Dobrý den, dnes jsem dostal již po 4 sms z mě neznámého čísla. Stojí tam: dobrý den, stále evidujeme nezaplacenou fakturu xxxx. Celková částka je xxx. Nic jsem si nikde neobednal a.ani mí nic nepřišlo domu. Jak mám postupovat? Částka se postupně zvyšuje.
Pokud si jste jistý, že nic nedlužíte, tak na to nereagujte, různí podvodníci to zkouší a mnohdy dokonce po zavolání na dané číslo se vám odepíš velká částka.
Tak to ignoruj a nebo ještě lépe to číslo zablokuj. I kdyby to čistě náhodou byla faktura, kterou máš zaplatit tak tohle není standartní doručení a nikdo se na tebe nemůže zlobit a posílat ti penále za to, že ji ignoruješ.
To já jsem byla včera na poště a přišel tam naštvaný pán s balíkem. Strčil ho té paní u okénka a řekl, že to nechce, neboť si to neobjednal. No a ona ho beze slova vzala a pán odkráčel. Co s tím teda pak dělala, to nevím, ale asi to poslali zpátky zadarmo. Docela mne to zarazilo. Myslela jsem, že bude něco vypisovat a ono nic. Takže být Vámi, tak když jste si jistý, že jste nic nekupoval a nikomu za nic nedlužíte, tak zprávu vymazat a je to. Rozhodně na to číslo nevolat, nebo nic nepsat. Tam asi číhá ta past.
zadat do googlu cislo z ktereho chodi sms, urcite se tam najde neco typu ze to jsou podvodnici kteri jen zkousi, najde se dost lidi kteri zaplati, snadny vydelek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.