Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít do zahraničí a zahodit vztah?

Od: zaba odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer, vždy jsem bývala rozhodnutá,ale teď jsem na pokraji zhroucení protože nevím. Vždy jsem byla rodinný typ, ale chci také studovat. Můj problém je, že chci jít studovat do zahraničí, jenže mám přítele a jsme spolu strašně šťastní a můj djezd by znamenal konec našeho vztahu. Bereme se jako potencionální partnery do budoucna, ale každý jdeme trochu po něčem jiném. Nemáme žádně starosti, milujeme se, bydlíme spolu, plánujeme společnou budoucnost, ale já chci zkusit studovat v zahraničí, ale on nechce jet semnou. Už jsem si od kamarádky zjišťovala jaké to je, jak se jezdí domů a bylo by to špatné, nebylo by to ono a láska by určitě vyprchala, kdybych poznala nové lidi. Je mi z toho těžko, poprvé v životě nevím co mám dělat, jakým směrem se vydat. Prosím poraďte mi, jsem bezradná. Když odjedu budu litovat že jsem ho ztratila a když neodjedu, budu litovat, že jsem nejela. Bojím se, že už nikdy nikoho nenajdu a nebudu s ním prožívat to, co s nynějším přítelem. Jsme spolu 2,5 roku a je nám 20. Vím že jsme mladí, ale naše láska je vážně veliká. Děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

2x
Dobrý večer, z toho co píšete to vypadá
že se ani nepokoušíte přijít na řešení o možném skloubení těchto dvou záležitostí. A již dle nadpisu "Jít do zahraničí a zahodit vztah" a nikoliv například "Zůstat ve vztahu a zahodit zahraničí" to navíc vypadá že jste patrně napevno rozhodnutá odjet a jen o tom hledáte ujištění. Může být. Rozhodnout se však musíte stejně sama.

hodnocení

2x

ber to jako velkou zkoušku výdrže vašeho vztahu

si mladá máš cíl tak si ho spln jednou bys mohla hořce litovat že si do toho nešla

pokud se máte rádi jak píšeš tak to přítel pochopí a vydrží

pokud nevydrží nic si nevyčítej neb sem názoru že by váš vztah šel časem stejně do háje

hodnocení

2x

Vezmi dva papirky, na jeden napis pritel na druhy napis studium v zahranici.

Pak si jeden vylosuj.

Ihned poznas, zda jses z losu zklamana nebo ho vitas. Muze to byt jedno z kriterii pri rozhodovani.

Ale pozor. Pomuze Ti to odhalit pripadne lhani si sama sobe at uz bude vysledek jakykoliv.

-

ps. Vztahy na dalku nejsou nic noveho ani nic neobvykleho.

liska5
hodnocení

1x

Za nás to byla doba, kdy šli kluci na dva roky na vojnu a třeba na východní Slovensko, a skoro domů nejezdili, a nás za nimi nepustili, i kdybychom tam dojely. Vzdálenost Vaši lásku prověří. To myslíš, že ani jednou se mezi tím nespatříte? On by tam za Tebou mohl jet aspoň si přivydělat na prázdninové brigádě. Naši mladí to tak dělali.

liska5

A nebyly počítače ani mobily. Žádný skype, jen telefon na poště.

hodnocení

1x

@zaba - "můj odjezd by znamenal konec našeho vztahu... láska by určitě vyprchala, kdybych poznala nové lidi"
Vy tak málo věříte sama sobě? Tohle znáte - "Odloučení působí na lásku jako vítr na oheň. Malý uhasí, velký rozdmýchává."?

hodnocení

0x

Proč byste měla zahazovat vztah? Věčně studovat nebudete a dnes není problém být spolu ve spojení každý den i na dálku. Vy můžete jezdit za ním, on za Vámi atd...Je pravda, že to váš vztah prověří, ale určitě to není důvod k rozchodu a k zahození vztahu. Jeden druhého byste měli podporovat, být si oporou atd. Komunikujte spolu o svých prioritách...

terkodlak
hodnocení

0x

Dobrý den. Chceteli porovnávat rozmarná studia v zahraničí se vztahem do budoucna, odpověď by měla být jasná. Jestliže nechcete riskovat vztah, musíte se rozhodnout jedině vy sama.

lexi
hodnocení

0x

Tak jestli jste si opravdu jistá, že odjezdem do zahraničí by vaše láska vyprchala, tak stačí změnit rozhodnutí. Studovat se dá přece i doma. Je vám blíže přítel nebo touha po zahraničí?

culdabulda1*
hodnocení

0x

já bych to riskla. Pokud po tom tak moc toužíš, tak bys toho nepřestala litovat - a navíc bys to svému příteli věčně vyčítala !*vezen*

fialka2
hodnocení

0x

Jednak jste docela hodně mladí na vážný vztah.To, že je Vám spolu dobře je prima, ale píšete, že každý jde jiným směrem. Tohle jsem moc nepochopila. Odloučení s ohledem na studia jen prověří, jaký ten vztah je. Při dnešní možné komunikaci v tom nevidím problém.Spíš to beru, že si něco nalháváte a máte růžové brýle. Dříve chodili hoši na vojnu a děvčata trpělivě čekaly 2 roky. Taky každý vztah to nevydržel, ale něco si tím dokázali. Sama se musíte rozhodnout po poradě s přítelem.

Vše závisí pouze na Vás, co vlastně chcete a v čem vidíte prioritu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]