Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovský příspěvek

Od: terka* odpovědí: 4 změna:
Prosím o radu.
26.5. mi končí rodičovský příspěvek, mám 2 děti ve školce a do zaměstnání se z důvodu dojíždění a časových důvodů vrátit nemůžu. Mám dát ve firmě výpověď nebo když zaměstnavatel ví, že se vracet nebudu, dá mi výpověď? Existuje prý nějaká možnost péče o dítě do několika let, zatím jsem nezjišťovala tu možnost se vším všudy a když bych se zaregistrovala na ÚP, tak tam musím jít už s ukončením zaměstnání ve firmě?
Předem děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zaměstnavatel si raději počká na vás kdyby vám dal výpověď musel by vám dát odstupné což určitě nechce
terka*
hodnocení

Děkuji za odpověď :)

iz*
hodnocení

2x

Víte-li, že se do zaměstnání vrátit nemůžete, je překážka na Vaší straně a výpověď musíte dát Vy.

Správně jste ji měla dát tak, aby výpovědní doba skončila spolu s koncem rodičovské dovolené (RD) nebo před jejím koncem. (Podle mne jste měla písemnou výpověď doručit zaměstnavateli do 28. února.)

Teď můžete zkusit zaměstnavatele požádat o rozvázání pracovního poměru dohodou, ale nebude-li zaměstnavatel souhlasit, budete muset dát výpověď.

Zaměstnavatel pro Vás práci má, nemá důvod Vám dávat výpověď. Stejně by ji mohl dát až po Vašem návratu z RD.

Na ÚP se můžete zaevidovat až po skončení zaměstnání.

Poznámka: Ukončíte-li zaměstnání, aniž byste do něj i jen nakrátko nastoupila, budete mít nárok "jen" na minimální podporu: první dva měsíce 4.684 Kč, další 2 měsíce 3.747 Kč a po zbytek podpůrčí doby 3.435 Kč měsíčně.

terka*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]