten absolvovat ošetření v narkóze. Opakuji - v klidu a navrhnout. Sice to není zadarmo, ale možnost by to byla.
Buďte ho mějte ráda se zkaženými zuby nebo se na něho vykašlejte. Nic mezi tím. Pokud vám to tak hrozně vadí, tak ho pusťte k vodě, budete se jinak trápit oba.
Pokud jsem z vašeho dotazu vytušil správně, vy o jiném partnerovi neuvažujete, pouze chcete docílit.., především větší zubní hygienu, opravit zuby.. To bude potíž. Pokud má kaz skoro na každém zubu. To může k zubaři chodit i 2 roky, po jednom zoubku. Na to nebude mít trpělivost ani odvahu. Pokud nejsou problémem peníze. Doporučil bych, vzhledem k tomu, že se zubaře bojí, domluvit nadstandard a během jednoho dne mu prostě vše opravit v analgosedaci nebo pod nějakým rozumným typem narkózy. Probere se a bude jiným člověkem, bohužel jenom v puse Pokud peněz tolik není, potom bych doporučil totéž ale na pracovišti v Turecku.
polo, O tom, že hádkami, brekem a křikem téměř ničeho nedocílíte, psali jiní. Zkuste partnerovi dát přečíst, jaké následky může mít špatná zubní hygiena. Třeba zde: prazskyden.cz/...
Zřejmě to taky nepomůže, ale zkusit to můžete.
Zdravím "jen 2× cistila mu kanalky bez injekce" proč proboha?
Já když jsu k zubaři a dozvím se o jakékoliv drobné úpravě s vrtáním hned říkám své zubařce "prdněte tam injekci paní doktorko" ... Třeba má citlivější zuby, dásně a navíc strach ze zubaře. Ať si vezme pěníze a nechá si všude, kde zubař něco dělat dát injekci ...
Mohu vám poradit jak na to ze zkušenosti asi 2 roky staré. Poznal jsem ženu 38 let, téměř na hranici bezdomovectví. V podstatě bez chrupu. Zajistil jsem jí stomatochirurga, všechno vyřešil bezbolestně a z holčiny je krasavice a dokonce marketingová manažerka významné společnosti, na fotce byste nevěřila, že byla téměř bezzubá. Pomohu zařídit, ale napište buď vnitřní poštou nebo na jak123-email.cz, tady by to asi byla nepřípustná reklama. Zdravím!
sisi, to nebylo téma pro diskuzi pro blbky, ale vážná zpráva pro polu, jsou to dost závažné věci. A Vy, polo, ozvěte se, poradím Vám i to pomohu zařídit. Pokud jste se už tedy na to prasátko nevykašlala. Ale třeba ho to, pokud to není úplný debil, taky trápí a jenom se bojí.A kecy sisi neberte na vědomí, NENÍ to pohádka!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.