Zdravím. Tak pro upřesnění, je nám 22 a 21 let, známé se z vysoký a zároveň jsme náhodou zjistili že její spolubydlící kamarádka (s kterou jsem dost za dobře ale je to ten druh kamaráda kterého vídáte párkrát do roka). Známe se z jedné hodiny z tohohle semestru... Cítím že si máme pořád co říct, že máme spoustu společných zálib a hned bych něco zkusil, jen je prostě zadaná a to už asi rok. Do jejich vztahu zas až tak daleko nevidím, ale je zřejmé spokojená přestože se prakticky spolu vůbec nevidí (jednou do týdne max, možná i méně). Zároveň ale cítím že tam jistá chemie je a to i z její strany, jen vidím že ji skrývá, protože je prostě zkrátka zadaná a já to respektuji. Kdyby spolu randili pár týdnů, tak možná i něco zkusím, ale ona s ním řekl bych počítá - už má i "plány" na léto - jen jeden týden tedy. Prostě vnímám to, že jsem ji bohužel potkal v nevhodnou chvíli a že s tím momentálně nic nenadělám. Co byste na mém místě udělali vy? Jak máme tu společnou hodinu, tak se vídáme vždy jednou za týden. Semestr teď bude končit a pak už se vídat nebudeme, takže jen díky psaní si s ní přes soc sítě se do friendzone snad nedostanu. Rád bych s ní právě přes ty soc sítě udržoval kontakt. Ne že bych byl tak nepřející, ale prostě chci počkat až bude zase nezadaná a nechci se to dozvědět až jako poslední po pár měsících kdy bych si na ni náhodou vzpomněl. Taky jsem si říkal jestli se nezeptat té její spolubydlící že by mi popřípadě hodila echo. Můžu říct že ji mám fakt rád, doufám že se to nesklouzne do friendzone. Snažím se k ní chovat mile, ale zároveň se jí se vším nesvěřovat jak nejlepší kamarádce. Že si budu muset počkat nějaký ten pátek, s tím prostě počítám, a tak nemám v plánu se držet celibátu když nevím, jestli bude nezadaná za týden nebo za rok. O holkách s kterými randim ji samozřejmě neříkám, zkrátka jen ty co jsem potkal nebyly ona Rád bych se vás tedy zeptal jestli vás nenapadá nějaká rada, popřípadě jestli jste nezažili něco podobného a jak to dopadlo a proč Samozřejmě počítám že to nemusí vůbec vyjít a že třeba až bude free tak už někoho budu mít, ale to už je prostě život. doplněno 01.05.19 08:46: *její spolubydlící je moje kamarádka kterou znám pár let
Ber to tak, že nakonec vždy záleží na ženě, koho si zvolí za partnera. Je to volná soutěž: ona je porota, ty jsi soutěžící. Pokud projevíš dostatečně, že o ni opravdu moc stojíš, máš šanci. Něco jiného by bylo, kdyby byla vdaná. To by pak bylo usilování o nevěru nemorální.
vernon
Nesmysl. Záleží na chlapovi. Tazateli bych poradil, aby mu jí prostě přebral... Čekat nemá cenu.
jaycop
A co kdybych u ní šanci měl, ale naopak bych si to tím pokusem ji dostat přestože vím že je zadaná si to u ní akorát zhoršil?
To bude asi dost záležet od ní, jak vše dopadne. Určitě to ale neznamená, když někoho potká ve 20, že už je to ten konečný pravý. Takže šanci mít můžete. Třeba ve vás vidí něco, co její přítel nemá, když se s vámi takto hezky kamarádí. Taky možné. Ale on jí může také hodně milovat a mohl by rozchod nést těžce. Proto rada je jestli to vůbec jde - moc se do ní nezamilovávat, pokud nevíte jaký mezi nimi je vztah, nedělat si zatím moc naději, aby jste se potom netrápil.
jaycop
Díky za odpověď... O to se i přesně snažím. Přiznám se že i to, že když jsem si teď vyšel s jinou holkou, tak mi to dost pomáhá se nezamilovavat do té které je věnována zpověď... Nemusím pak na ní pořád myslet a cítím že jsem v pohodě a nemusím se trápit. A jak sám říkáte... Nevím jaké to mezi nimi je, nemluví o něm vůbec.
Kdyby byly v *** ryby... Tak ji na závěr semestru pozvěte na kafe nebo na zmrzlinu, zeptejte se, jestli by si to o prázdninách nechtěla zopakovat a zařiďte se podle její reakce.
Hlavně jí nevykládejte, jak počítáte s tím, že "si budete muset počkat" - to byste taky mohl být něco jako věčná záloha
Zadaná neznamená chromá na spodek. Na světě jsme jenom na skok. A život si máme užít, ne ho přetrpět. Takže bych odsunul morální zábrany a hučel do ní jak piliňáky...
Pozvěte ji do kavárny a tam se příležitostně otevřeně zeptejte, zda je volná. Hned budete vědět na čem jste.
Takové okecávání, že asi ten vztah nemá takový a je onaký, snad víte jaká je řeč mladých. Ona sama ví, jak na tom je a Vy se jako mužský vyjádřete. Třeba jí ten dosavadní vztah vyhovuje a Vy si děláte zbytečné naděje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.