Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kožní lékařka mi doporucila HA

Od: akne odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,je mi 19 let a trápí me akné...vzdycky jsem si prala,abych si tohle odbyla treba v 15letech,ale bohužel mne se objevilo az cca rok nazpět. Trápí me nejen v obličeji,ale i na zadech. Mám problémovou pleť, od dětství trpím atopickým ekzémem. Zašlo to tak daleko, že mě kvůli akné nechtěli přijmout na vysokou školu vojenskou, a tak jsem se rozhodla řešit to jinak, než jen bylinnými čaji a krémy. Kožní lékařka mi dala různé mastičky například Skinoren, předepsala třídenní antibiotika, a dala různé rady ohledně čištění pleti. V době, kdy jsem brala antikoncepci byla pleť výrazně lepší, ale po rozchodu s přítelem mi přišlo zbytečné cpát do sebe antikoncepci nadále. Nyní mi ale kožní lékařka hormonální antikoncepci doporučila že by mi mohla zlepšit pleť, ale vzhledem k tomu že nemám přítele Přijde mi velmi zbytečně zatěžovat zdraví takovýmto svinstvem. Jaký názor na to máte vy ,případně co vám pomohlo při boji s akné?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozhodnutí je na Vás, zda se budete řídit doporučením kožního lékaře. Může Vám to pomoci vyřešit prolémy s pletí, nebo také nemusí. Proberte toto s gynekologem.

namoment
hodnocení

0x

HA se bere na spoustu onemocnění. Dcera ji bere také, už asi 15let.
Vedlejší účinky léčby HA je lehčí peněženka. HA nehradí pojišťovna, ani v případě léčby.

true
hodnocení

0x

Pokud máte to akné opravdu tak špatné, jak popisujete, tak to "svinstvo", prostě zobat nejspíše budete a ano, samozřejmě každé léčivo má své možné nežádoucí účinky. To se nedá nic dělat. Můžete zkusit také Roaccutane. Větší "svinstvo" než HA ale zase to nemusíte zobat celé roky a možná desetiletí. Rozhodnutí je na vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]