Nejste přihlášen/a.
Je divné,že Ti ji nevyndali ještě v nemocnici. Mne tuhle (není to tak dlouho -měsí před propuštěním zkontrolovala sestra a mít ji dřív než ji vyndá,nepustili by mne domů!
Jethro jste si tím tak jistý?Při hospitalizaci na chirurgickém odd.jsem ji mněl minimálně 5 dnů než mi píchli druhou!
Oprava-ne měsíc před propuštěním,mělo být : -měsíc) před propuštěním...!
Tak koukám že spousta místních si na naši okresní nemocnici stěžuje,ale jak zde čtu tak asi jsou i horší!
diesel, dřív se kanyly nechávaly 2-3 dny, ale podle posledních poznatků už se mohou nechávat, dokud je potřeba a zároveň pokud je kanyla v pořádku a nevykazuje komplikace. nemocnice by péči o kanyly měly mít ošetřenou ve standardech ošetřovatelské péče a tím se řídí i četnost kontrol a nejzažší doba přepichování, takže se praxe v různých nemocnicích můžou lišit. ale mít pět dní kanylu je v pohodě, pokud byla kontrolovaná a v pořádku (bez otoku, bez zarudnutí, bez bolesti, bez teploty...).
To mne vůbec nepřekvapuje, mne chtěli propustit a kdybych se neozvala, tak i s kanylou. To samé, tchyni nám propustili a doma koukáme, má v ruce kanylu, tak jsme ji vytáhli a zalepili.
Chodila jsem před 3-mi lety na infuze a měla jsem kanylu v jedné ruce 5 dní a druhý týden v druhé ruce zase 5 dní a vše bez problémů.Byly to plastové,ohebné kanyly.Sama bych měla asi strach ji vyndat.
Jen přemýšlím, proč vám jí tam nechali? Možná jste odešel před ukončením vyšetření samovolně? Vyndání není nic složitého, je jen dobře zkontrolovat, zda jste jí vyndal celou, zda třeba nedosšlo k jejímu ulomení v žíle. To by bylo docela závažná komplikace. Proto doporučuji třeba zajít na pohotovost, kde vám jí vyndají a vše zkontrolují. Více dní zavedení nevadí, pouze je nebezpečí vzniku zánětu v místě zavedení, protože žíla na cizí předmět reaguje. Takže určitě jí vyndat cestou návštěvy lékaře, jestli se rozhodnete jinak, je to na vás.
Porč ji nechali? jednoduché-zapomněli na to (v horším případě ,to raději nebudu psát)!Nic v tom nehledejte!
Někdy kanylu nechávají,kdyby byl ještě problém.Už jsem se s tím setkala a kanylu jsme klientovi vytáhly samy.
No vidím a psal jsem že než jsem odešle domů-sestra mne prohlédla zda ještě nemám kanylu v ruce.Ale jak vidíte-šlendrián z obou stran-od pacienta i od zdr.personálu. co jiného na to?!
Pokud se kanyla ponechává na domů, pacient je poučen a pak se tedy neptá,co s tím. Ale v každém případě souhlasím, že vina je na personálu i na ,,svéprávnosti" pacienta.Záleží na vedení zařízení, my jsme o každém klientovi psali takovou zprávu, kde se vyplňoval čas zavedení kanyly, průběh ošetření, veškerá medikace- vše s časovými údaji a taktéž zrušení kanyly, jak pacient odchází- sanita, vl. odvoz atd a opět čas. Za vše odpovídala sestra, která měla klienta na starost a pod vše se podepisovala. Takže nic anonymního. Pokud pacien utekl nedovyšetřený, opět zápis se svědkem potvrzený lékařem.
já bych to netahal, jednak máš velkou šanci že si to špatně chytíš a budeš tam mít pořádný jelito. Druhak, nevíme s čím jsi tam byl, můžeš mít špatnou sedimentaci a poteče ti to..
Tyhle plastové kanyly ti o den dýl v žíle neublíží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.