Nejste přihlášen/a.
dobry den chci se zeptat skoncil jsme studium pred asi 21 mesici a od te doby neplatim zdravotni pojisteni.
poradte prosim co mam delat nebo mi reknet v jake jsem situaci
Dobrý den. Pokud nemáte zaměstnání, ani nejste na ÚP v evidenci, pak jste povinen si hradit každý měsíc zdravotní pojištění sám. Pokud to neděláte, vzniká Vám dluh a ten se stále navyšuje. Takže se spojte se svojí zdrav. pojišťovnou a domluvte se na splátkách. A začněte si hradit 1.803,- Kč/ měs. sám od května, ať si dlužnou částku dále nenavyšujete. Pokud to nezačnete řešit, počítejte s tím, že Vás dluh dohoní (hrozí exekuce) a bude to o hodně dražší!
Dobrý den, v jaké jste situaci? Jste v situaci nedobré, resp. máte "titul" dlužníka, který dluží již dost tisíc korun, běží mu penále a jednou to vše zaplatí (nebo to z něho zdr. pojišťovna vymůže). Řešte to se zdr. pojišťovnou, která může dluh i odpustit (ale musíte o to požádat a nějak to uvěřitelně zdůvodnit). Zdravím!
iz - to, že něco neznáme, nemusí nutně znamenat, že to neexistuje nebo není možné
. Já si dokonce vzpomínám i na dluhovou amnestii u VZP.
iz + diesel - já jsem v příspěvku použil slovo dluh (nikoliv dluh na zdravotním pojištění), ale uznávám, že jsem měl napsat slova část dluhu. A ta část je to penále. Za nepřesnost se omlouvám.
Neznám případ, že by zdravotní pojišťovna prominula dluh na zdravotním pojištění. Pokud ale dluh co nejdříve doplatí, může písemně požádat o prominutí penále. > A to tak nepravděpodobné není.
@Ben > byl by prosím nějaký odkaz?
Už je to dlouho, nevzpomínám si na podrobnosti, ale mám pocit (mohu so to,špatně pamatovat), že se amnestie týkala dlužného penále.
nejde jen o nezaplacené zdravotní pojištění, ale i to sociální a důchodové.
Já chápu, že ve věku 20+ se vám důchod zdá v nekonečnu, ale dobře vám radím tento problém řešit mnohem dříve, než nastane. Máte v započtených letech díru skoro dva roky. To není zrovna málo. Hodil jste bumerang, který se vám vrátí proklatě tvrdě.
Diesel připsal vynikající argument. ![]()
To jsou lehké počty,pokuď nejste 21 měsíců vedený na ÚP a ani nepracujete tak 21 x 1803,- = 37.863,- To je zatím váš dluh který vám nikdo nesmaže a navíc mohou ,,naskákat,,i nějaké penále.Začněte to řešit co nejdříve než si u vás začnou exekutoři ,,podávat dveře,,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.