Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úhrada vyšetření

Od: dustycz* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem byl na jednom vyšetření, které bych chtěl zopakovat, obepsal jsem tedy několik doktorů a nejochotnější byla paní doktorka z Brna, kam jsem se také objednal. Pár dní po objednání mi jiná doktorka odepsala, že je vyšetření plně hrazeno pojistovnami pouze jendou za 3 měsíce a muselo by být provedeno v menším rozsahu. Napsal jsem tedy té paní doktroce do Brna, jak to vidí, jestli si to tedy dyžtak budu moct uhradit sám apod. Bohužel mi ale zatím neodepsala a jsem z toho v rozpacích, protože je to super termín, ale bojím se třeba, že mi ho už kvůli tomu zrušili a nedali mi vědět. Jak to tedy je? Může každá nemocnce brát nepojištěné, nebo lidi kteří jiz cerpají nad rámec a nechat je to uhradit, nebo mi opravdu ten termín třeba už mohli zrušit kvůli tomu, já jsem objednám do FN Brno, jedná se o neurologii? Já myslím, že kontaktovat tu doktorku je správné, ona ví v jakém rozsahu se to dělá apod...bohužel je to již 5 dní a bez odpovědi. Budu rád za kazdou pomoc.

doplněno 26.04.19 13:39:

Děkuji za odpovědi, spis taková podstata je, zda mi muzou ten termín zrusit z tohoto důvodu, protože třeba bych ho třeba byl jako samoplátce ochotný uhradit...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zavolejte si pro info na svoji zdravotní pojišťovnu.

hodnocení

3x

Tak paní doktorce zavolejte připomeňte se jí a slušně požádejte o informaci - mail mohla přehlédnout, omylem smazat a pod.

lidus*
hodnocení

3x

3měsíce to nepočká? Pak to máte hrazeno. Myslíte si, že vyšetření vám v něčem pomůže, bude-li dřív? Čekáte jiný výsledek? Já bych vyčkala, 3 měsíce utečou jak voda. Termín vám nezrušili, dali by vědět.

dustycz*
hodnocení

Děkuji za odpoved, ano je sance ze dopadne jinak. No pokud mi termín nezrušili, tak uplne nevím co se deje. Doufám, že me to dyztak nechají zaplatit, nevím proc neodepisuje. Zkusím se ozvat jeste.

hodnocení

3x

Každý si může zaplatit vyšetření ze svého, pokud na proplacení nemá nárok. naopak, lékař a pojiš´tovny mají samoplátce raději než když to musí za něj hradit. Dojděte na vyšetření v daném termínu, uve´dte že chcete vyšetření uhradit a lékař nesmí vás odmítnout. Zrušit termín kvůli tomu, že si chcete zaplatit nějaký úkon navíc, je nepřípustné a stěžovala bych si na lékařské komoře.takže myslím, že vám ho určitě nezrušili, kdyby ano, určitě by vám to oznámili.

dustycz*
hodnocení

Moc si cením Vaší odpovědi, přesne tento typ jsem očekával. Tímto pádem bych asi měl i právo znát cenu vyšetření předem, ale zas doktor nemuže takhle dopředu třeba určit rozsah vyšetření...ale minimálně cenu jednotlivých položek podle mě ano...?

Samozřejmě, každé vyšetření má cenu, kterou hradí pojišŤovna. Pokud jej nehradí, hradí tuto cenu pacient a ten má právo vědět, kolik by to stálo a dle toho se nakonec rozhodne. Smluvní ceny u soukromých lékařů můžou být samozřejmě jiné, ale většinou se cena odvíjí od ceny přes pojiš´tovnu.

dustycz*
hodnocení

Děkuji, cením si pomoci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]