Dobrý den, mám HPP. Se zamestnavatelem jsme se dohodli na 1,5 mesicnim neplacenem volnu. Po tuto dobu budu podnikat na cinnost vedlejsi v remeslne cinnosti. Predpokladam vysoky zisk. Vyplati se vydaje uplatnovat pausalem tedy 80%? A pokud bude muj prijem po odecteni vydaju za 2 mesice napr. 200000Kc kolik se pocita doplatek za zdravotni a socialni pojisteni? Popripade, kde mohu zjistit kolik zaplatim na dani z prijmu? Aby se mi to vyplatilo...Co jsem pochopila, tak cim vetsi zisk za kratkou dobu, tim vetsi dan... muze mi nekdo poradit prosim? Dekuji
Máte vůbec ŽO? Před podnikáním si zkuste něco nastudovat a pak se ptát na vám nesrozumitelné části zákonů a ne na základy. Máte dotaz na 5 řádků, ale odpověď by byla minimálně na dvoudenní školení.
Co se vám vyplatí musíte vědět vy. Jak máme posoudit jestli budete mít skutečné výdaje 20% a nebo 90%?
V době neplaceného volna nejspíš nepůjde o vedlejší SVČ, ale o hlavní. K posouzení, jestli se Vám vyplatí pušál 80 % nebo skutečné náklady, neuvádíte dostatek informací.
A konečně otázka na stejné téma (opakovaná) porušuje zdejší pravidla (měla jste pokračovat v té původní).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.