Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vape - přiznání pravdy rodičům

Od: fany odpovědí: 10 změna:
Dobrý den... je mi teprve 14let... párkrát už sem měl problémy, ale vše zatim dopadlo dobře.. Minulé léto sem měl problémy s lezením na cizí majetek(posed), větší láska...
No a asi před zimou mě zaujal můj nejlepší kamarád s vape - vaporizérem... řekl mi že je to super.. zkusil jsem to a opravdu to super bylo...
A před asi 5 dny nachytali rodiče mého nejlepšího kamaráda kouřit cigaretu... Ale zastak takový problém to nebyl, a mě před 3 dni přišlo vape... A zrovna dneska za mnou kamarád jel.. vzal s sebou svoji vape a ja mam tu 3 dni starou ne.. tak já mu ji dal aby mi ji rodiče zatim nenašly... a později odjel...
A před asi 3 hodinama mi napsal zprávu že jeho máma mu našla tu jeho vapku...
Jsem z toho zdrcen... Začal jsem přemýšlet a napadlo mě že jeho rodiče to řeknou mym...
A tak jsem si řekl jestli až ji zase budu mít.. tak jestli neříct pravdu? Říct pravdu rodičům že jsem si ji objednal či říct že jsem ji našel ve škole? Nebo ze mi ji dal kámoš? Trochu mě teď trápí svědomí...
Bojím se že to říci nemohu protože by mě rodiče asi střískaly... :(
Prosím poraďte

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím. Pokud budeš o tomto s rodiči chtít mluvit, pak si nic nevymýšlej a řekni pravdu. Pokud to říkat rodičům nemusíš, tak jim nepřidělávej starost a sobě problémy. Vape daruj někomu dospělému třeba jako dárek..

doplněno 26.04.19 23:33:

Není zač.:)

fany
hodnocení

Děkuji mnohokrát za tak rychlou odpověď, ale myslim ze by to u nás nikdo nechtěl ale budu o tom přemýšlet děkuji moc

hodnocení

3x

Pokud mají rodiče špetku rozumu, rovnou Ti to zabaví bez ohledu na Tvoji výmluvu. A ano, vypráší Ti kožich. Dříve nebo později ale příjde nějaký super kámoš s mnohem zajímavějším matrošem. Začíná to vapkou, pak přijde tráva a další věci a je konec. Uvědomuješ si, že je velmi jednoduché udělat ze sebe nepoužitelnou trosku? Nebuď hloupý a nenechávej se strhávat okolím ke každé hovadině, gor když si uvědomuješ důsledky.

fany
hodnocení

Máš celkem pravdu lepší bejt dealer než fetka :) jinak děkuji za odpověď
No dealer není o nic menší odpad, než fetka. Koukám, že máš solidně nakročeno. Vypadal jsi rozumně, ale zjevně jsem se mýlil.

hodnocení

2x

Proč chce někdo být narkoman když nemusí?

iz*
hodnocení

1x

Fany,

je ti jenom čtrnáct, nemáš ještě téměř žádné zkušenosti. Jinak bys věděl, že jednat (nejen) s rodiči bys měl vždycky na rovinu.

Navíc by sis zbytečně nepřivolával problémy. Také bys věděl, že v žádném případě není lepší být dealer. Nebo ti snad poškozování zdraví jiných lidí či ohrožování jejich života přijde v pořádku? Podle mne není velký rozdíl mezi dealerem a vrahem.

evelin*
hodnocení

1x
Ahoj, proc se nechas svym okolim strhnout k takovym vecem? Nemas vlastni rozum? Jak vidis, ted z toho můžeš mit docela velký problém. Je ti teprve 14 let, jsi jeste dite a samozrejme si neuvedomujes rizika svého jednání. Tyhle veci jsou vekove omezeny z nejakeho duvodu, nemyslis? :) Na tvem miste bych ted doufala, že se to neprovalí a kdyby náhodou ano, rozumne bych si s rodici promluvila a pokusila se situaci nějak zachránit. Ale zeptej se sám sebe, zda mas tohle zapotřebí, nebo si tim jen něco dokazujes pred kamarady nebo sam před sebou. Taky jsem si podobnym obdobim prošla a byla to hloupost.

fany
hodnocení

Napadlo mě že to budu užívat... samozřejmě omg nikotinu... a až mi to třeba najdou.. - řeknu našel jsem to venku u školy a tak jsem to zkusil... nebo řeknu že mi to dal kamoš zadarmo.. nebo řeknu pravdu
liska5

Před pár dny jsem v Praze na hlavním nádraží četla u vchodu do kavárny, že je tam zákaz elektronických cigaret. Ono opravdu je ideální nebýt na ničem závislý. Proč chceš na tom tak trváš, když předem víš, že Ti to přinese starosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]