Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude se odečítat platba přes sipo?

Od: vittek odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, mám zavedenou elektřinu u ČEZu, mám zavedené SIPO, kde platím elektřinu za byt. Nyní jsem si koupil garáž a přepsal jsem elektřinu garáže také na sebe napsali mi tam taky platba SIPO. Chtěl bych se zeptat jestli musím ještě něco dělat, chodit na poštu nebo někam aby mi platbu odečítali?
Elektřinu v garáži mám přepsanou od půlky března a zatím mi doposud žádnou zálohu za elektřinu od garáže nikdo nestrhnul jen za byt, děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Ještě bych chvíli počkal. V půlce března už asi byly Poště zaslány požadavky na dubnové SIPO, takže bych první splátku v SIPU očekával teď v květnu. Kdyby tam nebyla, zeptal bych se v ČEZu. Pošta o tom nic neví, ta jen vybere, o co si řeknou.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud jste si na ČEZu již dohodl placení za elektřinu v garáži přes SIPO (a uvedl tam správné spojovací číslo), tak už se o nic dalšího starat nemusíte. ČEZ se neošidí, ví o tom a vzhledem k tomu, že odběr elektřiny v garáži bude asi výrazně menší než např. v bytě, tak je velice pravděpodobné, že záloha za odběr elektřiny v garáži nebude měsíční (nebude uvedena na každém SIPO), ale najdete ji tam třeba jen 2x do roka (např. 500,- Kč v červnu a 500,- Kč v prosinci). Ostatně, způsob placení záloh i částka by mělo být dohodnuto již při Vaši návštěvě na ČEZu, tak tuto informaci asi máte (bude ve smlouvě o dodávce elektřiny). Zdravím!

hodnocení

2x
POkud jste jim předal spojovací číslo na sipo, tak to nejspíš proběhne. Poznáte to z sipo dokladu. Jen bych si ohlídal, ať nezůstane nepokrytý měsíc do první platby ze sipa.

vittek
hodnocení

Děkuji, počkám na první platbu která by tam snad měla být v květnu a pak se uvidí.
Děkuji
jabraka*

Na SIPO jsou platby pouze avizovány měsíc dopředu.Tedy,v dubnu bude na SIPO dokladu platba za květen.Platba bude realizována na květnovém výpisu z účtu.Výpis SIPO není účetní doklad.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]