Nejste přihlášen/a.
Je to celé snadné. Vidlice je mírně do písmene V. Při napichování vidlici stlačte prsty do tvaru II resp U, nasaďte špekáček až dozadu a pustíte. Vrátí se do písmene V a špekáček zafixuje. Je to celé v rámci pár mm, ale problém s tím nemám.
Pokud napichujete ve tvaru V, tak špekáčku nabodnutím vyříznete ploché široké díry a pak klouže.
Naučit synátora, že se to nedrží šikmo dolu, ale vodorovně.
Vyřešit sklouzávání samozřejmě jde, ale je lepší aby opejkátko uměl držet než to nahrazovat protiskluzovou úpravou... (Přijde na návštěvu a zase bude buřt v ohni).
Tak když to furt drží šikmo dolu tak mu sklouzne a bude bez buřta, Náhradní bych mu dal jen jednou a pokud spadne i ten tak smůla měl si to hlídat. Příště si dá pozor a jestli ne tak si dá chleba. Neboj naučí se to rychle, jen mu nesmíš stát za zadkem a dělat to za něj... Taky ho nauč jak péct aby se pěkně propekl ale nespálil (nestrkat do plamene, držet u žhavého tak akorát daleko a natáčet aby se pekl ze všech stran tj. nedržet k ohni čelem ale nejlíp bokem od ohně a občas otočit...)
Co píše výrobce bazmeku v manuálu? Pokud nic,zkuste ho kontaktovat a upozornit na tento nedostatek jejich výrobku. Také se jim to ohýbá.... Já tyto bazmeky vyházel a pěkně postaru - obyčejný prut,nabodnout,opékat. Nestalo se,že by sklouznul. Snad to ještě není zakázané...
A manuál dodal clayman .
Pozitivní na tom je, že máte zřejmě kvalitního výrobce uzenin, špekáčků. Já řeším problém zcela opačný, jak dostat špekáček z vidlice dolů. Většinou se ty "piliny" nebo co do toho dávají, připečou k drátům a nejde to dolů, dokud to nestrhnu silou.
Dost pomůže vybírat uzeniny podle ceny, není to samospásné, ale nemůžete chtít koupit kilo uzeniny za 65kč/kg, když maso na krámě běžně stojí nad 100kč/kg. Špekáčky kolem ceny 100kč/kg už mají přes 90 spíše 95% masa (vč tuku).
pokud mohu radit tak buřty vůbec ne.Je to rakovinná bomba.Uzeniny obsahují tyto jedy všechny a podruhé ohřívaná uzenina,slanina jedovaté látky ještě zesílí!Proto mnoha dětem je po nich špatně.Zkuste si o tom něco přečíst.Nejlepší je čerstvé maso,to není uzené ani v tom nejsou přidané svinstva od uzenářů.
Uč ho ať si umí udělat prostor a ohlídat si buřta, tím mu dáš nejvíc.. Aby se uměl pohybovat kolem ohně a i tak aby si buřta uhájil i před cizíma lidma
Když spadne, tak ho rychle vyndáš, očistíš a je v pohodě, pokud to kluk sám ještě neumí tak musíš ty - vrazíš mu do ruky svoje opejkátko a tim jeho vyndáš špekáček z ohně (napíchneš), běžně to je akce do 5 vteřin a buřt se nespálí..
Houby křivda, má si to hlídat. Jak si to opeče takové to bude mít a když je nešika a spadne mu do ohně tak nemá nic A kňourat ať si jde bokem, oheň je pro chlapy a ne ukňouránky... Tím mu dáš víc než ohýbat do V nebo dělat zářezy.. Jinde bude opékat na klacku a problém bude stejný (spíš větší protože buřty padaj víc - vylomí se)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.