Ahoj omlouvám se nevím do jaké rubriky to jinam to napsat . Mám prosbu, mám na rukou bradavice , jenže zrovna na takovém špatném místě- u nehtů. Léčím to přibližně 6mesicu, kožní mi nedoporučil zmrazeni dusíkem, protože by neht mohl slézt a mohl by nárůst škaredě. Asi za 2 týdny jdu na kontrolu a bradavice se upřímně o moc nezlepsila , naopak se rozlézá na jiné prsty :/. Mám požádat o vypálení dusíkem? Nebo máte nějaké rady? Předem mockrát dekuji.
Nevím, jestli je lapis stále v lékárnách k sehnání, ale zlikvidovala jsem jím kdysi před 25 lety desítky bradavic na synových chodidlech. Denně jsme nožičky namočili, odloupali černé (spálené) placičky na bradavicích a poťupkali lapisem. Bez bolesti, bez stresu. Trvalo to velmi dlouho, asi 3/4 roku, ale když jsme zlikvidovali pomalu jednu větší bradavici uprostřed paty, ostatní se začaly velmi ryhle zmenšovat a zmizly. A zatím se nevrátily.
Mám vyzkoušeno léčení bradavice na palci na ruce. Naloži kousek cibule do octa. Druhý den čtvereček té cibule přilepit na bradavici a naložit novou cibuli do nového octa. Další den přilepit zase novou, trvá to pár dní a pak se bradavice vyloupne i s kořínkem sama. Dcera mela velkou, tak to trvalo 5 dní. Na nehet to nebude mít žádný vliv.
A jak to léčíte? Synovi i sobě jsem odstranila bradavici na noze Duofilmem, což je směs organických kyselin, která bradavici pomalu odleptává. Je to zdlouhavé, chce to potírat místo každý den a trvá to asi měsíc, nicméně to nebolí. Jak bolí vypalování dusíkem i ta rána po odstřihnutí puchýře si pamatuju z dětství dodnes. Svému dítěti bych to udělat nenechala.
Měla jsem je v dětství. To stejné = u nehtů. Vypálili je dusíkem a od té doby žádná. Nehty nejsou ani omylem poničené. Tvůj kožař zřejmě nebude dobrý kožař
Možná by stačilo použít výhledávání tady na fóru. Bradavice se tu opakují 2x do měsíce a těžko někdo vymyslí každých 14 dní nový zaručené funkční recept. Ted na jaře máš idealní čas zkusit vlašťovicnik. jiní doporučují česnek nebo cibulí namočenou do octa. V lékárně dostaneš verumal a případně od včelaře propolis. Svěcenou křídu asi shánět nebudeš ale i ta spoustě lidí zabrala.
Měla jsem celé dětství jednu na rukou, taky hned u nehtu. Pořád byla stejná. Zbavila jsem se jí takovou vodičkou, která funguje podobně jako lapis, jakoby pojme tu bradavici do sebe a celé se to po pár dnech odloupne. Je to na bázi terpentýnu myslím. Kolodium Forte, že by?
Zajímavé na tom je to, že se mi bradavice po letech opět objevila na stejném místě, a od té doby se záhadně objevuje a zase mizí. Teď po ní nejsou ani stopy, ale před pár měsíci byla pořádně vystouplá. A to jsem proti ní nepodnikla žádné kroky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.