Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychická labilita? Jak dlouho léčení

Od: daniela2 odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, byla mě diagnostikovaná psichcká labilita . Jak dlouho může trvat léčba? A je tam 100 vyléčení?
Může se člověk vyléčit z citové závislosti?
Jak dlouho trvá než se dostanete když přijdete o blízkého člověka ..hodně blízkého? Neříkám že ten člověk umřel .
Ale bude to rok..a stále to dost bolí. Už jsem si prošla velmi drahou terapijí..a teď mám žádanou k psichyatrovy.
Může to být třeba i roky?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

můžete zkusit získat lázně přes doporučení psychiatra, praktický lékař pak napíše návrh na pojištovnu. Mohly by pomoci. Odpočinete si a přijdete na jiné myšlenky. Lázně Jeseník, Karlova Studánka, Lipová a bývaly i Janské Lázně, Kynžvart... podle pojišťovny. Pobyt je na 3 týdny s možností prodloužení. Celoplacené /máte nemocenskou/ nebo příspěvkové /nemáte nemocenskou a dražší varianta/. Jeseník je podle mého názoru nejlepší přes psychiku u nás. Specializují se hlavně na psychosomatiku a podobné potíže.

VZP má tuším aktuálně smlouvu s Jeseníkem, Karlovou Studánkou a Lipovou (všechno v oblasti Jeseníků)
Zdroj: poradte.cz/...

jaruna*
hodnocení

0x

To ti nikdo neřekne, každý má jinou povahu a psychiku.

hodnocení

0x

Ano, psychická labilita může trvat třeba měsíc, třeba léta a někdy třeba celý život.

daniela2
hodnocení

To opravdu nejde nijak vyléčit? Myslím že na tom nejsem tak špatně .
Jak to máme my laici vědět?

hodnocení

0x

@daniela2 - To opravdu nejde nijak vyléčit?

Tady vám to neřekne nikdo - a i váš psychiatr to může jen odhadovat, třeba podle toho, jak budete na léčbu reagovat.

daniela2
15.05.19 17:27
hodnocení

Ok. Díky.

liska5
hodnocení

0x

Jak si představujete, že Vám někdo vyléčí podstatu Vaší nervové soustavy? Tady snad budete muset pod vedením zapracovat sama. Kdybych na tom byla podobně, chtěla bych posílit sebevědomí a vlastní vůli. Určit si další cíle v životě, nový smysl. Hledala bych nové aktivity, nové vazby. Jestli ten člověk zmizel z Vašeho života, a Vy se s tím nedokážete srovnat, možná se vážete na nějakou zidealizovanou představu o něm, kterou jste si v hlavě vykonstruovala. Kolikrát to ani není on, ale láska, jako taková, co Vám chybí.

Pozn.: Psychiatrie, psychiatr.

hodnocení

0x

Psychická labilita je vrozená disposice, kterou má některý člověk v genech. Jsou situace, kdy se pak jakoby rozjitří a vzplane. Takže pokud to budete léčít medikamentozně, pak myslím, že je to na celý život, dávkování dle toho, jak je to zrovna rozjitřené podle lékaře. Pomáhat může psychoterapie a další metody.100% vyléčení bych ale nečekala, stále tam bude ta disposice.

daniela2
hodnocení

A může takový člověk mít ubec někdy partnera sex?

Proč by nemohl?

daniela2
hodnocení

Protože je psychicky labilní a nemá to v hlavě v pořádku..tudíž jeslti to vyléčit úplně nejde..asi těžko si chlap najde .. nějakou holku s duševní nemoci
I chlapi mají duševní nemoce. To neznamená, že si každý zdravý člověk někoho najde. Taky nemusí.

Danielo, přečtěte si, co sem tazatel rodič dneska napsal. Má psychiatrickou diagnózu a má 4 děti! Proč byste nemohla mít i vy?
V nejhorším si ho můžete koupit. Jsou eroticti maséři. A tam se vás na diagnózu fakt ptát nebude, ale zubař ano. K čemu to chce vědět zubař vědět, mi není jasné.
daniela2
hodnocení

Protože v mém stavu nemám o partnera zájem.
Protože beru léky atd

m123*
hodnocení

0x

Myslím si, že hodně zavisí i na tom jak žijete a jakými lidmi se obklopujete. Já byla vždycky flegmatik a řešila věci spíš v sobě. Dodnes si pamatuju jak mi to matka vyčítala. Dnes by vám mé okolí / respektive mojí podřízení v práci / řekli, že jsem cholerik a nervák.

A k citové závislosti... před třemi lety jsem se rozvedla a teprv před rokem jsem přestala na bývalého manžela myslet s láskou. Dodnes mi chybí, ale teď už to beru jinak.

Každý to holt máme jinak, takže si myslím, že ani psychiatr vám nepoví jak dlouho to bude trvat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]