Dobrý den, Chci se zeptat jaké klávesy by byly pro mě nejvhodnější jako pro začátečníka? Jde mi o to aby zněly jako opravdový klavír (na klavír doma není místo) a aby byly pro začátečníka dostačující a nezruinovaly mě. Děkuji mnohokrát za rady, A. Neugebauer
Dobrý den, v tomto případě bude nejlepší pořídit si digitální piano. Dostupné v mnoha velikostech i cenách, téměř vždy s kladívkovou mechanikou a dostačujícím zvukem klavíru. Ovšem "zvuk" klavíru má dnes i kdejaká samohrajka z pouti za pár set a možná je i pro začátečníka vhodnější. Nejlépe zajděte do prodejny hudebních nástrojů a zkuste si zahrát na pár kousků.
Hlavně také jde o velikost, učitelé hry na klavír nesnáší malé klávesy, měly by co nejvíce odpovídat velikosti kláves reálného klavíru.
smode*
To je také fakt - malé klávesy mohou být zbytečným omezením pro hraní mnoha skladeb. Měly by mít kolem 88 kláves a velikostně stejné jako u normálního klavíru.
jofa*
Pro začátek tak 20 000 Kč a solidní 50 000 a více. Cokoliv lacinějšího jsou "hračky". Pokud tedy chcete aby to slušně hrálo a s kvalitní klaviaturou.
myslím, že na to, aby se dítě začalo učit a zkusilo si, zda u toho vydrží, stačí klávesy za cca 2500,-.Kvalitnější se dají koupit vždycky, když to bude mít smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.