Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplašný náboj ve vzduchovce?

Od: kepio* odpovědí: 26 změna:

Mám takový dotaz :
Čistě teoreticky!
Je možné, jenom čistě teoreticky , když bych vložil do hlavně vzduchovky místo diabolky poplašný náboj ,vzduchovku bych natáhl ,zavřel a zmáčkl spoušť je možné že ten tlak vzduchu zapálí kapsli u tohoto druhu náboje.
Děkuji Kepio

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Čistě teoreticky je možné všechno,ale tohle se dělá trošku jinak a pokud by jste provedl úpravu vzduchovky jedná se o nedovolenou výrobu střelné zbraně což je trestné.

Teoreticky je možné, že náhodnost Brownova pohybu vytvoří kolem něčí hlavy pětiminutové vakuum a on se uducí..

fidonet*
hodnocení

0x

Myslím , že to možné není. Tak velký tlak vzduchovka ( Slavie ) nevytvoří. A proč se drbete tak divně levou rokou na pravem uchu? Pořidte si pistol START na poplašnákové náboje. Na aukru bývají za 500 kč

doplněno 19.02.10 09:02:

Možná spíše bych napsal, že těsnost by musela být 100% dokonalá, ale pak byste bu´d poškodil vzduchovku, nebo vám vzduch stejně uteče jinudy.

hodnocení

0x

Viděl jsem předělanou vzduchovku tak že se nejprve vloží diabolka a pak onen náboj. Muselo se to ale převrtat na větší průměr. Určitě to ale nezkoušej.

fidonet*

pokud by se vložil diabolek a pak naboj, tak by to pak už fungovalo :) 100% to vím. Tedy vím, že diabolka vystřelená po nárazu na poplašnákový náboj dokáže náboj aktivovat. Samozřejmě musí diabolka nabrat rychlost. Stejně mě uniká smysl takové úpravy :) Spíše mě napadá, zda tazatel tajně nezjištuje efekt vzduchovky na roznětku ostrého náboje.

stafan*
hodnocení

0x

Panové, dotaz zněl : - zda tlak vzduchu ve zduchovce zapálí kapsli u poplašného náboje. Na to jediná odpověď : NE!

fidonet*
vždyt jsem mu to psal :
fidonet®
Datum: dnes 08:59
Myslím , že to možné není.

cacab*
hodnocení

0x

Tlak vzduchu neaktivuje kapsli na náboji.To udělá jen ůderník. A těm převrtanejm hlavním- používá se bud diadolka v kombinasi s poplašnou patronou nebo takzvaná flobertka, která má tu kulku už přidělavou na špici. Ale to nejdůležitější je, na pístek vzduchovky musí být přidělaný ůderník.

stanley*
hodnocení

0x

Nazdar!Jako kluci jsme kdysi měli starou vzduchovku s částí hlavně převrtanou na "poplašńáky" a upravený píst jako úderník.Fungovalo to skvěle.Ale nedoporučuju-jak tady už někdo psal-je to n edovolený ozbrojování.Nám se naštěstí ta hlaveň neroztrhla u ksichtu.Spolehlivě prostřelila tabuli plechu-je to malorážka.Nevím,o co ti jde ale bez úpravy do vzduchovky dáš leda nezralý bezinky-to jsme taky dělávali:)

slonbonjohn*

To my jsme využívali morčecí bobky, který měli přesně ráži 4,5 a štípali jak šlak. A praní tepláků a triček mátinky moc nenadchlo :D

mkat*
hodnocení

0x

Aj tak my nie je jasne ako chce vopchat niečo väčšie do menšieho.?!

nu*
hodnocení

0x

místo diabolky 4,5 mm nelze vložit poplašný náboj, hlaveň by se musela navrtat na rozměr poplašného náboje, také opatřit zařízením na vyjímání prázdných - vystřelených poplašných nábojů.Stlačeným vzduchem záaku polašného náboje nelze aktovovat, respektiove zapálit.Jak už tady byklo uvedeno používá se k tomu úderník přidělaný na pístu vzduchovky, A mimochodem lepší než diabolky jsou kuličky 4,5 mm, i když se výstřelem dle mého názoru také trochu deformují a střelba na delší vzálenost je nepřesná.

josera

Uprava vzduchovky je věc velice jednoduchá (leč nelegální), zabere vám jedno odpoledne. Trocha vyvařování šikmé díry, vrtání, pilování a je hotovo. Pak jen vložit ocelový brok, za něj 9mm PA startovací náboj, zavřít, odjistit, pal - a 2mm plech má v sobě krásnou 4,5mm dírku.

kepio*
hodnocení

Děkuji josero

ale jak odpálím ten stratovací náboj to je to co mi

hlavně vrtá hlavou jak na ten úderník ,zbytek mi je v celku jasné.

jestli budeš chtít tak mi prosím napiš na atlas-cz@centrum.cz

hodnocení

0x

Mám takový dotaz : Čistě teoreticky! ...ale jak odpálím ten stratovací náboj to je to co mi hlavně vrtá hlavou jak na ten úderník
Takže už přecházíme do praxe? škoda práce, budeš mít s tím jen problémy, pokud nemáš základní vybavení a trochu praxe, a koleduješ si o zranění... dej na rady nade mnou a zapomeň... najdi si raději holku, to je zajímavější...
celp*

Když tolik toužíš po střílení najdi si nějaký střelecký klub a tam se můžeš vyřádit.Takto flikovaná zbraň je proti větrovkám slabý čajík.Střelba na veřejnosti v otevřeném prostoru je nepřípustná.

cyril*
hodnocení

0x

Čistě teoreticky: viděl jsi již někdy běžnou vzduchovku a poplašný náboj? Asi ne, jinak by ses na něco takového neptal!

kytka*

Kepio, proč pátráš po takových nesmyslech. Kup si poplašnou pistoli, vystřel a si a uleví se Ti. A necpi nic do vzduchovky nebo si rozbiješ hu..

cyril*

Kepio sice nejsem, ale i tak díky za reakci. ;)

kytka*

cyril to nebylo na Vás

cyril*

Vím, že obsahem ne, ale umístěním ano. Hezký víkend.

repak*

Ale je to tak začleněné :)

kepio*
hodnocení

Dnes jsem dal na vaše cené rady a pořídil jsem si Flobertku, takže již mě už netrápí jestli mám dělat nějaké pokusy .Děkuji všem Kepio

kytka*
10.04.10 14:36

*palec*

lk

Takže vlastní zkušennost z cca 13 let věku ( před 45 lety) a ne nablblý dohady a moudrosti. Jde to a perfektně a není potřeba spouštěcí mechanismus opravdu to odpálí tlak vzduchu vytvořený pístem a zvládne to trochu šikovný teenager, tehdy puberťák. Převrtat začátek hlavně tam co se dává diabolka na délku a prúměr nástřelné patrony potom dát kovovou diabolu za ní patronu nástřelnou bez kulky zavřít a zamířit a zmáčknot spušt účinnek kterému se nevyrovná malorážka. (prostřelí cihlovou zeď)

A zkušennost nad zlato a pozor. Při použití tehdy té malé vzduchovky co byla za 120 Kčs se po výstřelu rychle zlomí a poškodí se i spoušť, nemá zajištění hlavně před natažením a tedy NEPOUŽÍVAT takové, nafackuje vám to ( stalo se). Pak 631 de lux za 495 Kčs, byla drahá a při převodu pěněz jaký je asi správný 1:10 je dnes za 5000 ,- Kč. Taky špatně. Je moc super a špatně se zavírá s patronou a patrona pak vyndavá. Zřejmě inženýři tehdy něco tušili a netahovací mechanismus je dělený s nýtem uprostřed a urve se to. Takže pak novou hlaveň a mechaniku táhla aby to byla zase alespoň vduchovka.

No a pak prodávali takový šmejd co je dnes vidět na kdejaký burze, stálo to něco do 200 Kčs velikost jako 631 ta slavia de lux. Zajištění pevné tahem pod hlavní a těsnění ústí hlavně pryží. Po několika testech mi zpětný tlak vyrazil zadní víčko urval vršek pažby a mohl mi klidně vletět do obličeje nebo vurvat oko. Byl jsem rád , že se to nestalo u té Slavie, má vzadu ten zajišťovák a ten kdyby letěl zpět tak nevím.

Ale čas pokročil a zajdu na půdu pro ten maďarský krám, už jsem zestárl a trochu šikovnější. Provařím to céočkem promažu, pošteluji a ten zakázaný podkalibrický kalašnikov se může jít vycpat. LK

mkat*
hodnocení

0x

Maju si ludia v okoli pomaly kupovat nepriestrelne vesty?*cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]