Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před nedávnem jsem začala užívat antidepresiva, konkrétně Sertralin. Co to může udělat, když si ráno jako obvykle dám prášek a třeba večer budu pít alkohol? Od trošky alkoholu až po velké množství tvrdého. Vím, že je to individuální, ale jaklé s tím máte zkušenosti? Děkuji.
Být Vámi bych léčbu ukončila. Nemá cenu užívat antidepresiva a zapíjet je alkoholem. To Vám řekne každý rozumně uvažující člověk a nemusí být ani doktor.
Připadá mi, že jste na alkoholu závislá. Protože v případě užívání léků soudný člověk nepije. A když Vy pít musíte, je to známka, že už to přerostlo Vaši vůli.
Léčbu ukončete, o zbývající se postará chlast. Dojížděla jsem do jedné léčebny, naštěstí ne jako pacient a viděla jsem tolik lidských trosek, že je mám před očima dodnes. Alkohol Vás dožene, nebojte se, nemá cenu, aby za Vás zdravotní pojišťovna platila drahá antidepresiva, pokud budete léčbu mařit. Jaga.
Chceš-li dostat zánět slinivky břišní, pij a pij.
Je neskutečné, jaké dotazy zde panují !
----
Zeptej se svého lékaře, co Ti na to odpoví !
Dobrý den. Ten alkohol si odpusťte! Antidepresiva berete z nějakého důvodu, tak pokračujte v léčbě a neexperimentujte s mícháním léků a alkoholu. Jednak si tím nabouráte léčbu a za další Vám může být po psychické stránce hůř. V příbalovém letáku to máte jasně napsáno, že se při užívání těchto léků nemá alkohol požívat.
Je to na každém, jak se chová k svému zdraví. Přehnané je spolykat 20 prášků...Psychiatr věděl, proč Vám léky předepsal a chcete-li je kombinovat s alkoholem a tím léčbu mařit, je to Vaše rozhodnutí...Opravdu jste ještě neslyšela, jak skončilo hodně lidí, kteří kombinovali antidepresiva s alkoholem?
Ano, ale to je na všech lécích a často to není takové drama. Je to často dost přehnané. U Ibalginu se také píše, že dospělý člověk nemůže sníst víc jak čtyři za den, ale já jako mladistvá spolykala přes dvacet naráz a byla jsem jen unavená. Zatímco někomu jinému je hodně blbě jen po dvou, je to tedy individuální a často to může být i přehnané, co se píše na těch lécích.
To nevím, neptala jsem se jich a dovnitř nevidím, nic mě nebolelo, ani nebolí, je možné, že se projeví až za dlouho tato věc. Kdoví.
A já to vím, co na to játra řeknou. Manželova babička takhle jedla Ibalgin roky po hrstech. Klidně najednou spolykala 6x400mg tablet, jen po tom dlouho spala. A teď umírá v hospicu na nádor na žlučovodech. Ovšem ona má hodně tuhý kořínek, její maminka umřela ve 101 letech a téměř do konce byla vitální, proto se babka i přes veškeré ignorování lékařských rad dožila požehnaného věku 84let. Ovšem čtvrt století nechodící, neb celý život morbidně obézní, což neunesly kyčle, takže endoprotéza ve 49! letech a po třech letech reoperace, na druhou kyčel pro jistotu již nešla, proto postupná ztráta mobility. Z tloušťky vysoký krevní tlak, který též neléčila, protože ona si chce brát léky tak jak ona chce, z neléčeného vysokého tlaku postupně zelený zákal a následná slepota na jedno oko a později téměř slepota i na druhé. Ani to jí nenakoplo, pořád tlustá, pořád žrala, pořád nebrala léky na tlak, až si vypěstovala chronické selhávání srdce. No a protože pohybový aparát trpěl celý život a nikdy nedělala nic pro to, aby mu ulevila, trpěla dlouhá desetiletí bolestí, proto ten Ibalgin po hrstech. Vy tak tuhý kořínek mít nemusíte a může vás to skolit mnohem dřív. Ale nebojte, bude to výhoda, protože být kvůli vlastní nenažranosti invalidní dlouhá desetiletí není asi nic moc. Neuvěřitelné je, co tělo vydrží. Ovšem dobře při tom člověku není.
Mezi kontraindikacemi není alkohol uváděn.
Normálně jsem si na antidepresivum občas vypil, ale už si nepamatuju, jestli to byl právě sertralin. Mnohem horší než kocovina, je náhlé vysazení antidepresiva. Ty stavy jsou pak dost hrozné, musí se postupně.
Děkuji za odpověď a za informaci s tím vysazováním antidepresiv. Celkově se ukázalo, že kdovíjak hroznou reakci na antidepresiva v kombinaci s alkoholem nemám, to bych trpěla víc, když jsem se občas trošku napila a jednou, před pár dny, zmatlala s prominutím jako prase. Ale i tak se raději ptám... Děkuju.
Záleží na citlivosti člověka, důvodu medikace a množství alkoholu. Sertralin by měl být v kombinaci s alkoholem v rozumné míře (max. 2 piva denně) celkem v pohodě. Problémem je, že sertralin zvyšuje hladinu serotoninu a alkohol ji zase sníží, takže defakto vynuluje účinek AD. Další den se tak můžete cítit hůř. Poraďte se o tom s vaším lékařem.
Pokud chcete mít jistotu, že AD budou fungovat tak jak mají, tak se prostě snažte nepít.
Pěkný den,
antidepresiva a alkohol nejdou dohromady. Sama užívám nějaké léky na pocuchané nervy a párkrát při nějaké příležitosti jsem se napila a nechtějte vědět,co to se mnou dělala. Vypila jsem třeba decku vína a motala jsem se,jako kdybych vypila litr. Ráno pak průjem. Je to prostě zátěž pro tělo a není to vhodné. Raději si kupte birella,pokud máte třeba chutě na pivo. Jeslti jste na alkoholu závislá,měl by to vědět Váš ošetřující psychiatr a uzpůsobit tomu léčbu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.