Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Další práce při OSVČ

Od: konicaminol odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Hodlám podnikat a než se mi to rozjede chci si najít i nějakou druhou činnost co by mi dala nějaký Kč, abych přežil. Ale co? Brigáda rozvoz nebo něco :D. Co můžu dělat? Blbá otázka, ale mě nic nenapadá. Díky moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

0x

Nebylo by lepší mít normální pracovní poměr se vším pracovně právním a sociálním a zdravotním a daňovým zabezpečením dané pracovním poměrem a k tomu si po nějaké době zkusti OSVČ jako vedlejší příjem? Vypadá to, že nemáte žádné zkušenosti z podnikáním, spíše jenom touhu a nějaké nejasné představy.

Hlavně si zjistěte, co musí OSVČ všechno vědět, znát, umět, zajistit, aby vůbec mohl podnikat se vším všudy, výhody, nevýhody, rizika, atd.

konicaminol
hodnocení

Pujdu na výšku takže zdrav a soc platit nebudu ne pár měsíců a daně taky ne myslím. A co je potřeba k tomu všechno? Napadá vás něco teď dost podstatného na co nezapomenout? Právě chci nějakou práci při OSVČ než se to rozjede abych měl co do.. Puse :D

iz*
hodnocení

0x

Není zde dost prostoru pro vypsání všeho, co k podnikání potřebujete znát. Ale pro začátek pár informací:

Zdravotní a sociální pojištění + daň samozřejmě hradí i podnikající (a pracující) studenti. Jde-li o SVČ vedlejší, nemusí v prvním roce podnikání odvádět zálohy, ale po skončení roku budou muset pojistné doplatit.

Zdravotní pojištění zaplatí podle výše příjmu, sociální pojištění až od určité hranice příjmu.

Jinak doporučím začít nastudováním příslušných zákonů (minimálně živnostenského) a předpisů. Hodně informací najdete na webu JakPodnikat.cz

hodnocení

0x

To nejde dohromady!

Jdete na výšku, zároveň si potřebujete sehnat nějakou práci, abyste přežil a přitom podnikat, navíc o podnikání nic nevíte? Priorita je přece studium, abyste mohl v životě fungovat, dále sehnat práci, brigádu, aby bylo na živobytí..

Pokud chcete rozjet podnikání, musíte mu obětovat alespoň v začátcích vše, abyste ho rozjel, navíc každý začátek podnikání je investice a ani tak se Vám to nemusí podařit. Dostudujte, potom teprve uvažujte o podnikání.

hodnocení

0x
Škola, OSVČ a ještě další práce. Myslíte, že to fakt jde? Každému dáte 30% a ono to pohádkově snadno bude klapat?
Hodně záleží na oboru OSVČ, kolik času sežere, ale jinak se mi to nezdá. Nevíme, kolik potřebujete brigádně vydělat. Pokladní v potravinách pořád berou na počkání a pracovní doba je o dohodě.
Myslím, že po měsíci budete hotový. Po roce vyčerpaný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]