Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V obchodech mně nefungují bezkontaktní karty

Od: rodic odpovědí: 15 změna:

Dnes jsem zkoušel platit na třech různých terminálech v různých obchodech a ani jednou mi to bezkontaktně navzalo. U jedné karta to psalo - můžete přiložit jen jednu kartu a u druhé, že formát není podporován. Mohli se ty karty nějak ovlivnit, když byly u sebe? Co s nimi dál?

doplněno 07.05.19 13:08:

Omlovám se, dřív jsem nemohl. Karty mám v kapse, vezmu vždy jen jednu konkrétní do ruky a přiložím ke čtečce . Dřiv jsem s tím neměl problém, až dnes. Bylo to v Penny a v místním obchodě.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je možné, že jste ty karty nějak ohnul a zničil anténu uvnitř karty. pokud se to neopraví samo, řešte to s příslušnou bankou.

rodic
hodnocení

To možné je. Díky.

hodnocení

0x

Reklamujte u peněžního ústavu, u toho, kdo kartu vydal...běžně používané platební karty se mezi sebou neovlivní (pokud ovšem nepřiklídáte dvě "slepené" současně)

hodnocení

0x
Vždy jsem přemýšlel, z které karty se provede platba, když prilozim peněženku, ve které jsou ty karty tři. Tak teď už to vím :)

karta
hodnocení

0x

A máte bezkontakt.platbu povolenou v nastavení? Já jsem si to zablokoval,protože kdybych ji náhodou ztratil,tak si někdo do pěti stovek může nakoupit nebo vybrat z bankomatů .Takhle má smůlu.A co to psalo u toho třetího?

111®
hodnocení

0x

karty se mohou ovlivňovat, obzvláště pokud je nevytahujete a přikládáte celou peněženku, pak to hlásí "přiložte pouze jednu kartu", mě to dělalo s kartou CS dráhy také

olinl

Stejná zkušenost jako 111-dvě plat. karty u sebe v peněžence (lenost vytahnout jen jednu) a odmítnutá platba v/na terminále. Vytáhl jsem jednu a použil- platba proběhla v pořádku..

vernon
hodnocení

0x
Nemohly se ovlivnit. Bez čtečky jsou jejich bezkontaktní čipy "mrtvé".
111®

a já snad psal že bez čtečky? Samozřejmě že při placení a to jaksi bez čzečky nejde, že?

vernon
Já jsem nereagoval na tebe, šmoulo...

hodnocení

0x

Mám na ně tenký obal, přes který se platba nenačte, takže tato situace nehrozí. Nicméně asi něco děláte špatně. Popř. pokud jsou od stejné banky, může být chyba i tam.

hodnocení

0x

Nepíšeš jakým způsobem jsi zkoušel přiložit kartu k termínálu.

Já mám kartu u dokladů kde mám i cestovní pas s čipem.

Když jsem chtěl platit bezkontaktně, tak to nešlo. Až jsem kartu u s obalem přiložil na čtečku a čip od cestovního pasu nebyl poblíž, tak platba proběhla bez problémů.

Takže ty musíš vyzkoušet přiložit ke čtečce pouze jednu kartu a nebo musíš hledat který čip ti platbu blokuje.

hodnocení

0x

Taky mi to jednu dobu dělalo, vždy jsem musel platit kontaktně.
Pak mi to jednou jedna pokladní na kase nějak "opravila" (tím myslím nějak nastavila u sebe na terminálu) a už to jede bez problémů.

111®
hodnocení

0x

jestli je ta karta nová musí se poprve vložit do terminálu aby se očuchala, pak jde platit bezkontaktně...

rodic
hodnocení

Jedna je nová, druhá stará, ani jedna nejela, navíc s tou novou jsem už několikrát bez problému platil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]