Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechuť k životu - co s tím udělat?

Od: hancaa odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, už delší dobu se potýkám s takovou nechutností žít. Jsem jakoby úplně vyčerpaná, nic mě nebaví, nic nechci dělat, jsem skleslá, nervozní, nemám na nic náladu a nejraději bych ležela a spala. Mám 11 měsíčního chlapečka, psa a ani to mě nějak nedostane z tohoto začarovaného kruhu. Nevím co mám dělat, s prckem furt střídáme lození po zemi, v postýlce, v ohrádce a nic jiného. Prostě ho tam dám a hrej si, já si jdu lehnout. Samozřejmě, že se s ním mazlím, kolikrát usneme i spolu, ale nic jiného neděláme. Kamarádi jsou věčně zaneprázdnění, řidičák si teprve budu dělat, město je od nás 15km a autobus tu jezdí jeden a velmi špatně, jsme zapadlá vesnice a jedině kam chodím, tak na pole. Manžel je furt v práci a doma mu furt něco vadí a všichni se navzájem štveme. Prckovi rostou zuby a je ukňučený a mě se stupňují nervy, ale takovým způsobem, že mě vytočí i maličkost a jsem úplně nepříčetná. Seběvědomí mám na bodu mrazu a mám tendenci se neustále něčím cpát, o mém jídelníčku ani nemluvě. To je furt chleba s marmeládou a takovéhle kraviny. Samozřejmě uvařím pro manžela prcka, uklidím a tím to končí. Cítím se, jakobych byla úplně na dně. U rodiny podporu nemám. Prosím Vás co to může být a co s tím mám dělat? Koukám na ty veselý maminky, co dělají všechno s radostí, vše berou pozitivně, jsou aktivní a je mi z toho smutno. Chci s tím něco dělat, ale nevím co, čím začít, jak se z toho dostat. Budu ráda za různé rady, tipy... A prosím jen SLUŠNÉ KOMENTÁŘE, O REJPALY TU OPRAVDU NIKDO NESTOJÍ :) !

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakub987
hodnocení

0x

Zajdi k psychologovi a popovídejte si, časem to bude lepší, aspoň kvůli tomu malému se musíš snažit.

petrae
Mohu vědět kolik je vám let? Přijde mě to že jste ještě asi mladá a nepřipravená na děcko.

hodnocení

0x

Dobrý den. Vyhledejte odborníka - psychologa. S ním proberte své problémy, doporučí Vám vhodné terapie. Nenechávejte to být, ať si nezaděláte na deprese. To by potom bylo na psychiatra a léky a je to běh na dlouhou trať. Zkuste více zapojit manžela ve dnech volna - s děckem chodit na procházky, na výlety. Abyste trávili čas společně, jako rodina a odreagovali se.. Místo abyste děcko šoupla do ohrádky a šla si lehnout, vyražte s ním na procházku, povídejte si s ním, zpívejte mu, prostě se mu věnujte. Že Vás to nebaví? Pořídila jste si holt radost i starost..Ale toho odborníka určitě vyhledejte.

hodnocení

0x

Vy nemáte nic než dítě a manžela, kterému "furt něco vadí" - a to, co vám chybí si vynahrazujete jídlem. Jenže takhle to moc dlouho nevydržíte. Potřebujete aspoň na pár hodin vypřáhnout - holt bude muset tatínek vlastního syna občas pohlídat nebo zaplatit hlídání.

hodnocení

0x

Řekla bych, že ti chybí komunikace s lidmi. Nemůžeš být stále jen s dítětem. Snaž se najít "kamarádku", třeba sousedku, prostě někoho s kým si můžeš promluvit,dát si čaj nebo kávu. Můžete jít spolu na procházku, nebo si zajet do města koupit si něco hezkého na sebe, či děti. Najdi si nějakého koníčka: třeba zkus pěstovat květiny, zavařovat kompoty, plést, háčkovat, něco si vyrobit. Mě pomáhá třeba malovat obrázky.

:) *kafe**placni*

fialka2
hodnocení

0x

Domnívám se, že Vám chybí komunikace s okolním světem. Jděte třeba i na krátkou procházku po vesnici. Najděte nějakou maminku s dítětem, určitě u Vás také je. Dívejte se po okolí co roste, co je nového. Doma si můžete číst nebo se zabavit i nějakou ruční prací. Nebo občas zajet do města nakouknout.

Není špatné zajít k psychologovi, ten Vám radou může pomoci.

Takové návrhy, jděte a kupte si, mně přijde trochu i na hraně. Řada žen na MD nemá na nějaké nákupy prostředky.

Co vím z okolí, dělají nákupy tzv. pro radost docela hodně promyšleně. Nikdo nemá portmonku nabitou .

Proč na hraně? Přece to nemusí být zrovna předražená značka. Stačí maličkost, která potěší. *tanec*:)

hodnocení

0x

Dobrej:)

A jak ta doba, co vás nic nebaví, je dlouhá? Jestli už "delší", tak to chce asi fakt psychologa nebo něco.

Jinak už delší dobu je venku takové ponuré, sychravé, zamračené, studené počasí, kdy jen skoro pořád prší, zem je nasáklá jak houba, mimo beton a asfalt se nedá ani vyjít ven (tedy u nás na jihu moravy) a prostě chtělo by to sluníčko, které nás zase vytáhne automaticky ven a rozjasní naši mysl, dodá nám energii a prohřeje tělo.*slunce* Jinak léčí duši a tělo i práce-fyzická nebo častějc chodit ven na vzduch-ale to jsme zase u toho počasí. A taky to možná chce i změnu, třeba i v tom stravování..píšete, že je to furt jen chleba s marmeládou..

A nebojte, i ostatní maminky mají chmury, starosti a nejsou jen stále veselé a usměvavé..to jenom venku před ostatními předstírají jak jsou happy, jakého super chlapa mají, kolik toho stihnou a jak se jim všechno daří, bla bla bla. Přesně jako na FB a podobných ptákovinách. Pak dojdou domů a je po úsměvech a náladě. Já to třeba mám zase naopak..když jsem v práci nebo jdu na nákup atd, tak se moc nenasměju a jsem v takovém spíš nouzovém režimu, kdy prostě musím mezi těmi lidmi být a nějak to přežít, ale pak až dojdu domů, tak jsem naprosto vpohodě a užívám si to. A užívám si třeba i procházky v přírodě, kde moc lidí nechodí.

liska5
hodnocení

0x

Možná Vám to příjde absurdní, ale já bych začala zdravou výživou /směrem k vegetariánské/ a dostatkem tekutin. To, čím se cpete, Vás už předem utlumí a zaděláváte si na únavu a špeky. Pak bych si sestavila režim dne. Tam se přece vejde hodně aktivit. Když jsem měla dvě malé děti do 4 let, vzala jsem si třetí, věkově mezi, na hlídání, abych si přivydělala a aby ten čas na MD byl opravdu intenzivní a obohacující pro všechny. No, mákla jsem si. /Ještě nebyly jednorázové plíny, mobily ani PC/. Ale díky lidem, jimž jsem hlídala holčičku, jsem měla aspoň komunikaci, spojení se světem.

Kolik je Vás takových maminek na vsi, co jsou doma s malým dítětem? Začalo jaro, můžete se někde pravidelně scházet, vymýšlet hry, soutěže, jednou karneval, jindy dětský den, pohádkový les, drakiádu, cestu za pokladem, Mikulášskou ap. Snad tam máte nějaké hřiště nebo hospodu, kde Vám tu dětskou zábavu umožní. Vezměte to sama do svých rukou. Vyvěste v obchodě inzerát, že hledáte maminky v podobné situaci na společné akce s dětmi.

bomba*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 15. 05. 2019 13:48:39
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]