Nejste přihlášen/a.
Půjdu proti proudu. Nemluvit, neprat, nevařit - nééééé, stejně se to časem vrátí do normálu, jen i vy přijdete o kousek nervů.
Po hádce nechat půlhodinky až hodinu uklidnit a s úsměvem přijít za mužem se sdělením " Dáš si se mnou kávu?" Pokud kývne je vyhráno. U kávy se bavit normálně a po ní jen sdělit, že rozpory mohu nastat kdykoliv, ale že byste očekávala jedno zázračné slovíčko "Promiň". To za předpokladu, že tohle slovíčko používáte i vy .
Zdravím. Vy si to asi ani neuvědomujete, ale tím, že chcete dospělého muže, kterého jste si vybrala proto, že není onuce jako ten předchozí, trestat, ho vlastně chcete donutit, aby jednal a choval se tak, jak vy zrovna chcete. Jinými slovy - z něj chcete udělat onuci, kterou pak zase budete pohrdat. A najdete si nového chlapáka, s kterým se budete zase hádat, trestat ho, vyčítat, brečet atd. dokud se zase nepodřídí a nestane se 3. onucí. Je to opravdu to, co chcete? Ida
je zajímavé, že se nikdo doposud nezeptal jak ublíží (když ne fyzicky)...ono je rozdíl "být ublížená" a "ublížit"...v tomto blíže nekonkrétním případě bych to viděl na typickou situaci, která může za většinu problémů a to, že on sice nic špatného neudělal, ale druhá strana si myslí, že ano...aneb slovy klasika..."pro ženu neexistuje problém, který by se nedal vytvořit"...tzn...on nevidí problém tzn. neprojevuje lítost..nemá důvod se omlouvat a řešit...zároveň se také nebude omlouvat jen z principu, aby měl klid.. což většina chlapů pod tímto nátlakem dělá a v což také tazatelka dle mého názoru doufá...
Krtku, ublížit k pláči se dá nejenom dobře mířenou ránou do nosu . Ale třeba nespravedlivým obviněním. Také jsem si toho co píše tazatelka všimla, ale nakonec jsem si to vysvětlila takto a proto jsem se nevyptávala. A ublíženě se cítit, nemusí být vždy podloženo opravdovým důvodem. To znám dobře u svého syna, ten se pořád cítí ublíženě, když se dohadujeme a nemá k tomu důvod.
Vaše myšlení a myšlení muže je jiné. Nechtějte tedy, aby se rozhodoval stejně jako vy. Je to podle přírody a tak je to optimální. Buď se s tím smíříte, nebo ne. Cokoliv jinak není přirozené. Pouze můžete sdělit, že to a to vám vadí a ať to nedělá. Ostatní je na něm. Nevařit, neprat a nesexovat a najednou váš partner zjistí, že vás vlastně ani nepotřebuje... Dobrá rada viz výše a opět asi od ženy.
Njn...ta mužská hrdost...Jen se nebojte,že neví,ví moc dobře co by měl a že trpíte,ale nejde to přes něho,aby se choval jinak..Znám velmi důvěrně u 1.muže...,ale když jsem jednou řekla,že odcházím,tak i brečel-tvrdák jeden..S touhle povahou,moc nenaděláte..Jen bych zostřila pozu,když s vámi nemluví..Ukažte hrdost a budte nad ním,v žádném případě se nenechte vydírat..Moc dobře ví,že vám to vadí a že vás týrá nemluvením..No chce,aby bylo dosti po jeho a tak vás trestá..
Podívejte,nikdy jsem nebyla měkkota,alespon né tak,že jsem to nechala znát,ale to,že člověk zůstával s dotyčným dál,vydalo za vše,že pokračoval,byl si jistý.Až když mu teklo do bot,že jsem řekla a dost,odcházím.máte malé dítě?Taky jsem měla.No a co?Top ještě neznamená,že sebou nechám vrávorat a nechat se vydírat,být pod,protože toto z něho dělá muže?Jeho pocit,že má na vrch?Za jakou cenu?Zkouší to dokud to jde..je to na vás.A dejte mi pokoj,celý život,tohle to,to raděj nic.
Dobrý den, i dost tvrdý muž jen těžko přejde mlčky a bez zájmu ženské slzy - tam je ta "ženská síla". Zdravím!
P.S. Někteří muži nezvládnou ani odmítání sexu partnerkou (ale vydržet se to chvilku dá ).
maky - myslím muže, nikoliv brutální hovado .
asiuplneblba - když zde čtu Vaše doplnění, tak nějak nevím, na co si vlastně stěžujete. Měla jste (asi citlivého) "srajdu" a bylo to špatně. Nyní máte necitlivého dominantního nadsamce a z něho chcete udělat citlivého člověka, ale jinak stejného (aby byl oporou, byl tvrdý, měl vysoké ego a stále souložil). Nechci Vás urazit, ale myslím si, že nick, který jste si zde sama zvolila, je výstižný.
Nejsem sice chlap, ale nešlo by třeba oplácet stejnou mincí? Tak to dělejte jako on. Nemluvte. Nebude to pro Vás zase až tak obtížné, už to znáte. Když Vám to udělá on, tak to také musíte vydržet. A na to nemusíte být žádná "svině". A nedivím se, že v takovýchto případech upřímný rozhovor nefunguje. On totiž když si někdo myslí, že pravdu má on (a specielně chlap ), je těžké ho upřímně přesvědčovat o jeho omylu. Obvykle se opravdu nedá dělat nic jiného, než to nechat vyšumět. Záleží ovšem na závažnosti oněch problémů. Pokud to jsou prkotiny, nechte to "plavat".
Je to jednak povaha, výchova, co viděl doma, tak se chová. Byl takový vždycky? Proč jste si s ním pořídila 2 děti, když vám ten muž vyloženě nevyhovuje? A trestat, to je těžké, jak chcete dospělou osobu trestat? Třeba vám zde muži poradí, ale já si stejně myslím, že přítele nezměníte. Kvůli čemu se vlastně hádáte, k hádce jsou potřeba dva. Vy sama se hádek nezůčastnujte, zkuste to a uvidíte.
To taky nemůžete vědět. Někdo to prostě neumí dát najevo a schovává se za tvrďáka. Ale být to tak taky nemusí.
@asiuplneblba - Přijde mi, že mu na mě prostě nezáleží.
Vždycky je "něco za něco" - a vy jste teď v očekávání a tedy přecitlivělejší. Nezkoušejte v něm vzbudit pocit lítosti nebo "provinění", natož ho "trestat" - jste jeho partnerka, ne matka a dospělého chlapa už převychovat nelze.
Jsem toho názoru, že lidé spolu mají mluvit.
To znamená - žádné předpoklady typu "to přece musel vidět..., každému by to došlo..., dělá, že neví, jak mi tím ubližuje..., musí to na mně přece poznat...". To jenom v červené knihovně muž/žena "vidí" na očích toho druhého úplně všechno, někdy teda až když zázračně prozře.
Raději si vše vyříkám z očí do očí (trocha diplomacie neuškodí). A někdy je třeba akci opakovat (nekonalo se prozření ani po polopatickém vysvětlení).
Může se pochopitelně stát, že narazíte, a dotyčný tomu prostě rozumět nechce, je jinak nastavený, má chování jinak zažité třeba z domova. Pak je třeba být trpělivá a případně se i smířit s tím, že jiný nebude.
Nevařit,neprat,nesexovat...no,s tím vařením,máte děti,vařila bych to co on nemá rád a když se ohradí tak jen říci že vám a dětem to chutná. Nevím jak u vás,ale hodně chlapům,,nejde pod nos,, špenát s vejcem,nudle s mákem nebo jen kakaem,koprovka,těstoviny se zeleninou,dušená brokolice...ale jsou i chlapi všežraví a ty ani tímto nepotrestáte. Ale jinak jak už psali rádcové, chce to hlavně v klidu si popovídat a vše probrat co se nelíbí vám a co jemu.
@asiuplneblba - on to říká, že ho to mrzí, ale jen když se ho přímo zeptám...ale když vím, že někomu na něčem záleží, tak to respektuji a třeba se i podřídím, ne?
Jenže to je pořád, promiňte, ten "rodičovský" postoj - Pepíček vám taky slíbí, že "už to víckrát neudělá" a "podřídí se" = poslechne hlavně proto, že je v pozici slabšího - což partner není ani z logiky vztahu být nemůže.
muži prostě fungujou jinak - zkuste se vcítit do jeho myšlení a přizpůsobit tomu své očekávání. Většinu mužů nelze k ničemu nutit - když tak "diplomaticky" a ne hádkou, a v žádném případě není dobré je hanět a ponižovat. Šikovná ženská umí muže tzv. "utáhnout na vařené nudli" - to se ale nesmí prosazovat a ohánět se "emancipací" a"lidskými právy
Přesně tak. Chlapy nejenom fungujou, ale i myslí jinak než ženy. A kdo to neví, řeší problémy, které vůbec neexistují. Přitom stačí tak málo. Zjistit a pochopit, jak vlastně přemýšlí druhá strana. Zejména když neměl doma vzor, jak se řeší problémy. Prostě to neví.
Přečtete si o tom něco. Nejznámější je asi knížka: Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Myslím, že Vás uklidní.
Situace je velmi elementární - dotyčný pán si hraje na alfasamce a Vy mu to baštíte i s navijákem. Zřejmě Vám to ale vyhovuje, když s ním i nadále žijete a tenhle dotaz je jen o tom, že se pokoušíte jen uklidnit vlastní svědomí, ten člověk se jen tak proniczanic nezmění.
Holt každý svého štěstí strojvůdcem
Zdravím
Dle mého soudu je klíčová "sebereflexe", ta buď více či méně je, nebo prostě není, pokud není pak jakékoli chování toho druhého v tom partnerovi "nic nevzbudí" protože tam chybí právě to "docvaknutí" vycházející právě z jisté schopnosti sebeposouzení z jistého alespoň malého odstupu od svého já a tedy dovtípení se, že chyba může být i na mé straně. Lidé kteří sebereflexi nemají bývají často přesvědčeni o své neomylnosti a bezchybnosti protože nejsou schopni rozlišovat své počiny, jsou-li konfrontováni se svým omylem nebo chybou, pak většinou ani nejsou schopni vyhodnotit že k omylu došlo, prostě jim to "nedocvakne" a to i když jim předložíte všechny důkazy které jsou objektivně nezvratné. Zato naopak posuzování chyb druhých se věnují se zvýšenou vehemencí. Sebereflexe a empatie, pokud nejsou je problém.
Jak to změnit? Jedině tak že by on sám chtěl, jinak nezmění nikdo nic. Začít můžete třeba tak že mu slušně věcně bez výčitek s náznakem že by byla dobrá změna k lepšímu nastíníte co jste zde psala, co nejvíce polopaticky aby to pokud možno pochopil, buďto o tom bude přemýšlet a o změnu se pokusí nebo ne, pokud jde o člověka bez sebereflexe, bez jakékoli empatie, sebestředného narcistního pak počítejte s tím že nenaděláte nic. Buďto se pak s tím naučit žít přičemž vy budete (budete muset být) ta moudřejší anebo vztah ukončit, rozhodnutí je na vás.
Vždycky můžete vycházet jen z údajů které poskytuje tazatel, čili vycházím jen z nich, přičemž v tomto případě bych to neviděl jako "chybu" spíše jako "charakterový rys" nebo osobnostní tj. prostě pokud to je jak píše pak bych to viděl jako nedostatek sebereflexe a empatie, což je nebo není chyba? Konstatuji pouze "stav" z mého subjektivního pohledu, slovo chyba na straně jejího partnera asi není to úplně správné...prostě jí to nevyhovuje, nebo je to problém
Tak to vím taky, co ženské dokážou, ale narazil jsem na obojí, znám i chlapy když to řeknu vulgárně se kterými také nevyjdete protože mají stejně jako ženy "své dny" ( a mají je dokonce i častěji) to je prostě o povaze , je možné že u jednoho pohlaví je toho více nebo zase méně to neposoudím ale nač k tomu dělat studii prostě narazíte na ... a máte pěkný problém je-li to baba nebo chlap je mi pak v takových případech jedno prostě ... je ... s tím nic nenaděláte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.