Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předčasné ukončení smlouvy u mobil. operátora

Od: danad odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, předčasně Jsem ukončila smlouvu na dobu určitou u mobilního operátora. Ten mi zaslal fakturu k zaplacení smluvní pokuty, ale odmítl vstavit jakékoli vyúčtování, abych viděla, jak této částce došel. Mám nějakou oporu v zákoně a jakou, když se domáhal vyúčtování této smluvní pokuty? Na můj dotaz mi operátor pouze sdělil, počet sankce je správná, žádný podklad jak a z čeho byla vypočítána mi nebyl zaslán.Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Operátor má nárok na 20% částky (paušálu), který byste zaplatila do konce smlouvy...tedy počet měsíců, které chybí do konce smlouvy krát měsíční paušál a z toho 20%...příklad:chybí vám 10 měsíců x 500Kč = 5000Kč, z toho 20% (pětina) tj. 1000Kč = smluvní pokuta

doplněno 29.04.19 22:07:

Tady pár informací, jinak 127/2005 Sb. Zákon o elektronických komunikacích - Zákony pro lidi, tady § 63...u kterého operátora jste, že nekomunikuje písemně...

doplněno 29.04.19 22:09:

§ 64 Vyúčtování c/......zde je dostačující odpověď...

danad
hodnocení

to vím,ale dle mého nzoru vypočítal částku chybně,proto se domáhám nějakého podkladu,kde bych viděla jak k částce došel-marně,viz můj dotaz,který zní viz tučně zvýrazněná otázka

Každopádně vyúčtování musí být písemné (elektronické v pdf), viz výše

danad
hodnocení

Děkuji. Bohužel operátr tvrdí,že je povinnen vystavit vyúčtování služeb-ale nikoliv sankční pokuty (tedy ozřejmit z čeho a jak ji vypočítal).

T Mobile. Zaslali pouze fakturu,na žádost (reklamaci)ozřejmit na základě čeho částku vypočítali a jak mi odepsali,že je vypočítána správně a viz výše.

A je spočítána správně? Pokud ne, reklamujte...viz 127/2005 Sb...jinak víte počet měsíců...atd.

danad
hodnocení

podle mne je vypocet nespravny,jak pisi,reklamaci jsem poslala,ale vysledkem bylo pouze jejich vyjadreni viz vyse-ze vypocet je spravny a nejsou povinni mi nic detailne rozepsat.Nez se obratim na CTU jde mi o to,zda i u sankcni pokuty je operator povinnen podlozit nejakym vypoctem jak k ni dosel - nebo neni,jak tvrdi on.

joudis*
hodnocení

0x

Jistě jste jednostranně porušila smlouvu tak následuje pokuta. Být to obráceně také by jste požadovala nějakou finanční kompenzaci ...musíte to mít ve smlouvě kterou jste uzavřela jaké penaltizace následují při předčasné výpovědi *jasne*

oluska
hodnocení

0x
Od operatora vtipne...Na reklamaci odepsat,ze castka je spravna a nicim to nepodlozit...Nemusi podnikatel ze zakona na zadost odberatele podlozit fakturu vyuctovanim?

hodnocení

0x

8.3. Pokud Smlouva skončí před uplynutím sjednané doby určité z jiných důvodů než z důvodu prodlení s úhradou peněžitých dluhů, jste povinen(-na) Operátorovi zaplatit úhradu ve výši úhrady nákladů spojených s telekomunikačním koncovým zařízením, které Vám bylo poskytnuto za zvýhodněných podmínek a současně úhradu ve výši 20% součtu měsíčních paušálů zbývajících do konce sjednané doby jejího trvání (rozhodující je přitom základní cena měsíčního paušálu s DPH naposledy vyúčtovaného ve Vyúčtování, která je uvedena v Ceníku), nebo 20% součtu minimálního sjednaného měsíčního plnění zbývajících do konce sjednané doby trvání Smlouvy, přičemž v této části úhrady se má za to, že tato představuje paušální odškodné za předčasné ukončení Smlouvy, která byla mezi smluvními stranami původně sjednána na dobu určitou. V případě, že Vám Operátor bude účtovat úhradu nákladů spojených s telekomunikačním koncovým zařízením, je Vám oprávněn tuto část úhrady vyúčtovat samostatně.

Odsud

Z Podmínek plyne, že Operátor má dát vyúčtování v písemné formě (např. faktura), kde by měl být počet měsíců, které chybí do ukončení smlouvy a 20%-tní měsíční částka smluvní pokuty. To vynásobeno dává částku konečnou...Dejte třeba kopii vaší faktury (se začerněnými osobními údaji), jak to vypadá ve skutečnosti...

ještě ze stejného odkazu

4.2. Vyúčtování Služeb a jeho úhrada Vždy po skončení zúčtovacího období Vám Operátor vystaví Vyúčtování s náležitostmi daňového dokladu (v textu také jen " Vyúčtování"či "Faktura"), které obsahuje cenu poskytnutých Služeb a jiné částky, na které má Operátor nárok (např. zálohy či smluvní pokuty). Pokud se s Operátorem nedohodnete jinak, vystaví Vám Vyúčtování v elektronické podobě. Vystavení tištěného Vyúčtování může být zpoplatněno dle Ceníku.

oluska
Prijde mi vtipne,ze ji operator na nesouhlas s castkou na fakture a zadost,at sdeli,jak ji vypocital,odepsal,ze castka je spravne a tim skoncil :).Huste reseni reklamace :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]