Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřispívá na nájem

Od: miav* odpovědí: 24 změna:

Ahoj,prosím poradíte mi někdo?Jsem s přítelem půl roku a od te doby co jseme spolu tak u mě bydlí a jezdí domů jen některé víkendy.Je na mě hodnej miluju ho ale strašně mě štve že mi nepřispívá na nájem přesto že já jsem na tom finančně hodně špatně.Teď jsem na tom úplně špatně přišla jsem o práci a nemám ani na nájem a to je pro mě nejvíc důležité abych měla všechno zaplacené.Ne jednou se stalo že jsem zaplatila nájem a potom už jsem neměla ani korunu na jídlo,na štěstí rodiče bydlí ve vedlejší vesnici tak se k nim chodim najíst.Přítel občas udělá nákup ale to jen proto že ví že bude u mě a že by neměl sám co jíst když by nenakoupil.Je mi trapný říkat mu o peníze hlavně když vidí jak na tom jsem tak by ho mělo napadnout že by mi mohl přispívat když je u mě nonstop.Když jsem nadhodila to že mi chybí 3000 na nájem tak mi řekl že nemá ale že si může půjčit od někoho z práce že by to vrátil příští měsíc,na to jsem mu odpověděla že ani příští měsíc nebudu mít na to abych mu to mohla vrátit,tak odpověděl,jo takhle tak nic :( Za ten půl rok co s ním jsem mi jen 2x přidal když mi přišel nedoplatek za elektřinu,jeden měsíc mi přidal 1200 a další měsíc 700 s tím že víc přidat nemůže že nemá.Myslíte si že má smysl s ním zůstávat?Příjde mi že místo aby mi pomohl mě táhne ještě víc ke dnu.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Dobrý den. Proč byste někomu měla sponzorovat bydlení? Nastavte si jasná pravidla. Buď se bude podílet na bydlení a nákladech na domácnost tak jak se dohodnete, nebo ať si sbalí věci a odstěhuje se. Komunikujte s ním, na tom není nic trapného. Předložte mu výdaje a ať se na nich podílí. Nebo ať si hledá bydlení jinde.

hodnocení

8x

"Kopnout jej do zadku", k čemu chlap, který nefunguje jak má. Okamžitě s ním skončit. Je to "vychcanec".

lucie*
hodnocení

4x

Společné bydlení nemá s láskou nic společného,je to praktická věc,která se musí řešit.Nejde aby jeden parazitoval na druhém pod zástěrkou"lásky".Sedněte si,vybalte na něj měsíční náklady na bydlení a chtějte polovinu.Není to trapné ani zlé,to je realita.

Jako žena tohle řeště včas.Na co Vám bude milující muž,který nemá peníze ani se neumí postarat.Život s takovým člověkem bude jak s koulí u nohy a vám zbydou jen slzy.Takže zvažte nejen finanční poměry jaké mezi sebou máte,ale dobře zvažte jaký život by Vás s tímhle člověkem čekal.

hodnocení

4x

Přidávám se k názoru Kapky a Lucie. Musíte si v tom udělat pořádek, jinak na to doplatíte a stejně to nebude po čase fungovat. Náklady na bydlení ve dvou jsou vyšší a on by měl sám od sebe nabídnout platit půlku nájmu. Je divné, že ho to nejenom nenapadlo, ale klidně řekne, že nemá, když mu doslova sdělíte, že na nájem nebudete mít. A co se teda stane, až nájem opravdu nebudete moci utáhnout? Tak Vy se asi můžete vrátit k rodičům, ale co on? Takže on stejně bude muset odejít bydlet jinam. A pak, ono je to s tou láskou tak, že si žena musí chlapa také vážit a musí mít pocit, že je on ten silnější, na kterého se může v případě potředy obrátit, že je to její ochránce a ne vyžírka. Podle mne na to budete čím dál tím víc myslet a stejně to špatně dopadne. Už teď si kladete a právem, otázku, zdali to má smysl s ním zůstávat. Pokud bude tvrdit, že Vám na nájem a jiné potřeby nemůže přispět, tak teda nemá. A je to od něho docela divné chování, když se nechá od ženy vydržovat. Asi si je Vámi hodně jistý, když si dovolí klidně říct, že Vám nemůže na bydlení přispět. Tak když nemůže přispět Vám, tak ať si jde bydlet sám. Přece on vydělává, tak co s těmi penězi dělá? Jestli teda neplatí nějaké alimenty, nebo dluhy. Ale o to by to bylo pro Vás horší.

hodnocení

3x
Tak mu sdělte, ať uvolní postel, protože si tam dáte spolunajemnika, který bude na půlku pravidelně přispívat.

aj
hodnocení

2x

Kopni ho do zadku než bude Pozdě!Když už Ti ted nestojí za víc tak v budoucnu jen spláčeš nad vejdělkem.Jak to pak bude až budete mít děti?Proč víc nemá když chodí do práce?Asi to dává tam,co mu stojí za víc než Ty.Když řekne -jo takhle?Tak nic?Pěkný zmetek

culdabulda1*
hodnocení

1x

samozřejmě, že nemá smysl s ním zůstávat, ale pokud ho milujete, tak je asi teď těžké ho vystěhovat. Musíte tedy počkat, až láska přejde a zatím si ho holt "vydržovat" .:-D Ale za těchto okolností láska přejde určitě a možná i dost rychle.

sito
hodnocení

1x

Když chodí domů, tak jde do svého bytu? Ten musí také platit on sám, také mu nepřispíváte. Můžete mu narhnout, že vy budete bydlet u něho. Potom by jste také neměla na to přispívat mu na bydlení. Nebo jestli máte opravdu pěkný pevný vztah, tak se dohodnout jenom na jednom bytě a hospodařit od té doby spolu. Když se rozejdete, vy na tom budete ještě hůř. Nevypadá to,že on vás táhne ke dnu. Takto on aspoň nakoupí jídlo, jinak musíte k rodičům.

hodnocení

0x

Komunikace je ve vztahu nesmírně důležitá. Nemělo by vám být trapný s ním řešit všechny věci, tedy i finance. Promluvte si s ním. Víc k tomu asi poradit nejde.

bbbbb
hodnocení

0x

Je hodnej a milujete ho? On nepracuje ze nema cim prispet? Bydli nejspis neco sni koupe se perete mu ma naklady tak musi prispivat.Rychle si to uvedomte jinak mate na krku parazita a pozdeji to bude horsi.Spocitej naklady na bydleni + dalsi vydaje a das pulku jinak se sbal a ahoj slibovat umi kazdej a laskou nic nezaplatis.

zena*
hodnocení

0x
On může argumentovat tím, že byste stejně musela platit celý nájem, kdyby se odstěhoval, ale tím se nedejte odbýt, jste ve finanční tísni tak mu řekněte o možnosti platícího nájemníka - buď to bude on nebo jiný spolubydlící, snad to pochopí správně, jinak že velmi litujete, ale musí se vystěhovat!

hodnocení

0x

Ono láska je krásná věc ale když není co dát do hrnce,tak se i láska brzy přejí.Je to vyžírka,tak buď vám přidá půlku na bydlení a nebo až příště přijede,nechte byt zamčený,pokuď má klíče-vyměňte zámek a KONEC. Jezdí domů jen některé víkendy? Kde vlastně pracuje a není on ,,tak trochu ženatý,,? Sundat ,,růžové brýle,,jen si sama sobě ubližujete.Držím palečky k rychlému řešení.

Připadá mi to i docela nenormální ... Určitě bych v takovéto situaci přispíval a asi i rád... Ale asi to bere jenom jako že má ubytování...

miav*
hodnocení

Děkuju vám všem,po těch komentářích co si tady čtu jste mi dali sílu to ukončit,před tím jsem na to neměla a pořád si říkala že peníze nejsou všechno že mě miluje a že to je hlavní,ale není to tak nejde být s někým o koho se nemůžete opřít v těch nejhorších chvílích.Otevřeli jste mi oči,díky.

No hurá, Miav. Určitě Vám bude lépe. Držím palce, uvidíte časem, že jste se rozhodla správně. *palec*Peníze opravdu nejsou všechno, ale v tomto případě jsou hodně důležité.

hodnocení

0x
To dělá někde vrátného na čtvrt úvazku, že nemá pár tisíc na bydlení+jídlo? Nebo mizí peníze někam jinam a zajištění živobytí již jaksi nezbývá? Bez pardonu se bude muset podílet polovinou. Nebo opravdu chcete někoho celý život dotovat? Nemyslete si, že po svatbě se něco mění...

fialka2
hodnocení

0x

Píšete, že peníze nejsou všechno, jo. Ale ještě je nezrušili. Partner je vyžírka a jen Vás využívá pod zástěrkou velké lásky. Vystěhujte ho, můžete mít nájemníka , který se bude pravidelně podílet na nákladech. Pokud chcete bydlet v daném bytě. Nebo vyměnit za menší, levnější. Toto není láska, namlouváte si to sama sobě. Partnera potřebujete i jako oporu, nejen pro zpříjemnění v životě. Vztah s ním bych na Vašem místě ukončila, není perspektivní. To, že někdy udělá nákup nic neznamená. Vezměte rozum do hrsti a rozhodněte se, jak řešit.

jenda2*
hodnocení

0x

Dobrá otázka. Pro ženy je to ale v opačném případě naprosto normální...

Čekala jsem, kdy se tu tohle objeví... docela to tentokrát trvalo *frajer*

Normální je to pro vyžírky, ať už je to žena nebo muž. Věřím, že kdyby sem psal muž, tak se mu dostane stejné odpovědi.

Možná se, Jendo, pohybujete ve společnosti, kde ženy žijí zadarmo u svých přítelů. Já se zase pohybuji v takové, kde ženy i muži pracují a stejnou měrou přispívají finančně na domácnost, ale žena ještě k tomu vaří, pere, žehlí, uklízí, myje, zařizuje, vyřizuje, organizuje, stará se o děti. Ne, není to fér. Ale život často není fér a tak trochu se musíme pak uchýlit ke starému známému "jaký si to uděláš, takový to máš". Jenom to Vám přinese schopnost bouchnout do stolu (hlavně u sebe uvnitř) a říct si, že živit vyžírku nebudete. I ty ženy z mojí společnosti musí dojít k rozhodnutí uvnitř sama sebe, že služku nikomu dělat nebudou.

Naufrago, služku a devku dělat nebudou.:)

lucie*

Jenda- ano často to bývá v opačném případě tolerováno,protože muži vydělávají více a ještě je dost takových"galantních" můžu,kteří si žen váží(ví že nakupují,uklízí,vaří...),proto po nich nechtějí finanční podílení na partnerském bydlení.

To ovšem není pravidlem,tohle se neděje všude,někde jsou si partneři finančně rovni...a pořád jsou tady společenské rozdíly.Bývá pravidlem,že žena má časem děti,tudíž není schopná vydělávat,omezí jí to v práci.Od muže se očekává,že se zvládne postarat a pokud se neumí postarat ani o sebe,co potom očekávat v budoucnu?

Lucie - souhlasím *palec*.

@jenda2 - Pro ženy je to ale v opačném případě naprosto normální...
Pro (některé) pány je taky "naprosto normální", že doma nehnou prstem i když požadují, aby se na platbách podíleli oba partneři stejně.

hodnocení

0x
Pokud si chlap myslí, že ho žena bude živit, tak to není správný chlap. Záleží také na ženě, jak se k tomu postaví, jestli si to nechá líbit nebo ne. Ale třeba to některé ženy strpí jen, aby nebyly samy. Ale to, co tazatelka popisuje, se nedá vydržet dlouhodobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]