Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde kupujete ryby?

Od: rodic odpovědí: 9 změna:

Běžně v obchodě, či v nějakém speciálním?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

M senioři ještě pamatujeme pražský Frionor ve Vodičkově ulici, kde měli opravdu kvalitní ryby a pár prodejen čerstvých ryb po Praze, které postupně mizí. Ryby jsou k dostání na farmářských trzích, ale jejich vzhled mě fakt neláká. Občas koupím ryby v sámošce, ale jsou čím dál tím dražší a nekvalitní, sama voda a ty vakuované, na ty už normální spotřebitel ani nemá. A dost často páchnou a nepomže tomu ani dlouhé mytí či namočení v mléce. Takže jsem je už skoro přestala kupovat. Občas si dám sradinky nbo zuavináče či sledě. Losos mi bohužel nechutná. A už ani kapr, bývá dost tučný.

Na sádkách zde: prodejryb.cz/... případně před vánoci přímo od rybářů ve stánku (kapry,amury a co já vím jaké ještě (nekdy 6 různých rybvčetně uvedených)

Jinak v běžných obchodech ,např v kaufu maji chlazené tresky,pstruhy,někdy halibuty...Mražené makrely,mořské štiky.. ve vícero krámech!

rodic
hodnocení

Díky, u nás nic takového není, větší města jsou od nás daleko, jak budu na cestách, tak se podívám.

O sádkách samozřejmě vím, ale to není bohužel pro osamělého strávníka

hodnocení

0x

S dobrýma rybama je to u nás těžké. Bohužel nemáme moře, tak jsme odkázáni buďto na kapry, nebo pstruhy. Jiné sladkovodní ryby běžně v obchodech nejsou. A když, tak nejsou kvalitní. Za komunistů bývaly "rybárny" a tam se daly běžně koupit i jiné sladkovodní ryby a čerstvé, jenomže tyto obchody už eexistují. Zmražené ryby vůbec nekupuji, je to samá voda. Ale když jedu do Prahy, tak se stavím v Makru. Tam je opravdu velký výběr všech mořských a čerstvých ryb a i jiných mořských dobrot. Ale ceny jsou opravdu vysoké.

hodnocení

0x

V obchodě jsem se u ryb už mnohokrát spálil, takže radši ne.

Pro sladkovodní si dojedu do blízké rybárny, kde mají sádky hned vedle řeky a tak rybu vyloví, zabijí a večer je na roštu.

Cizokrajný potvory, to je složitější. Do Makra už skoro nejezdím, ale třeba JIP, ten má nějaký živý a ostatní dvakrát týdně na ledu.

hodnocení

0x

Na sádky. V našem okolí jsou v Lázních Bohdanči, nebo v Chlumci nad Cidlinou. Vím, že mám odtud rybu čerstvou.

Nemám ráda ryby mražené. Po úpravě nejsou celistvé, zhadrovatí, zkašovatí. I chuť není to, co u čerstvých, snadno přejímá jiné pachy.

Občas jsem si dřív koupila půl kapříka chlazeného ve vakuu, ale jednou taky zaváněl a od té doby opravdu jen ty sádky. Jaga.

hodnocení

0x

Přestože u nás jsou sádky, jednou za čas si objednám 10 kg tresky pro děti a potom postupně vytahuji z mrazáku. Jsou vakuově balené po 2x100 gr a takhle mi to vyhovuje nejvíce. zkuste kouknout na bonfood.cz/....

jak píše babajaga, tak tady jsou pevné, nekašovatí a hlavně není v pánvi samá voda

jen se nenechte zlákat na hotové pokrmy ve vaničkách,měli jsme je jednou a byl to problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]