Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat staré noviny?

Od: kecalinka odpovědí: 10 změna:

Ahoj, sháním staré noviny jako dárek k narozeninám, potřebovala bych noviny z roku 1950. ..a úplně nejlépe z 15.brezna, díky za pomoc :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

0x

Myslím, že je povinností vydavatelů novin dodat výtisk do Národní knohovny v Praze. Redakce asi také majé archivy. Ale opravdový originál už myslím těžko seženete, maximálně kopii. Co třeba přehled článků, které ten den vyšly - taky dárek?

alf*
hodnocení

0x

knihovny

nkp.cz/...

nacr.cz/...

archivy jednotlivých redakcí - to by bylo k nahlédnutí nebo okopírování

do vlastnictví burzy, aukce, staré půdy, známí, sběrné suroviny

hodnocení

0x

Hmm.

To sem tu radil kdysi ja, pokud si dobre pamatuju, to sehnat neco z roku narozeni oslavence. Jenze to se tykalo chlapa.

Nevim, zda je pro zenu nejvhodnejsi darek takovy, ktery ji bude pripominat jeji vek.

Asi bych to nechal posoudit jine starsi damy, jestli by jim to nevadilo. Nevim *nevi*

pt®

Jak píše Alf, možná v městské knihovně ve větším městě. /Vím, že mají v archivech i velmi staré učebnice, ale jak, kde/. PT /stařenka/

kytka*

Ne,že by mi připomnělo kolik je mi let , to by mi nevadilo ,ale dostat noviny? No nevím co Tím chtěl"básník" říci.

Nekdo rad vdolky, jinej zase...

Nejde o noviny. Jde hlavne o tu myslenku. Muze to byt i cokoliv jineho. Proste neco, co se vztahuje k roku, ci primo datu narozeni.

No a noviny jsou takovy pekny reprezentant. Clovek si tam pocte, co se delo v dobe, kdyz on akorat prisel z hub.

alf*

dostat noviny z data mého narození by mi udělalo radost i kdyby to byl ruďas

repak*

A co takhle whisky stejného ročníku narození? Třeba k padesátinám - ale není to moc levné :)

Axusi, máte pravdu, že připomínat datum narození ženy by se mi moc nelíbilo. Raději bych brala sexi svetřík. U muže je to trochu jiné, ale také se musí opatrně jak to přesáhne určitý věk. Narozeniny slavíme, že jsme se jich dožili a je jedno kolik. Dětem dáváme na dort svíčky kolik je jim let, ale já si nedovedu představit, že bych měla foukat do tolika svíček. Sama žena má tolik let na kolik se cítí. Starými zprávami z roku xxx bych se spíš rozesmutnila.

kecalinka
hodnocení

Mě to tedy přijde jako vtipný dárek, je také důležité komu dárek dávám, zda se jedná v rámci rodiny nebo např. méně znamému člověku (to by mi nepřišlo jako vhodné.), no a pokud je člověk hodně citlivej na svůj věk, tak tomu to přece nedám :) ..stejně originální noviny neseženu :( a tisknout je z netu, to není ono

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]