Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy pořídit dceři antikoncepci?

Od: petrulin1* odpovědí: 16 změna:

V kolikati letech je dobré pořídit dceři antikoncepční pilulky? Nemáte někdo doma pubertální 14 letou dceru?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

3x

Pilulki nejsou moped nebo mp3-přehrávač. Nejlepší bude, aby sama oznámila : Bylo by asi zavhodné, maminko, kdybys mi požehnala užívat antikoncepční prášky. Moje starší dcera byla kompletně poučena v 11 letech ( bylo to z nutnosti, že nějaká světa-znala slepice z její třídy začla dávat kamaradkam, totalně nesmyslné informace / tak jsme zvolili variantu : lepší od nás, než pomýlené informace od dezorientované vrstevnice ) A ví co a jak. Samozřejmě až příjde čas, věříme, že dojde a potřebu antikoncepve s námi probere. Kupovat to dceři jen tak ze své vůle asi nemůžete, stejně je nutná návštěva lékaře a vyšetření. Na otázku kdy je jediná správná odpověd´ : dříve než bude pozdě. Opravdu tohle bude lepší probrat s ní, nežli tady. Pokud se chcete optat zda už je vhodné, aby užívala pilulky od 14, tak odpověď je ANO, má-li být chráněna, ALE zarážející je, že připouštíte pohlavní styk dcery, před jejími 15 lety. Je každému ale jasné, že tak to chodí a tak to bude. Promluvte si s dcerou a raději dříve, než o měsíc později.

lidus*
hodnocení

1x

Raděj dřív než pozdě. Sice jsem měla to štěstí, že dcera byla do 17let dítě zalezlé v knihách doma,pak si našla kluka a to už sama šla k lékaři pro antikoncepci. Dnes je to uspěchaná doba a tak to, že mladí začínají žít sexuálním životem ještě na ZŠ není vyjímkou.

katy12*
hodnocení

1x

No,mě je sice 13,ale mohla bych vám poradit.Jestli máte 14 letou dceru a má kluka a chodí častěji ven a chodí domů až večer,třak jí antikoncepci můžete koupit třeba teď ve 14-ti a nebo v 15-ti letech.

fany08*
hodnocení

0x

Antikoncepční pilulky bych své dceři, kdybych měla, nikdy nedávala. Jsem pro krabičku kondomů, třeba i s kombinací nějakého krému nebo globulí. A hlavně HA ji neochrání proti pohlavním nemocem, kondom je hlavně pro mladé nutnost.

petrulin1*
hodnocení

Poučená o kndomu je dost, ale nikdo mi nezaručí, že jim třeba nepraskne a nebude se bát nám svěřit.

blanca*
hodnocení

0x

To je šílená doba.:(Já tohle řešila v 18-ti.Určitě je ale na místě starost.Asi bych s dcerou zašla na gyn.prohlídku a poradila se tam.Je taky otázka,zda by pilulky 14-leté napsala.Záleží,jak dlouho jí zbývá do 15-ti.Asi je zbytečné dceři vysvětlit,že jí nic neuteče,nezávidím Vám.Ještěže mám 2 kluky.I když...*ee*

1jara*

Máme dvě dcery, dvacetčtyři a dvacetdva roky. Jedna je na vysoké a nikdy antikoncepci nepoužívali.

Manželka jim to nedoporučila.

hodnocení

0x

Určitě bych dceru poučila o používání kondomu, chrání i před nemocemi, což HA ne.Tu bych doporučila až bude mít dcera stálý vztah s chlapcem. Nevím, myslím, že ve 14 na pohl.styk i používání antikoncepce je ještě brzo, ale je jiná doba. Moje dcera o tom uvažovala v 17 letech po půlročním chození s přítelem. Poučena ode mě byla dávno, a při zmínce, jestli používá ant., mi vždy sdělila, že až to bude aktuální, tak začne, že z pusy nikdo neotěhotní...myslím, že to je ve výchově...

hrusticka1973*

No výchovou možná,hlavně poučením i ve školách,když se o tom doma nemluvilo.Já otěhotněla v 16-ti letech,v 17-ti letech jsem byla na potratu.Dodnes si to vyčítám,ale byla jsem donucena.3 roky a pak 5 let poté jsem ještě rodila.Za Husáka se nic neřešilo.Dnes se o tom mluví všude.Děti ve mě mají odstrašující příklad a proto mají dcery antikoncepci už od 16-ti let.Já o tom nic nevěděla a jak jsem dopadla...

doplněno 06.03.10 19:23:

Jen doplním,v 17 letech jsem poprvé rodila v dubnu a pak v listopadu jsem byla na tom potratu.Mám dvě dcery a syna.Radši těm dcerám jsem ty prášky dala,než aby dopadly jako já.*uf*

petrulin1*
hodnocení

Děkuji za vaše odpovědi. Asi bych měla doplnit, že dcera je nevlastni, ale žije s námi od 9 let. Jsem učitelka, dceru jsme o všem poučili. po teoretické stránce je připravena dobře. Jenže jsou sní výchovné problémy. Jezdíme s ní k psycholožce. Její matka jí moc péče a lásky nedává, takže musím tento problém řešit já. Rozhodně jsem proti sexu před 15 rokem, jenže jsme se dověděli, že ve 13 letech útíkala večer z domu oknem a měla pohlavní styk s 20 letým nadrženým klukem. Je asi zřejmé, co se mohlo stát a že mám nyní strach. I když je teoreticky poučena, tak zamilovaná holka a nadržený starší kluk, do toho alkohol...

Jak píši, je to problémové, vzdorovité dítě, na které se pravděpodobně podepsal rozvod jejích rodičů a následné sblížení otce se mnou. Vím, že má vztah zase s někým jiným, ale ona o tom mluvit nechce. Na druhou stranu, pokud jí necháme předepsat antikoncepci, tak si bude myslet, že má sex dovolený. Jedna paní mi právě doporučila ze své zkušenosti, že jakmile uviděla dceru s klukem, tak jí nechala předepsat pilulky.Jí bylo taky14 let. Proto se ptám na vaše názory a zkušenosti. Děkuji.

miky5*

Dovolený a nedovolený sex? Dnes je jiná doba, vše je dostupné a rychlejší, mladí jsou do všeho hrrrr a někdy nás neposlouchají. Dříve to nebylo o moc lepší, jen se o tom nesmělo mluvit, nedělejte si přílišné iluze, že dceru, ať už nevlastní uhlídáte. Pomůžete jí i sobě, když se zařídíte podle situace. Když je zima, bereme si svetr a čepici. Když máme hlad, jíme. Když se chceme bezpečně milovat, užíváme kondom, a mladí lidé? Nemají peníze a ani čas ho kupovat, takže anitkoncepce je bezpečné a solidní řešení - pro všechny. Přeji pohodový víkend, Miky.

miky5*
hodnocení

0x

Jakmile zjistíte, že je Vaše dcera sexuálně aktivní, dojděte s ní k lékaři a nechte ji vyšetřit a následně napsat HAK. Dnešní antikoncepce je na perfektní úrovni a dokone jí pomůže s případným akné. Má dcera bere HAK od 15 a půl roku a je naprosto v pořádku a v klidu. Jsem zdravotník a nikdy bych nic nezanedbala. P.S. VČASNÁ OCHRANA JE MATKOU MOUDROSTI, ZANEDBÁNÍ - OTCEM RODINY...!

haninka*
hodnocení

0x

Já jsem tedy proti antikoncepci, ale v tomto případě Vám asi nic jiného nezbyde.

martini*
hodnocení

0x

Dala bych jí jednu tabletu Postinoru s tím, že bych jí vysvětlila, že to není antikoncepce, ale jen opravdová nouzovka ( pro váš klid), ať ho nosí v peněžence. Jinak s ní mluvte narovinu a řekněte jí, že pokud bude sexuálně žít, radši jí pomůžete sehnat HA než aby otěhotněla, zároveň jí však stále zdůrazňujte, že by měla lepší počkat

hodnocení

0x
POKUD SE NECHCETE SMÍŘIT, ŽE NIKDY NEBUDETE BABIČKOU NEBO babičkou s pomocí zkumavky - CO ZASEJEŠ, TO SKLIDÍŠ! nebo taky svatá pravda: JAKÁ MATKA- TAKÁ KATKA.

lucinkaf*
hodnocení

0x

ve 14 letech ji asi pomůžou kondomy, spermicidní gely, pharmatex apod., gynekolog jí antikoncepci nejspíš nepředepíše, jinak s dosáhnutím 15.rouk bych si s ní promluvila a nabída jí, že s ní pro antikoncepci zajdu. Na každého to působí jinak a nemůžu přece tvrdit, že je to škodlivé jen proto, že to tak někdo má. Jsou ženy, které mají po antikoncepci problémy a jsou ženy s oapčným případem. Mně antikoncepce jen pomohla, upravil se mi cyklus, zmizely bolesti a křeče při menstruaci, vylepšila se pleť, hodila jsem se víc do pohody. Všechny ženy v anší rodině berou antikoncepci a ani jedna nemá problém otěhotnět, naopak. U nás platí stačí kapka a...A kamarádka ano, ta nemůže rok a půl otěhotnět, ale ruku na srdce, kdo ví, že je to po antikoncepci, když u nich v rodině obecně mají problém s plodností a její sestra otěhotněla až po umělém oplodnění.

Dala bych dceři na výběr, ať se ona sama rozhodne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]