Nejste přihlášen/a.
Prosím,nevíte zda mi m ůže zaměstnavatel strhnout při rozvázání pracovního poměru peníze za vstupní prohlídku?
Byla jsem zaměstnána 7 měsíců a bylo mi strženo 1.300kč.
Díky za odpověď.
Zaměstnavatel na to právo nemá! Cena vstupní lékařské prohlídky se určuje dle ceníku daného zdravotnického zařízení, tudíž, cena se také odvíjí od počtu a druhu vyšetření a specifikaci. Zákon ukládá zaměstnavateli hradit náklady spojené se zajištěním bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a zakazuje přenášet tyto náklady přímo i nepřímo na zaměstnance.
Dobrý den.
Vstupní prohlídku,prohlídku z hlediska vyhodnocených rizik při výkonu povolání , prohlídky potřebné ke kvalifikaci a výstupní prohlídku hradí zaměstnavatel.Především se tímto chrání on a až potom jde o Vaše zdraví.Proto také prohlídky musí vykonávat smluvní lékař zaměstnavatele zabývající se pracovním lékařstvím a ne Váš obvoďák.
No nevím... státní správa (a ta by měla zákony znát) mi vstupní prohlídku neuhradila. A já jsem si ze začátku netroufla se zeptat a až bych si troufla, bylo mi to už jedno.
doplněno 26.02.10 17:22:A byla jsem u zaměstnavatelova smluvního lékaře, za nímž jsem jela do jiného města. Pan doktor se na mě ani nepodíval. Sestra mi změřila tlak, zacvakala jsem 300,- a jela jsem zase domů. Myslím, že vstupní prohlídky jsou šaškárna. Chápu, že jsou důležité a mají význam, ale jenom tehdy, pokud jsou opravdu provedeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.