Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstupní prohlídka a její stržení při výpovědi

Od: takova® odpovědí: 12 změna:

Prosím,nevíte zda mi m ůže zaměstnavatel strhnout při rozvázání pracovního poměru peníze za vstupní prohlídku?

Byla jsem zaměstnána 7 měsíců a bylo mi strženo 1.300kč.

Díky za odpověď.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Jsem si téměř jistý, že nikoli.

hodnocení

Děkuji,pozeptám se ještě jinde,ale vážím si vaší rychlé odpovědi.Líba

kytka*
hodnocení

0x

Tak to slyším poprvé, to není možné.

hodnocení

Díky za promptní odpověď,kam se obrátit asi nevíte že?Líba

kytka*
hodnocení

0x

Já bych se osobně zeptala zaměstnavatele za co mi peníze strhl,že vstupní prohlídka nestojí 1300kč. Stávala 200kč nyní snad 300kč - 400kč záleží na lékaři..Tak je nesmysl 1300kč.

michala*
hodnocení

0x

Zaměstnavatel na to právo nemá! Cena vstupní lékařské prohlídky se určuje dle ceníku daného zdravotnického zařízení, tudíž, cena se také odvíjí od počtu a druhu vyšetření a specifikaci. Zákon ukládá zaměstnavateli hradit náklady spojené se zajištěním bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a zakazuje přenášet tyto náklady přímo i nepřímo na zaměstnance.

8976*

nemáte pravdu , vstupní prohlídku si platí zaměstnanec sám - následné / periodické/ platí zaměstnavatel, diskutabilní je ona výše tohoto poplatku kerou vám strhnul Váš zaměstnavatel, zajisté to máte písemně - takže se obratte na ůřad prace kde mají právní odbor a zcela jistě Vám poradí...

jirbar*
hodnocení

0x

To co Vám radí platí pouze pokud jste na tuto možnost nepřistoupila v podepsané pracovní smlouvě.

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Vstupní prohlídku,prohlídku z hlediska vyhodnocených rizik při výkonu povolání , prohlídky potřebné ke kvalifikaci a výstupní prohlídku hradí zaměstnavatel.Především se tímto chrání on a až potom jde o Vaše zdraví.Proto také prohlídky musí vykonávat smluvní lékař zaměstnavatele zabývající se pracovním lékařstvím a ne Váš obvoďák.

No nevím... státní správa (a ta by měla zákony znát) mi vstupní prohlídku neuhradila. A já jsem si ze začátku netroufla se zeptat a až bych si troufla, bylo mi to už jedno.

doplněno 26.02.10 17:22:

A byla jsem u zaměstnavatelova smluvního lékaře, za nímž jsem jela do jiného města. Pan doktor se na mě ani nepodíval. Sestra mi změřila tlak, zacvakala jsem 300,- a jela jsem zase domů. Myslím, že vstupní prohlídky jsou šaškárna. Chápu, že jsou důležité a mají význam, ale jenom tehdy, pokud jsou opravdu provedeny.

jirbar*

Nechápu proč šaškárna. To nejdůležitější bylo splněno. Zaplatila jste 300.

Taky jsem měla ten pocit... mohla jsem je poslat převodem a ne ztratit celý den cestováním. Ale to místo jsem chtěla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]