Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučili byste půjčku od ZONKY?

Od: mukyna odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, potřebovala bych eště tento týden zřídit půjčku cca.100 tisíc na 5 let, ale jelikož mám právě pracovní poměr na dobu určitou, tak banky nepřipadají v úvahu,max. Equa. Máte prosím někdo zkušenosti kam se obrátit pro radu či rovnou pro půjčku? Napadá mě Zonky či jiné společnosti.Díky! Mukyna

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Doporucil bych si pujcku nebrat, pokur to neni zivotne dulezite. Opravdu to tak nutne potrebujete?

ss
hodnocení

1x

To nepůjčí příbuzní,rodiče?Na pár nájmů?Půjčka až na posledním místě!To je to poslední a hodně riskantní.Rodiče ,příbuzní počkají,až nebudete moc někdy splácet ale banka ani zonky ne a pujdou tvrdě za svým s pokutama až se z toho pose... až to bude narůstat každý měsíc i s pokutama.Pak už se z toho člověk nevyhrabe

hm*
hodnocení

1x

Normálně bych třeba proti Zonky nic neměl, připadají mi, že jednají na rovinu, bez nějakých překvapení. Sice půjčky moc rád nemám, ale chápu, že někdy je rozumné si půjčku vzít. Jenže musíš mít na splácení! Tobě končí práce. Máš už dohodnutou jinou? Máš jiný dostatečný příjem? Jestli si chceš půjčit a netušíš, čím budeš splácet, tak ... to prostě nemůžeš. Nejde to. Od příštího měsíce musíš splácet. Jestli nemáš, čím, ... je po tobě. Takže - slyšet to nechceš, ale: nepůjčuj si. Oni by ti zřejmě ani na Zonky nepůjčili, kdyby se jim zdálo, že nebudeš schopná splácet.

rv*
hodnocení

1x

Asi nepotřebujete půjčit na nájem, ale zajistit, abyste měla příjmy a výdaje alespoň v rovnováze. Tedy buď zvýšit příjmy, nebo snížit výdaje. Půjčka ani jedno z toho nedělá, pouze odsouvá řešení + přidává problém s narůstajícím dluhem. Tedy z malých problémů se stane jeden velký problém.

pujcka
hodnocení

1x

Nevěřm, že byste dlužila na nájmu 100 000,- Kč. To už byste nebydlela a exekutora znala osobně.

mukyna
hodnocení

Mít z čeho platit nájem je pro mě prvotně důležité.Pokud můžete poradit budu moc ráda.M.

joudis*
hodnocení

0x

Je to sice trochu jiné ale co zkusit hypotéku a bydlet ve svém než platit a nic vlastně nemít. Jen aby ta půjčka nasledne nebyla jen vytloukat klín klinem a nějak přežívat ...

idocufedac

Ona nemá na nájem a ty jí radíš koupit byt či dům na hypotéku?

mukyna
hodnocení

No tak to jsou přesně rady, které jsou sice pravdivé, ale pro mě nepoužitelné.Mě by už v mé situaci vážně zajímala konkrétní společnost nebo zkušenost, ale díky za snahu.Mukyna

joudis*

Právě že na nájem má půjčkou, kterou vyhodí vlastně z okna. Najem musí platit stejne a co z toho, jen platí cizimu. Hypotekou by platila již svoje. Má platit nájem nekomu nebo platit svoje bydlení to je rozdíl...;)

mukyna
hodnocení

No dobře a jak my vysvětlíte to, že mě nikde nepůjčí na tož hypotéku? Potřebuji nutně konkrétní radu a ne obecné pravdy.

idocufedac

Člověk, která si chce půjčit na nájem, by neměl ani náhodou přemýšlet, nad zakoupením vlastního bydlení. Protože je to pro něj krajně nebezpečný krok, který ho může odsoudit k doživotním dluhům.(pokud by hypo vůbec dostal)Za další se prakticky odřízne od státní podpory jako je příspěvek na bydlení a velice si zkomplikuje stěhování za prací atd.

hodnocení

0x

Uvažovala jste o tom, co se stane, když nebudete moci splácet?

Chybějí nám od vás už dvě měsíční splátky po sobě nebo 1 splátka více než 3 měsíce? Budeme muset vaši půjčku zesplatnit. To znamená, že po vás budeme chtít vrátit celou dosud nesplacenou jistinu včetně dlužného úroku a případných jiných plateb (např. smluvních pokut), které jsme od vás neobdrželi.

Při zesplatnění vám můžeme naúčtovat:

jednorázovou smluvní pokutu ve výši 3 % z nesplacené jistiny včetně dlužného úroku a pojistného, maximálně však ve výši 0,1 % denně z částky, se kterou jste v prodlení, a do výše 200 000 Kč,

roční úrokovou sazbu, na které jsme se domluvili ve smlouvě a

úrok z prodlení ve výši dle platného nařízení vlády. Ke dni vystavení předsmluvního formuláře je tento úrok 9,75 % p. a. Více informací na www.cnb.cz.

Informaci o tom, že nesplácíte řádně, můžeme zaslat i do databází Solus a NRKI. Současně vám můžeme jakoukoli sankci odpustit nebo neúčtovat v plné výši. Sankce účtujeme zejména v případě, že nás o zpoždění splátky neinformujete. Důvodem pro jejich nenaúčtování pak může být zejména situace, kdy odešlete alespoň část platby, jsme s vámi v kontaktu a ke zpoždění došlo z objektivních, doložitelných důvodů.

zonky.cz/...

jezevec*
hodnocení

0x

Ten háček bude jinde. 100 tisíc není velká suma a mám pocit, že nepožadovat u tak malé půjčky předložení pracovní smlouvy, je už dnes standardem. Dva doklady a výpis z účtu za poslední tři měsíce (aby viděli, že ti tam výplata opravdu chodí) by měly stačit... Určitě máš u nějaký banky účet a divil bych se, kdyby ti tvoje banka 100 litrů nepůjčila...

mukyna
hodnocení

Díky Jezevče, ale teď konkrétně, znáte banku,která když jste na tom nejhůř a máte mizerné platy z minulých měsíců a teď pracovní pměr na dobu určitou, vám půjčí? Moc ráda bych kdyby jste ji znal. Děkuji Mukyna

jezevec*

Co je to "mizerný plat"? I kdybys pracovala za mizernou mzdu, tak tvoje banka musí vidět, že ti tam prachy pravidelně chodí, i kdyby to bylo třeba jen 12 nebo 15 tisíc měsíčně. A půjčit kilo na pět let - to je splátka maximálně 2.500,- Kč měsíčně. Takže banka musí vědět, že je z čeho brát. U jaký banky máš účet?

hodnocení

0x
Vy si chcete půjčit 100 tisíc na nájem a přitom vám konci pracovní smlouva? A co budete dělat potom? Půjdete bydlet pod most z dluhama? Spíš než se ptát, kdo mi půjčí, bych se ptal, jak to řešit, protože půjčkou, kterou nemůžete splatit to nevyresite. Kamarádovi, bývalému jsem kdysi rucil na 50tis a tím jeho přístupem ho to stálo trictvrte mega, a barák, protože neměl z čeho platit. Zamyslete se nad sebou, protože vám to může ovlivnit celý váš život až do smrti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]