Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem psychicky na dně - poraďte mi

Od: babus33 odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Chtěl bych se na vás obrátit s mým problémem. Je jich více, ale dohromady to dělá jeden velký. Jsou to dva měsíce co jsem se zamiloval do jedné dívky. Měsíc mi trvalo, než jsem jí to řekl. Vyšlo z toho, že potřebuje čas, protože ona nevěděla zda ke mně něco cítí. Uplynul necelý měsíc a její chování se z níčeho nic změnilo v peklo. Zrovna jsme si psali a ona se chovala strašně hnusně. Měla prý nějaké problémy. Pak na mě, z ničeho nic, vyvalila že mě má ráda jen jako kamaráda. Ale napsala to tím nejhnusnějším způsobem v tu nejhorší chvíli. Navíc pak byla strašně hnusná. Mně se v tu chvíli zničil život. Dívka, kterou jsem kdy doopravdy miloval mě odmítla. Ležel jsem v depresích a bylo mi neskutečně špatně. Měli jsme nějaké problémy už v minulosti, z kterých mi bylo dost blbě. Slíbil jsem jí, že s ní zůstanu i kdyby mě odmítla a že ji furt budu milovat. Takže trápil jsem se kvůli ní docela dlouho. Dny tři potom, co mi to řekla, mi rodiče oznámili, že se budou rozvádět. Po 13 letech co s nimi žiju. Je mi 15. Ale maminka se rozvedla už předtím. To jsem byl malý, nevnímal jsem to tak. Ale ted to vnímám až moc. Dvě nejhorší věci. Do toho ještě nějaké problémy co se týče rodiny (prarodiče, teta) a stres po přijímacích zkouškách. Problémy ve škole a ještě drobnosti okolo. Jsem z toho všeho už na dně a nevím co dělat. Jen se celé dny trápím. Už opravdu nevím co dál. Kamarádi mi nepomohou. Také mají své problémy. A nebo jim je to jedno. Proto se obracím na vás. Prosím, poradte mi. Tohle je poslední co mě napadlo. Pak už opravdu nevím. Předem děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdravím. Vyhledejte odbornou pomoc - psycholog, případně psychiatr. Jste v hodně citlivém věku, tak na to nezůstávejte sám. Co se týče té Vaší zamilovanosti - city se nedají vynutit a pokud se k Vám děvče nechová slušně, kašlete na ni. Zklamání Vás v životě může potkat ještě vícekrát, chce to čas, přebolí to. Ale zapracujte na svém sebevědomí a naučte si sám sebe více vážit.

hodnocení

4x

Chápu tvé problémy a proto ti radím: Obrať se na psychologa, ten ti poradí nejlépe. Jakékoli rady tady na poradně nebudou mít takový účinek, jako psycholog.

klkl
hodnocení

1x

To je právě chyba, že jí budeš milovat stále i když tě odmítla. A byla na tebe hnusná, přestože věděla, jak jí hodně miluješ. Mohla se chovat umírněněji. Všechno chce čas, věř. Postupem času budeš zapomínat a potkáš mraky jiných.No, máš toho dalšího zlého hodně, ale máš taky sílu to ustát. Máš krásné mládí a všechno před sebou. Měl by si se snažit tu holku nevyhledávat, tak aby si jí nepotkával. Asi by si se s ní neměl ani bavit, bude ti líp. Já vím, říkáš si kecy a kecy, ale píše ti zkušenější. Když to nebudeš dávat, zkus psychologa, jak radí ostatní.

rodic
hodnocení

1x

Stejně jako kapkanadeje a satam radím vyhledat psychologa. Sám mám psychické problémy, takže vím, že je to potřeba.

evelin*
hodnocení

1x
Ahoj, jsem v podobném věku a můžu te ujistit, že vím, o čem mluvíš. K tvému prvnímu problému: Z toho co jsi napsal, mám dojem, že na tu dívku trochu moc tlačíš. Kdyby mně někdo řekl, že se mnou zůstane, i když ho budu odmítat a že mě bude stále milovat, rozhodilo by mě to. Zvláště, pokud bych si svými city nebyla jistá. Zkus tomu dát volný průchod a ono se to nějak vyvine. Jestli v tvůj neprospěch, nezoufej :). Chápu, že v tvoji situaci je ona ta jediná a jsi na ni silně emočně vázaný, ale postupem času se to zlepší, věř mi. V živote potkáš ještě spoustu úžasných lidí, ona není poslední. K tomu rozvodu.. Je mi to líto. Ale podobnou situací si projde polovina dětí a mladistvých, není to nic neobvyklého. Hlavně se za to neobvinuj, rodiče se nerozvádí kvůli tobě, ale kvůli vlastním osobním problémům. Na jejich lásce k tobě to jistě nic nezmění. Zkus to méně prožívat a snažit se zůstat něčím zaměstnaný, aby ses tim mene zaobiral. Polsouchej hudbu, koukni na nějaké filmy nebo choď s kamarády ven. Přijímací zkoušky mam taky za sebou, ten stres byl zbytečný. Výsledky budou brzy, takže ti přeju hodně štěstí. Drž se a užívej si života. Kdybys mi chtěl říct více podrobností, tak klidně do toho :)

evelin*
hodnocení

1x
A pokud mas pocit, že to sám nezvládneš ustát, vyhledej psychologa. Vím, že to tady radí všichni a nejspíš si říkáš, že je to klišé, ale odborník ti může opravdu pomoci. My tady na poradně ti můžeme poradit, ale nevíme toho mnoho a hlavně nemáme prislusne vzdělání, abychom ti pomohli. Hodně štěstí

hanina*
hodnocení

1x
Máš teď složitější období, ale někdy je hůř, někdy lépe. Jsi hodně mladý, v některých věcech možná nemáš ještě nadhled. Moje rada zní: začni si vážit sám sebe. Pokud tě dívka odmítá, nechová se k tobě hezky a neváží si tě, okamžitě přerušit kontakt. Možná jí tvůj zájem není příjemný a díky svému mladí neví jak jinak ti to dát najevo, než nehezkým chováním. A ty jí ještě navrhneš, že s ní budeš, i když tě nechce a budeš ji milovat a ona tě ponižuje.
Radím okamžitě přerušit se slečnou styky, nenechat se takto urážet.

lounacek
hodnocení

1x

Ahoj,nevím tvé jméno,třeba?Radku. Všíchni tady nademnou radí zajít k psychologovi,určitě dobrá varianta,nic proti tomu. Tvé problémy s dívkou souvisí s tvým věkem,pokud z nich nevyrosteš budou se vracet. Tím nechci nanačit,že jsi malý kluk,to ne,jen by to chtělo jaksi přesměrovat tvůj objekt zájmu. Myslím,že budeš trochu uzavřený a hodný kluk,důvěřuješ,navíc k věku patří trochu naivity.Než rady psychologa,vem rozum do hrsti a usměj se nad tím,co tě potkalo,jedině tak se z toho dostaneš. Máš před sebou celý život,mládí,možnosti,koukej se na věc z téhle stránky.Pro jedno kvítí,slunce nesvítí,to už říkali naši předci a je to tak. Pokud dívka tvůj enormní zájem neopětuje,ber to jako cennou zkušenost,netlač na situaci,smiř se s tím. Jsem si jistý,že další se záhy objeví,ale jen,když se od této oprostíš a sám vysvobodíš.Těžko očekávat,že ti někdo jiný na 100% pomůže,to můžeš jen ty sám,že vše přejdeš a čas vše vyřeší. Věř mi že to tak je. Myslím,že každý,kdo sem něco píše, něčím podobným,neli stejným prošel. Právě teď se formuje tvé zdravé sebevědomí,nadhled,pokora a schopnost přijmout pro tebe třeba i tu "drobnou" porážku. Za pár let se všemu jen usměješ a třeba budeš rád,že to právě takhle tehdy dopadlo. Hlavu nahoru,žij a užívej života,jsme tu jen na návštěvě,tak ať to stojí za to.

jp
hodnocení

1x

Řekla bych takový normální život, jo, jo život je pes. V šedesáti se tomu budeš smát, jestli se dožiješ a budeš se divit, jak ses mohl trápit kvůli blbinám a nevnímat jak nádherně jsi mlád.

hodnocení

0x

Ta Tvoje dívka je určitě ve stejném věku, jako jsi Ty. Tudíž jste ještě oba velmi, velmi mladí. Nic si z toho nedělej. Chápu, že jsi z toho na dně, ale to přejde. Život právě začínáš. Vrátila jsem se ve vzpomínkách kvůli Tobě a tvé otázce o několik desítek let zpátky a vzpomněla si na své milostné problémy, které jsem tenkrát také prožívala velice intenzivně. A vidíš, všechno jsem v klidu přežila, měla dokonce rodinu a děti. Tak nezoufej, ono Tě toho ještě čeká strašně moc. A jednou budeš vzpomínat jako já teď. :)

A ještě jsem chtěla dodat takovou zajímavost. Ten kluk, do kterého jsem byla kdysi zamilovaná a který mne nechtěl, tak ten pak po letech za mnou dolézal a chtěl se mi připomenout,protožejá jsem to mezi tím "někam dotáhla". Ale bylo pozdě, už jsem ho nechtěla.

babus33
hodnocení

0x
Dívka se omluvila za to jak se ty tři dny chovala a prý si to bude dlouho vyčítat. Víte.. ona mě bere skoro jako brasku. Prý beze mě nedokáže žít. Kdybych odešel, jí to zničí. A to já nechci

figurek*
hodnocení

0x

ale no tak. Používáš dobrá slova. Hnusný, hnusná, hnusně, nejhnusnějším způsobem ... Při tomto stylu uvažování se nediv, že tvůj svět je jeden hnus. My jsme jako pubertální děcka používali slovo šavle. Až se moje babička jednou rozčilila, že prý : Na začátku každé věty šavle, na konci každé věty šavle, všude samá šavle. Co to slovo vlastně znamená?

No co by slovo šavle asi tak mohlo znamenat. Slovo šavle bylo synonymum pro zvratky, alegorie pro znechucení nad kvalitou světa.

Takže co ti poradit? Zachovej klid. On ten svět není zas až tak velká šavle. Za týden na tu tvoji lásku zapomeneš. A co se týká školních stresů, buď si jistý, že v práci bude hůř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]