Nejste přihlášen/a.
dobry den chci se zeptat skoncil jsme studium pred asi 21 mesici a od te doby neplatim zdravotni pojisteni.
poradte prosim co mam delat nebo mi reknet v jake jsem situaci
Dobrý den. Pokud nemáte zaměstnání, ani nejste na ÚP v evidenci, pak jste povinen si hradit každý měsíc zdravotní pojištění sám. Pokud to neděláte, vzniká Vám dluh a ten se stále navyšuje. Takže se spojte se svojí zdrav. pojišťovnou a domluvte se na splátkách. A začněte si hradit 1.803,- Kč/ měs. sám od května, ať si dlužnou částku dále nenavyšujete. Pokud to nezačnete řešit, počítejte s tím, že Vás dluh dohoní (hrozí exekuce) a bude to o hodně dražší!
Dobrý den, v jaké jste situaci? Jste v situaci nedobré, resp. máte "titul" dlužníka, který dluží již dost tisíc korun, běží mu penále a jednou to vše zaplatí (nebo to z něho zdr. pojišťovna vymůže). Řešte to se zdr. pojišťovnou, která může dluh i odpustit (ale musíte o to požádat a nějak to uvěřitelně zdůvodnit). Zdravím!
iz - to, že něco neznáme, nemusí nutně znamenat, že to neexistuje nebo není možné . Já si dokonce vzpomínám i na dluhovou amnestii u VZP.
iz + diesel - já jsem v příspěvku použil slovo dluh (nikoliv dluh na zdravotním pojištění), ale uznávám, že jsem měl napsat slova část dluhu. A ta část je to penále. Za nepřesnost se omlouvám.
Neznám případ, že by zdravotní pojišťovna prominula dluh na zdravotním pojištění. Pokud ale dluh co nejdříve doplatí, může písemně požádat o prominutí penále. > A to tak nepravděpodobné není.
@Ben > byl by prosím nějaký odkaz?
Už je to dlouho, nevzpomínám si na podrobnosti, ale mám pocit (mohu so to,špatně pamatovat), že se amnestie týkala dlužného penále.
nejde jen o nezaplacené zdravotní pojištění, ale i to sociální a důchodové.
Já chápu, že ve věku 20+ se vám důchod zdá v nekonečnu, ale dobře vám radím tento problém řešit mnohem dříve, než nastane. Máte v započtených letech díru skoro dva roky. To není zrovna málo. Hodil jste bumerang, který se vám vrátí proklatě tvrdě.
Diesel připsal vynikající argument.
To jsou lehké počty,pokuď nejste 21 měsíců vedený na ÚP a ani nepracujete tak 21 x 1803,- = 37.863,- To je zatím váš dluh který vám nikdo nesmaže a navíc mohou ,,naskákat,,i nějaké penále.Začněte to řešit co nejdříve než si u vás začnou exekutoři ,,podávat dveře,,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.