Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má učitel ZŠ nebo SŠ nárok na dotovaný oběd nebo dokonce na oběd zdarma? Jaká je asi cena jednoho takového oběda? Děkuji.
Možná by se školní jídelny daly přirovnat k těm podnikovým. Nejde o výdělečnou činnost. Dotované ceny pro zaměstnance, resp. učitele a žáky. Cenu tvoří suroviny, vložené energie a práce. Odhadoval bych ji v průměru na 40 - 60 Kč/porce. Taky si myslím, že cena pro učitele je vyšší, než pro žáky. Do jaké míry jsou obědy dotované, záleží na rozpočtu školy.
My měli nárok (v naší škole, nelze mluvit o nároku obecně) na oběd (na oběd vůbec, nejen na oběd s dotovanou cenou), pokud jsme odučili aspoň tři hodiny ten den. Já měla první rok poloviční úvazek, dva dny v týdnu jsem učila jen 2 hodiny, ale narychlo jsem pak většinou ještě nějakou suplovala (a i beztak jsem tam vždycky byla většinu dne), tak jsem trošku chtěla řvát v kanceláři, ale to si první rok v nové práci nelajsknete ty obědy byly asi za 45,- myslím...
Na mnoha školách má personál možnost levnějších obědů, ale zcela zadarmo, to ne.
Z kamarádek, bývalých učitelek vím nejméně o dvou školách, kde odbory zajistily velice levné obědy pro učitele - důchodce. Jedna známá říká, že nemá cenu ani doma vařit a každý den šupajdí s kastrůlky ke škole. Na cenu jsem se neptala, ale říká, že doma by za ty peníze neuvařila skoro nic. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.