Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má učitel nárok na slevu oběda?

Od: korek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, má učitel ZŠ nebo SŠ nárok na dotovaný oběd nebo dokonce na oběd zdarma? Jaká je asi cena jednoho takového oběda? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

4x

Možná by se školní jídelny daly přirovnat k těm podnikovým. Nejde o výdělečnou činnost. Dotované ceny pro zaměstnance, resp. učitele a žáky. Cenu tvoří suroviny, vložené energie a práce. Odhadoval bych ji v průměru na 40 - 60 Kč/porce. Taky si myslím, že cena pro učitele je vyšší, než pro žáky. Do jaké míry jsou obědy dotované, záleží na rozpočtu školy.

hodnocení

3x

My měli nárok (v naší škole, nelze mluvit o nároku obecně) na oběd (na oběd vůbec, nejen na oběd s dotovanou cenou), pokud jsme odučili aspoň tři hodiny ten den. Já měla první rok poloviční úvazek, dva dny v týdnu jsem učila jen 2 hodiny, ale narychlo jsem pak většinou ještě nějakou suplovala (a i beztak jsem tam vždycky byla většinu dne), tak jsem trošku chtěla řvát v kanceláři, ale to si první rok v nové práci nelajsknete *zed* ty obědy byly asi za 45,- myslím...

hodnocení

2x

Má nárok na to, co mu zaměstnavatel poskytne. Já dělám ve fabrice a mám zaměstnavatelem dotovaný oběd - ostatně jako skoro všichni zaměstnanci. Proč by učitelé měli být výjimkou?

ccc*
hodnocení

1x

Pracuji ve škole s vlastní jídelnou, cena pro zaměstnance (na pracovní smlouvu, ne dohodu) je 13 Kč. Cenu tvoří cena potravin bez režie snížená o příspěvek z FKSP. Známá v jiné škole (stravují se v jídelně cizí školy) platí za oběd 33 Kč. Takže ceny jsou různé podle podmínek.

nnn
hodnocení

0x
U nas je cena jednoho obeda cca 75kc. Studenti SS plati 30kc

hodnocení

0x

Odpovím přesně na otázku: Učitel ZŠ nebo SŠ nárok na dotovaný oběd nemá. O ceně dotovaného oběda je pak zbytečné spekulovat.

hodnocení

0x

Na mnoha školách má personál možnost levnějších obědů, ale zcela zadarmo, to ne.

Z kamarádek, bývalých učitelek vím nejméně o dvou školách, kde odbory zajistily velice levné obědy pro učitele - důchodce. Jedna známá říká, že nemá cenu ani doma vařit a každý den šupajdí s kastrůlky ke škole. Na cenu jsem se neptala, ale říká, že doma by za ty peníze neuvařila skoro nic. Jaga.

hodnocení

0x

Obecně podle Vyhl. č. 84/2005 Sb., konkrétně pak záleží na vnitřním předpisu školy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]