Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaloba a rozhodce - neplacení Home Creditu

Od: riminnni odpovědí: 2 změna:

Dobry den,

rad bych se poradil, moje pritelkyne obrzela zalobu od rozhodce, ktery zastupuje Home Credit. Pritelkyne naky cas neplatila svuj zavazek vuci Home Creditu, jelikoz nemela praci. Posledni pul az trictvrte rok splaci 1000kc mesicne a vzdy Home Credit vcas informuje na email kolik a kdy posila penez. Jelikoz Home Creditu to bylo malo, tak na ni podali zalobu a tedka to ma na starosti rozhodce, ktery nam poslal dopis o neuveritelnych pokutach, ktere musime zaplatit. (ani se v tom dopisu od rozhodce nevyznam jaka je konecna castka, ale pise tam skoro tri krat tolik nez zbyvalo doplatit). Snazil jsem se s Home Creditem spojit, ale rikaji, ze uz to neni v jejich moci a ze mam kontaktovat rozhodce a s nim se dohodnout. Rozhodce po pritelkyni zadal, aby se vyjadrila do 7dnu jestli souhlasi a nebo ne. Rozhodce jsem zkontaktoval pisemne, ze nesouhlasim, aby rozhodoval o pripadu a ze si sve problemy s Home Creditem vyresime samy (v zastoupeni pritelkyne)

Rad bych se zeptal co byste mi mohli poradit jak z teto situace nejlepe vybruslit a jak s rozhodcem komunikovat. Smlouva kterou pritelkyne uzavrela s Home Creditem mela koncit az 7.8.2012, tudis si myslim,ze rozhodce nema pravo do toho zasahovat jelikoz jeste nevyprsel splatkovy kalendar do konce.

Prosim o veskere rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarmik*
hodnocení

0x

Rozhodce nezastupuje žalobce, je tam namísto soudce. Takže počítejte s tím, že on vydá nález, kterým uloží zaplacení a s tím oni půjdou za exekutorem.

Můžete zkusit pogooglit, poslední dobou byly nějaký články, že soudy neuznaly pravomoc rozhodců, nevím, zda by to pasovalo i na Váš případ.

carterv*
hodnocení

0x

Dobrý den,

obávám se, že rozhodce má do toho co mluvit, pokud Vaše přítelkyně neplnila vůči společnosti řádně to, co měla. Navíc se podívejte do smlouvy s Home Creditem, kde byste měli najít nějakou zmínku o rozhodci, protože rozhodce rozhoduje v případě, že se na tom strany dohodly, může to být bohužel i jedna věta ve které je o tom zmínka, z které vyplývá pravomoc rozhodce jednat v této věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]