Nejste přihlášen/a.
podal jsem krive obvineni nejmenovane osoby po nasi hadce byl jsem velice psychycky rozhozen a dal si par panaku a sel onu osobu udat.vse byl samozrejme nesmysl smysleny z jeho minulosti pro mne nezname minimalne 10let.prpste jsem ho v psychyckym rozmaru a nastvanosti udqal za neco co se vubec nestalo. co stim muzu delat a co cekat?
S tím zpětvzetím to zas není tak jednoduché:
Mnoho lidí si myslí, že jednou učiněné trestní oznámení lze vzít zpátky. Nezaplatil jsi mi fakturu, tak já podám trestní oznámení, však ono tě to donutí zaplatit! Dotyčný pak zaplatí a já stáhnu to trestní oznámení...
Jenže to vůbec není tak jednoduché, jak se mnohdy domníváme!
V českém trestním řízení platí tzv. zásada oficiality, kterou se musí orgány činné v trestním řízení řídit již z úřední povinnosti.
Státní zástupce je tedy povinen stíhat veškeré trestné činy o nichž se dozvěděl, výjimky jsou přípustné jen podle zákona.
Poškozený ani oznamovatel podaným oznámením nedisponují! Soukromožalobní delikty náš právní řád prostě nezná!
Zde celý text ing-jan-novak.webnode.cz/...
Fofrem zajít na policii a vzít obvinění zpět s tím, žes měl pro obvinění špatné podklady. Pak doufat, že to bez problémů projde.
PS: Nauč se psát česky a s interpunkcí!
@ben: Bene, policista je povinen přijmout oznámení. Stav oznamovatele může tak akorát zaznamenat, ale na jeho povinnostech to nic nemění.
Dobrý den, a kde jste udával? Bylo to na policii nebo v lampárně? Opravdu policista přijal bez mrknutí oka nějaké ohlášení od zjevně opilého člověka? Tento dotaz jste psal také pod vlivem? Očekávám Vaše doplnění a vysvětlení. Zdravím!
lubosnovak - nebudete zde již reagovat? Jak celá záležitost pokračuje? Co jste udělal k nápravě?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.