Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec ,muj přítel,sestry přítel

Od: pamela odpovědí: 17 změna:
Dobrý den ,pokládám si otázku jestli u nás doma není něco v nepořádku.
Ja (29) ,mam přítele (31) se kterým jsem uz 7 let ,bydlíme spolu a rodiče ho znají doma uz taky 7 let.
S mojimi rodiči se navzájem respektují,chovají se k sobě slušně apod...
Problém je v tom ze přítel má s mojim tátou takovy neutrální vztah ,nemaji si spolu o čem povídat,tata je od mládí velký sportovec,ale příteli sport nic neříká je to spíš takový technik nebo jak to popsat.
Ale co me v poslední dobe zarazilo je moje sestra (17) a jeji pritel (19) ,toho kluka ségra doma představila tak pred půlrokem.
Je to taky takový sportovní typ ,takže si s tátou notuji.No ale co mě zaráží je ze pres víkend jsme byly všichni u Našich.Samozřejmě se hrál hokej,táta ten si ho nemohl nechat ujít,segry přítel je podobný fanatik tak vymysleli ze spolu vyrazí do hospody,zvali i přítele ale toho to vubec nezajímá,takze zustal s námi,ale druhý den ráno me zarazilo ,ze si spolu tykaji,stačilo par piv a hokej.
Je mi to vuci příteli strašne trapné kdyz k nám přijde a "Dobry den "a pak přijde sestry přítel "nazdar Karliku"apod...
Je v rodině teprve půl roku ,ale uz maji kamarádsky vztah nebo jak to popsat a tata je z něho uplne uneseny,prijde mi ze ho bere jako kamarada,čekala bych ze se v jeho veku (54) bude trosku zodpovědneji chovat

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Podle mne je logické, že k sobě lidé s nějakým spoleřným zájmem mají blíže. Nijak bych to neřešila.

dis
hodnocení

5x

Váš přítel s tatínkem se k sobě chovají hezky a slušně, ale i tak mají k sobě daleko. Já myslm,že každý to tak má, ne s každým jsme hned dobří kamarádi, prostě to nejde a ani necítíme,že by to tak mělo být. A možná, že to rychlé tykání s přítelem vaší sestry ani nebude trvalé. Takový ten rychlý kamarádčov obyčejně také nebývá ten bezchybný. Myslím, že dobré přátesltví vzniká až po delším poznání se a možná vztah tatínka s vaším přítelem se nakonec ukáže jako ten lepší.

hodnocení

3x

@pamela - čekala bych ze se v jeho veku (54) bude trosku zodpovědneji chovat
Co vám přijde na otcově chování nezodpovědné? Že se raději přátelí s někým, s kým může sdílet svoje zájmy? Doma má tři "ženský", potencionálního zetě sport taky nebaví, tak chápu, že se konečně rád podívá u piva na hokej se "spřízněnou duší".

Řekla bych, že si za ten "neutrální vztah" váš přítel může tak trochu sám - když to zjednoduším, tak pozvání od tchána se neodmítá, i kdyby ho hokej u piva stokrát nebavil (a nebylo to každý týden). Ono to totiž vypadá, promiňte, že mu tahle zábava, potažmo otec, není "dost dobrá".

Je to podobné, jako když tchýně přinese miminku svetříček, z kterého má maminka vyrážku - buď něco zamumlá a strčí ho navždycky do skříně, nebo poděkuje, vyzkouší a až babička půjde "venčit", děťátku ho oblékne.

Ale chápu, že pro někoho může být těžké překročit vlastní stín.

To není o překročení vlastního stínu, ale o tom, jít proti vlastní přirozenosti. Podáte prst a ukousnou ruku až v lokti. Myslím si, že kdyby přítel tazatelky šel na ten hokej a nějak dokázal předstírat že ho to baví (o čemž se dá s úspěchem pochybovat), tak už by pak "musel chodit pokaždé, nebo si pokaždé hledat nějakou výmluvu. Není lepší zůstat sám sebou, aby se člověk nemusel pro příště přetvařovat? Třeba by dokázali najít společnou řeč v něčem jiném.

Nenašli ji po sedmi letech - takže velký zájem tam asi nebude a to spíš ze strany toho mládence, zdá se mi. Dobrá, být nemusí - ale pak nechápu, proč si tazatelka stěžuje na otce.

O to menší důvod vidím v tom se najednou začít přetvařovat.

Důležité je jak píše Kapka... aby to klapalo těm dvěma. A pravdu bude mít nejspíš i v tom důvodu dotazu - žárlivost. I když nevím, jestli to bude zrovna na osobu sestřina přítele... jestli to nebude spíš na sestru, která se přenáší i na jejího přítele. Nevíme jaký vztah mají se sestrou. Možná otec tazatelky (z jejího pohledu) celý život upřednostňuje její mladší sestru před ní... *nevi*

To už jsou všechno spekulace.

hodnocení

3x

Dobrý den. To se někdy stává, že si někteří lidé sednou hned od začátku a rozumí si více. Nic nezodpovědného v tom nehledejte. Asi žárlíte, že si Váš přítel s otcem tolik nerozumí, nemají si co říci a sestry přítel ano. Holt to berte jako fakt a smiřte se s tím. Důležité je, že si se svým přítelem rozumíte Vy a vztah vám klape.

hodnocení

2x

Já si myslím, že je vše v pořádku. Prostě někteří lidé si ,,padnou do oka´´ a je vcelku jedno, jestli je mezi nimi věkový rozdíl, nebo není. Sám to zažívám taky - jsou prostě lidé, se kterými se chci přátelit a od jiných si prostě držím odstup. Jak už tu padlo - spíše je divné, proč si za celou tu dobu nepotykali - asi to má důvod, ale ten nikdo zde nemůže vědět, je to jen a jen mezi Vašim otcem a Vašim přítelem.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, myslím si, že Váš přítel nenašel za sedm let tu správnou příležitost, jak si s "tchánem" potykat (a nyní ji "prošvihl"). Tak nějak tuším, že Váš přítel je introvert a není moc společenský či obecně se seznamovat s lidmi nemusí (není hned s každým kamarád a drží si odstup). Možná už by ho k tomu tykání měl vyzvat Váš otec, protože přítel asi neví, jak to udělat a třeba by to chtěl. Zdravím!

tana416c
hodnocení

1x
Nejspis vas otec ma jenom dcery, ne zadnou chlapskou ruku. Holt mu dcera do zivota prinesla nekoho, kdo se vasemu otci zalibil a bere ho jako syna.

hodnocení

0x

Z mého pohledu něco v nepořádku je. Ale ne z důvodu rychlého tykání mezi otcem a partnerem mladší sestry, nýbrž mezi sedmiletým netykáním s Vaším přítelem. Za sedm let k tomu muselo být nespočet příležitostí. Oslavy kulatin v rodině, pomoc při stěhování či malování bytu, nějaká technická pomoc Vašeho přítele. Osobně si opravdu nedovedu představit, že bych tak dlouho dokázala vykat i jen mírně blízkým mladším lidem. A naopak ti starší zase rychle nabízívali tykání mně.

Docela normálně bych se tatínka zeptala, jestli si po takové době nechce potykat i s tím Vaším. Jistě Vám nějak odpoví. A bu´d si chlapi potykají při nejbližším nedělním obědě, nebo se třeba dozvíte i něco nepříjemného. Pak tatínka respektujte.

hodnocení

0x

Já si myslím, že není důvod, aby zeť, tchánovi (nebo snacha tchýni) tykal. Ani mě můj zeť netyká. Podle mě je to zažitá určitá forma úcty a respektu. I když spolu vycházíme dobře. To, že to má někdo jinak, je jeho věc, mě se to ale nelíbí.

Tady nejde o ne/tykání jako takové, ale o to, že s jedním ano, s druhým ne.

Jinak podle mého názoru se "úcta a respekt" dá vyjádřit i jinak - vykat budu i nerespektovanému blbovi, je-li náhodou mým nadřízeným *smich*

zena*
Otec možná tuší, že jeho tchánem nikdy nebude:), proč vlastně to je po tak dlouhé době jen přítel?
dis

Dnes už svatby moc neletí.

hodnocení

0x

S tchánem ani s tchýní jsem si netykal celých 18 let manželství. Při tom jsme spolu vycházeli velmi dobře. Je pravděpodobné, že kdybychom spolu chodili třeba na fotbal, nebo na ryby, bylo by to jinak.

Co takhle nenápadně otci navrhnout, aby Vašemu příteli to tykání navrhnul? To, jakožto starší, musí udělat on.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]