Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení daně, nemocenská

Od: deni* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, pracovala jsem celý rok 2018 u jednoho zaměstnavatele od 16.5. Do 11.7. Jsem byla na nemocenské, nevíte zda mám nárok na nějaké vrácení daní? Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Pro posouzení, jestli Vám vznikl přeplatek daně, by bylo potřeba uvést, jak vysokou daňovou úlevu Vám zaměstnavatel v průběhu roku uplatnil, a kolik jste na daních zaplatila (nasčítat z výplatních pásek).

Přeplatek lze vrátit do výše odvedených záloh daně. Jestli jste neměla moc vysoké příjmy, je možné, že není co vracet.

pet32
hodnocení

0x

Ano, žádost jste měla podat do 15.2. u zaměstnavatele, kdybyste si je podávala sama tak do konce března. Jestli jste ani jedno nežádala, musíte nějak dodatečně, zeptejte se na FÚ

deni*
hodnocení

Děkuji, daně mi dělají v práci, podepisoval jsem růžový papír na daně. Jen zatím ve výplatě nic nemám tak jsem nevěděla jestli se mám jít ptát účetní nebo nic nedostanu.
pet32

To už byste měla mít, ve výplatní pásce by to mělo být napsané. Určitě jste za červen neuplatnila slevu na poplatníka 2070, část května i července jste pracovala, tam jste uplatnila. Já bych se zeptala účetní v práci, mohla udělat chybu nebo jste neodvedla tolik, aby vám bylo co vracet.

hm*

deni: Růžový papír se podepisuje dvakrát (nebo jednou, ale na dvou místech). Stručně: jednou na začátku roku, že žádáš u uplatňování nezdanitelné částky na aktuální rok, podruhé po konci roku, že žádáš o roční zúčtování za předchozí rok. O to roční zúčtování jde. Když nezažádáš, účetní ho nemusí udělat. A obvykle si ušetří práci a opravdu ho nedělá. Jestli nevíš, co jsi podepsala či jak to dopadlo, zajdi za účetní.

deni*
hodnocení

Děkuji, za radu. Vůbec netusim o jakou částku se může jednat myslíte že bych si toho nemusela asi všimnout ve výplatě? :-D haha

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]