Nejste přihlášen/a.
Dobry den.Chtěla bich se zeptat na dokupování roků jestli je to možné a jaká je cena a kde se to dá zařídit. Děkuji
Asi Tě zklameme. Roky se nedokupují, jen je možné za určitých podmínek a za určitým účelem soudně prohlásit nezletilého za zletilého a tím jej učinit zúůsobilého k právním úkonům. Jde o úřední výkon, který podléhá poplatku.
Takže žádné "dokupování", že by třeba byl jeden rok za 1000,- Kč.
Pokud Ti kamarádi tvrdili něco jiného tak ať Ti to taky vyloží.
Eriko kolik je ti let 12-13 ,připadá mi to .Ty dotazy jsou opravdu pubertální, promiň.Je vidět ,že jsi ještě nedospěla. Chceš bydlet za hranicemi , je ti nevím kolik? Prosím Tě vrať se nejdřív na zem . Dodělej si školu, ať se nemusíš stydět za svůj rodný jazyk. Promiň ,musela jsem Ti to napsat.
Slečna se chce asi vdávat. Pamětníci jistě ví, že před nějakými 25 a více lety, se neplánované těhotenství řešilo svatbou. Pokud nebyla těhotná dívka plnoletá, tak právě z toho důvodu, aby se mohla vdát, byla zplnoletněna třeba v 16 letech. Dneska už se to neřeší, prostě se ti dva nevezmou a zůstanou dál svobodní. Dneska podle zákona o rodině je to vlastně stále stejné, je možno zplnoletnit neplnoletou slečnu výjimečně, pouze jestliže je to v souladu se společenským účelem manželství, z důležitých důvodů, a tím důležitým důvodem je těhotenství.
koukám, že jsme s Lidkou psaly ve stejnou dobu v podstatě totéž
Tak to máte třeba když se chce holka vdát v 16ti . To je nemožné tak jí dokoupěj dva roky tim pádem má v občance napsáno věk 18 a vdát se může.
Eriko, podle zákona o rodině může dát souhlas ke sňatku před dosažením plnoletosti soud. O to asi jde, ne? Takže dojděte si na soud a tam vám poradí, jakým způsobem podat žádost.
94/1963 Sb. o rodině |
§ 13 (1) Manželství nemůže uzavřít nezletilý. Výjimečně, jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství, může soud z důležitých důvodů povolit uzavření manželství nezletilému staršímu než šestnáct let. Bez tohoto povolení je manželství neplatné a soud vysloví neplatnost i bez návrhu. (2) K výroku o neplatnosti manželství však nedojde a takové manželství se stane platným, jestliže manžel, který byl v době uzavření manželství nezletilý, již dovršil osmnáctý rok, nebo jestliže manželka otěhotněla |
Zaprvé očividně nevíš o čem mluvíš. A zadruhé, jakou školu máš dodělanou? Tomu se mi nechce věřit, když dokážeš napsat "bych" špatně. Toto se přece učí na prvním stupni základní školy.
Já už tomu rozumím- Erika se nám nechce vdávat, chce se vystěhovat! Viz otázka Bydlení za hranicema. Ale jelikož je ještě mladá - tedy ne plnoletá, potřebovala by nějaký ten rok navíc.
Eriko, to si vážně myslíš, že tě rodiče, jakžto tví zákonní zástupci, nechají zplnoletit a ty se odstěhuješ? Kolik ti je?!
Já už plnoletá jsem . Nevim co vsychny mate s cestynou jakobi bila dulezita haha delejte sy srandicki z nekoho jiniho o takovi odpovedi nestojym chytraci
Když jsi plnoletá ,tak nepiš takové nesmysly a nedělej si tady z nás všech blázny. Zajdi si na úřady a tam vše zjistíš. Tady zřejmě mě alespoň tvoje otázky připadají poněkud divné. Nač potřebuješ dokoupit roky, když jsi plnoletá. Není to divné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.