Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno,je mi 13 let a mam bráchu kterýmu je 11.Brácha pořád řiká ať nemlaskam,nesrkam,nechroupu a nezpívam.To mě moc vadí.Brácha teda žije s mámou a já s tátou,ale když tam k nim přijedu a nebo on sem,tak to je pořád Kačeno nemlaskej,Kačeno nesrkej,Kačeno nechroupej,Kačeno nezpívej.Poraďte mi prosim co mam dělat,prtože to už brzy asi psychycky nevydržim.Díky.
A byl by velký problém nemlaskat a nesrkat? To by asi vadilo víc lidem. Tak proč se sama od sebe nechovat jako děvče a ne jako čuňátko?
Ovšem pokud opravdu nemlaskáš a nesrkáš, tak to musí být dost opruz. Možná bys mohla bráchovi na každé jeho napomenutí vrátit totéž - vytknout mu klidně to, co vůbec nedělá, třeba brácho, neškrab se na zadku... V klidu a s úsměvem. Chce to mít výdrž, ale když bude vědět, že po každém jeho "nemlaskej" bude následovat tvoje "neškrab se na zadku", přestane ho to bavit.
To ještě neznáte bráchu.On skoro nic nejí a já sem mu to oplatila,protože mi to řek mámin přítel (spíš mi to poradil).Brácha nechal na talíři zeleninu kterou nejí a chvil,ku sme ho nechali u stolu asi 5 m,inut a nepomohlo to.Pořád mi to řiká a když on třeba mlaská,srká,chroupe a nebo zpívá tak to je dobrý.
Běžný sourozenecký vztah, řekla bych, že bude hůř:D. Jako malá jsem si tohle zažívala taky, mé děti se navzájem až do hádky a větších či menších bitek provokují snad každý den. Doporučila bych ti, nevšímat si ho, naučit se neslyšet, jednou se ti to bude hodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.