Nejste přihlášen/a.
Prosím,nevíte zda mi m ůže zaměstnavatel strhnout při rozvázání pracovního poměru peníze za vstupní prohlídku?
Byla jsem zaměstnána 7 měsíců a bylo mi strženo 1.300kč.
Díky za odpověď.
0x
Zaměstnavatel na to právo nemá! Cena vstupní lékařské prohlídky se určuje dle ceníku daného zdravotnického zařízení, tudíž, cena se také odvíjí od počtu a druhu vyšetření a specifikaci. Zákon ukládá zaměstnavateli hradit náklady spojené se zajištěním bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a zakazuje přenášet tyto náklady přímo i nepřímo na zaměstnance.
0x
Dobrý den.
Vstupní prohlídku,prohlídku z hlediska vyhodnocených rizik při výkonu povolání , prohlídky potřebné ke kvalifikaci a výstupní prohlídku hradí zaměstnavatel.Především se tímto chrání on a až potom jde o Vaše zdraví.Proto také prohlídky musí vykonávat smluvní lékař zaměstnavatele zabývající se pracovním lékařstvím a ne Váš obvoďák.
No nevím... státní správa (a ta by měla zákony znát) mi vstupní prohlídku neuhradila. A já jsem si ze začátku netroufla se zeptat a až bych si troufla, bylo mi to už jedno.
doplněno 26.02.10 17:22:A byla jsem u zaměstnavatelova smluvního lékaře, za nímž jsem jela do jiného města. Pan doktor se na mě ani nepodíval. Sestra mi změřila tlak, zacvakala jsem 300,- a jela jsem zase domů. Myslím, že vstupní prohlídky jsou šaškárna. Chápu, že jsou důležité a mají význam, ale jenom tehdy, pokud jsou opravdu provedeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.