Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co2

Od: conteg odpovědí: 8 změna:
může mě někdo vysvětlit,jaký je rozdíl mezi potravinářským co2 a co2 na svařování,proč se na svařování nemůže používat třeba pro čepování piva.Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Čistota. Nepoužívej technický CO2 k čepování piva. S potravinářským můžeš svařovat, leč je to neekonomické.
Hezký den.

ukulele*
23.05.07 22:20
souhlasím

hodnocení

0x
CO2 je CO2.Pro potrvinářství se ale tlaková flaška první várkou vypláchne a až druhý napuštění se v ní ponechá k použití.Pro tlakování piva se ale používá směs CO2 a N, ale poměr nevim.Tim se taky vysvětluje proč neni dobrý na sváření použít to samý co je na pivo.
conteg
hodnocení

mám v tom zmatek k čepování piva se používá bud vzduch nebo co2 potravinářský nebo biogen (co2+ n2 poměr 1:1),ale zajímalo by mě proč se nemůže k čepování používat co2 na svařování,kvůli čistotě ,zkuste to rozvést at mám jasno.
No je to přímo vědeckej problém pro selskej rozum.Jesli je něco určený a deklarovaný pro použití v potravinářství a něco ne,má to svý opodstatnění.Je to jako z rostlinejma olejema,někerý sou na salát,jiný zas na topení ačkoliv sou lisovaný ze stejnech kytek.Jestli máš lidi vokolo sebe rád,nekoumej na tom,jak na nich ušetřit!A hlavně si nepřej vidět tu pálku při eventuální kontrole. *ee*
ukulele*
Ahoj, mohu se Tě zeptat, proč se zajímáš o tento problém? To píšeš seminárku o technických plynech, nebo jen chceš ušetřit? Není to tak dávno, tak jsem radil jednomu týpkovi jak rozebrat motor z mrazáku a kladl jsem mu na srdce ekologické zacházení s freonem a z něj pak vylezlo, že ho chtěl rozebrat jen kvůli mědi, jak plytké a jak přízemní...doufám, že se zde nejedná o podobný případ, jak jen ušetřit, zítra se Ti na to podívám a pokusím se odpovědět...
conteg
hodnocení

známému zůstalo v bombě co2 na svařování a tvrdí že od lindeho se může používat i na čepování piva,ale od jiných distributorů ne,já osobně mám koupené chlazení na rodinné párty a při koupi bečky kupuju i bombu s biogenem(mimochodem je z toho super pivo a nemusí se spotřebovat hned,jako u kompresoru který tlakuje vzduch)proto se pro jistotu chci zeptat

tesyk*
hodnocení

0x
Pro odpověď si zajdi k odborníkům: linde-gas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]