Nejste přihlášen/a.
Mám účet u České spořitelny, protože jsem konzerva a mám tam účet zadarmo.
Ani za výběr z bankomatu nic neplatím.
Víme.
Protože banka zkouší, co klient snese. A pokud si to necháte líbit..tak Vám dá měsíční sazbu.
Když si to líbit nenecháte, půjde až na "nulovou" sazbu.
Samozřejmě je ale logické, že silnější "vyjednávací" možnosti má klient s nějakým rozumným zůstatkem na účtu.
Mně si tak asi jednou za rok pozvou osobně do banky, aby se mnou probrali zda mám vše optimálně (a nejlevněji) nastavené. Možníá, že tam bude problém.
Už jenom tento jejich direktivní způsob mi způsobuje husinu...víte kde? Dělají z nás nesvéprávné blbce co neumí hospodařit. Tolik let nás okrádali a teď ze sebe budou dělat nejlepší banky. Protože většin lidí jim zdrhla k lepším bankám. Kdepak, spořitelna, ČSOB apodobný fujtajbl nebrat.
Já byla u spořky asi 20 let. Ale poplatky se mi čím dál víc zvyšovali. Pak už to bylo kolem 2 tisíc ročně. Takže jsem zašla na doporučení do Fia, kde jsem cca 5 let a za celou dobu jsem zaplatila jen 9,- kč za zjištění zůstatku na účtu v cizím bankomatu. Mám tam i spořící účet a jsem maximálně spokojená. Na pobočku vůbec nechodím. Vše řeším přes internetbanking. Takže za mě FIO.
Tyto banky bych vyřadil jako první. Vy banku mít blízko sebe nepotřebujete. Uděláte si internetové bankovnictví a vše už v podstatě vyřzujete přes PC. Osobně doporučiji FIO, Equa nebo mBank
Era a Poštovní spořitelna je jedno a totéž (bůhvíproč si před časem začali říkat ERA, teď už toho asi zase nechali).
Česká spořitelna je předražená, ale má hodně bankomatů. KB je drahá taky. Poštovní spořitelna sice může mít provoz zadarmo, ale taky mají nulové úroky na účtu i na spořicím účtu, "její" bankomaty jsou ty od ČSOB, je dostupná na Poštách (ale transakce přes okénko jsou placené). Já Poštovní spořitelnu mám, kdybych neměl, rozhodoval bych se mezi ní a FIO (FIO by asi vyhrálo).
Mimochodem - už dávno neplatí, že Česká spořitelna je nejdražší. Taky už se snaží na bezplatné účty.
Kdybych si zakládal účet teď tak bych se rozhodoval Fio, AirBank a Mbank. Rozhodoval bych se asi podle toho co mě zaujme. Airbank má třeba vyšší úrok na spořícím, hlavně oproti Fio.
Spořka není drahá. Něco u ní platím, ale mám za to hodně funkcí - několik debetních karet včetně Maestro, kreditku, cestovní pojištění a t.d. Kdysi jsem se jen tak ze zajímavosti ptal u jiných bank, co by to u nich stálo - nikde to nebyla nula a některé banky požadované funkce nebyly schopny zajistit.
Zřiďte si účet u FIO, Airbank, Equa nebo mBank. Na pobočku vůbec nemusíte. To je přežitek.
Lidé zůstávají u KB nebo ČS, protože jsou konzervy.
Nejsou konzervy, jen umějí počítat.
Například můj syn si po škole kupoval auto. Měl hooodně dobrý příjem (o jakém se mně po několika desetiletích ve školství mohlo jen zdát) a tak chtěl úvěr, už nevím kolk to bylo ale rozhodně do 300K. Některé banky ho odmítly rovnou, jedna (AIR BANK) se ani nenamáhala odpovědět, jiné měly nevýhodné podmínky - no a tak nejvýhodnější nabídka byla - hádejte odkud !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.