Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má nárok na podporu/pomoc - jakou?

Od: aknelka® odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, dám sem otázku za jednoho známého.

Nedávno prodělal chemoterapii a má jít ještě na chem. výplachy(?). Dnes byl u posudkového doktora a toto nám napsal:

"Tak dnes posudkovy doktor mi zamitl prodlouzeni nemocenske pry nemam narok kdyz mam rakovinu mam si pozadat o castecny duchod vyrizeni trva ale 3 mesice tak ze tri mesice na suchu to jde ne?"

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Prodloužení podpůrčí doby pro výplatu nemocenského má smysl v případě šabce na brzké uzdravení.

Váš známý by si měl dojít na kontaktní místo úřadu práce a zažádat o státní sociální podporu a/nebo o pomoc v hmotné nouzi.

Dají mu tam potřebné formuláře, poradí postup a v případě potřebu mu mohou pomoci s vyplnšním.K posouzení nároku by bylo potřeba vědět výši jeho příjmů v předchozím kalndářním čtvrtletí.

K žádosti o ID: Při podání žádosti o ID lze požádat o výplatu zálohy.

13.05.19 21:52
hodnocení

Děkuji.

lidus*
hodnocení

0x

Zažádat o důchod, jaký ID dostane, záleží na diagnoze a posouzení. Asi bude muset nějak s úspory přežít do rozhodnutí je nějaký nárok na peníze zálohově ale netuším od kdy se to počítá. ID mám od r. 1988 a tehdy mi první peníze přišly asi za 8 měsíců ale vyplacené byly od data rozhodnutí, tehdy to byl balík, mám manžela a tak jsme prostě žili z jedné výplaty.

hodnocení

Tak dobře ho neznám, ale asi má rodinu, děti. Myslela jsem, jestli může dostat nějakou okamžitou pomoc, toto je hrozné.

O důchod lze požádat od ukončení neschopenky, takže na jednu dávku naváže druhá. Kdy to bude zpracované a doplacené, to je ve hvězdách - závisí to na mnoha faktorech. Tazateli bych doporučila, aby zašel na OSSZ a požádal o informace ke své situaci - od toho tam jsou. Teoreticky by mohl dostat zálohu na důchod, u starobního je to běžné, u invalidního záleží na posudku ( bude-nebude uznán). Musí se na to zeptat.Poradí mu, co má přesně udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]