Nejste přihlášen/a.
Dobrý den měla bych dotaz.Na internetu jsem našla inzerát o darování několika pytlu s oblečením,které mělo sloužit do obchodu s obnošeným zbožím.Z obchodu nakonec z duvodu prý časových sešlo a paní pytle darovala.Něco zde již mám něco jí leží ještě doma.Přebrala jsem to a hodně toho vyhodila,ovšem je toho zdaleka dost na otevření obchodu,ALE. Jak mohu otevřít něco od čeho nemám doklad o původu věcí? Nejsem podnikatel a nerozumím tomu,ale muj lajcký rozum mi napovídá,že přeci kdyby na kontrolu přišla Finanční správa musím přeci věci doložit. Nebo mi bude stačit internetová komunikace,že mi to bylo podarováno? Nerozumím tomu prosím poradte a prosím jen odpovědi,které opravdu budou dle zákona.Nejde mi zde o to aby jste mne ukamenovali,paní jasne sama napsala,že věci si mohu rozprodat dále,ale je tam to ale.Děkuji a mějte pěkný den
Tak já bych se sebrala a šla se zeptat v úředních hodinách přímo na finančák. Tam jim tohle hezky řekla a zeptala se jich, jak mám postupovat a co smím a co nesmím. Klidně bych ze sebe udělala trotla a byla velmi příjemná. To mají oni moc rádi, když mají pocit jak jsou chytří. Toto počínání se mi vždycky vyplatilo a to všude.
Já se v tom nějak ztrácím.. paní si nakoupila zboží do obchodu, který nakonec neotevřela a zboží darovala? Paní měla živnost, kterou ukončila?
Abyste jí nezavařila... pokud to byly neprodané zásoby, ona je měla dodanit. To by neobhájila jako neprodejné, když Vy si z nich chcete otevřít obchod? Osobně bych se raději nejdřív domluvila s ní a zeptala v nějaké účetní firmě, která dělá účto podnikatelům, co s tím, na finančák bych nešla.
Samozřejmě při případné kontrole z živnostenského budete prokazovat původ zboží, chtějí vidět fakturu, měla byste mít i potvrzení o bezinfekčnosti.
Andy, vždyť přece nemusí říkat že už to udělala, ale že by možná měla podobnou možnost. Pokud není na finančáku zaregistrovaná, tak jí nemůže už dopředu přijít kontrola. Je to nezávazný dotaz, nic víc.
No, právě o tom nic nevíme, tak je lépe neradit, aby na finančáku tohle všechno řekla.. až mi zatrnulo.. proto jsem to tady napsala...
No já nevím, ale neděláte z těch lidí na finančáku až moc velká ďábelská stvoření? A navíc je přece jasné, že tam nebude vykládat, jak se dotyčná paní jmenuje a tak dál. Tak hloupá tazatelka určitě není. Snad ji tam nevezmou do křížového výslechu a nebudou jí trhat nehty z rukou, aby se přiznala k činu...
Jít na finančák na pokec = jít se udat nebo udat někoho jiného
I kdyby jste na FÚ dostala výbornou ústní radu , nic nedostanete písemně a za třeba 5 let při kontrole bude jiná paní než vám radila a bude mít na to opačný názor a jste v pytli.
Radím, obraťte se na účetní co dělá OSVČ. Vždy se řešení najde, které neodporuje zákonům.
No, osobně bych na Vašem místě nakoupila nějaké zboží, abych měla fakturu a potvrzení o bezinfekčnosti. Já nevím, jak vysoký máte nájem, ale účetnictví bych vedla paušálem, aspoń ze začátku. Ona Vám kontrola zboží vážit ani počítat nebude, ale fakturu vidět chtějí...taky mi přišla kdysi hned na začátku podnikání z živnostenského..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.