Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola při OČR na dospělého

Od: ter* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám trochu zapeklitý dotaz, snad někdo poradí

Jsem na úřadě práce, nyní v 5. měsíci těhotenství a trpím vrozenou duševní poruchou. V důsledku nedávných hodně stresových událostí se můj zdravotní stav náhle hodně zhoršil a museli jsme požádat o ošetřovné na mě. Potřebovala jsem nutně aby přítel mohl být doma z práce a starat se o naši 3 letou dceru a o domácnost, protože jsem to už nezvládala a potřebuji hodně odpočívat, i kvůli strachu o nenarozené dítě. Zároveň bych ale občas šla ráda na chvíli ven, protože procházky mi prospívají a nebo třeba na odpoledne vzít dceru k babičce aby si přítel trochu oddychnul. Nevím ale jak je to s kontrolami. Léčebný režim sice prý stanovený není, ale může se kontrolovat nutnost ošetřování. Ze strany zaměstnavatele nemám žádnou velkou obavu, že by na nás poslal kontrolu, spíš nevím, zda může na kontrolu třeba sociálka sama od sebe, kvůli výplatě dávek...

Moc děkuji za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kontroly dodržování léčebného režimu probíhají pouze u pojištěnců na nemocenské. Pokud by Vašemu příteli bylo přiznáno ošetřovné, na jeho osobu žádná kontrola z OSSZ nepřijde. Podle mě je to tak, že Vy pobíráte nemocenskou (kontrola může u Vás ověřovat dodržování LR) a Váš přítel má ošetřovné na Vaše dítě, protože "osoba, která o dítě pečuje, onemocněla a proto nemůže o dítě pečovat" /zde se kontroly dodržování LR neprovádějí).

Jestli je to jinak, musíte uvést víc podrobností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]